KOBİ’lerin internet siteleri sınıfta kaldı!
vSplash Techlabs ve Yellow Medya, Türkiye’de SMB DigitalScape verilerinin düzenli olarak yayınlanması ve dağıtılması için stratejik işbirliği yaptıklarını duyurdular. vSplash tarafından geliştirilen SMB DigitalScape, KOBİ’ler için dijital medya ve ticaretin durumunu ölçen güçlü bir veri toplama ve analiz motoru. SMB DigitalScape, aralarında Türkiye’den 161 binden fazla KOBİ web sitesinin de bulunduğu, 14 ülkeden 1,1 milyonu aşkın KOBİ web sitesini analiz etti. Web ve mobil cihaz kullanımının günden güne artış gösterdiğine dikkat çeken vSplash CEO’su Umesh Tibrewal, “KOBİ’ler, değişen tüketici davranışı trendlerinden ve engin dijital ticaret fırsatlarından yeterince yararlanamıyor. KOBİ’lerin hem webde hem de sosyal, lokal ve mobil dijital pazarlama ile konum bazlı etkileşim alanında kendilerini bekleyen engelleri aşması konusunda onlara yardımcı olmak için SMB DigitalScape’i hayata geçirdik” diye konuştu. Bu önemli bilgileri; küçük işletme sahiplerine, dijital pazarlama dünyasına, kamu kuruluşlarına ve sektörel organizasyonlara sunarak Türkiye’deki KOBİ topluluğunun online dünyadaki durumunun ölçülebileceği bir referans noktası oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Yellow Medya Genel Müdürü Trevor Nadeau, “Türkiye’deki yaklaşık 800 bin KOBİ’yi kapsayan veri tabanımızı vSplash’in erişimine açarak, yakın bir işbirliği içinde çalışmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da her çeyrekte “Türkiye’de KOBİ’ler için Online Varlık Analizi”ni yayınlamaya devam edeceğiz. Her yeni analizin, KOBİ’lerin yeni dijital ekonomiyi ne kadar iyi kavradığı hakkında önemli bilgiler sağlayacağına inanıyoruz.” dedi. SMB DigitalScape verileri -arama motoru optimizasyonu perspektifinden bakıldığında- birçok KOBİ web sitesinin bulunabilmek için teknik açıdan doğru konumda olmadığına işaret ediyor. Meta başlıkların, gizlilik politikalarının ve anahtar sözcüklerin olmaması bu sitelerin en önemli eksikleri arasında gösteriliyor.
SMB DigitalScape’den elde edilen diğer veriler şu şekilde sıralanıyor:
• KOBİ web sitelerinin yüzde 99,2’si, mobil cihazlarda düzgün olarak görüntülenmelerini sağlayan optimizasyona sahip değil.
• KOBİ web sitelerinin yüzde 73,4’ünün ana sayfasında tüketicilerin firma ile iletişime geçebilmesini sağlayacak bir telefon numarası bulunmuyor.
• KOBİ web sitelerinin yüzde 71,7’sinin ana sayfasında tüketicilerin firma ile iletişime geçebilmesini sağlayacak bir e-posta adresi bulunmuyor.
• KOBİ web sitelerinin yüzde 57’si, tüketicilerin bilgi talebinde bulunabilmelerini sağlayan bir form seçeneğine sahip değil.
• KOBİ web sitelerinin yüzde 56,8’inde arama motorlarında bulunabilmeyi sağlayan anahtar kelime bilgisi bulunmuyor.
• KOBİ web sitelerinin yüzde 87,1’inde gizlilik politikası bulunmuyor.
Güncel Haberler