16 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İzleyiciler Super Bowl reklamlarında ne bekliyor?
Haberler

İzleyiciler Super Bowl reklamlarında ne bekliyor?

Sena Tufan
8 Şubat 2025
2 dk okuma

Büyük bir ekonomi yaratan Super Bowl’un finali için 9 Şubat Pazar günü, tüm gözler ABD’de New Orleans’ta olacak. Final mücadelesi kadar merak edilen bir diğer konu ise Super Bowl’da yayınlanacak reklamlar! Yakın zamanda yapılan bir Harris Poll anketi, 2025 Super Bowl reklamverenlerine yönelik izleyici beklentilerini inceledi.

Ankete katılanların yüzde 72’si bu yılki büyük maçı izlemeyi planladıklarını belirtiyor; bu oran, geçen yıl maçı izleyen yüzde 67’lik kesimin üzerinde bir artışa işaret ediyor. Katılımcıların yüzde 75’i bu yılki reklamları izlemek için heyecanlı olduklarını ifade ediyor.

İzleyiciler Super Bowl reklamlarında ne bekliyor?

Pazar araştırma firması Numerator tarafından yapılan farklı bir ankete göre ise katılımcıların neredeyse yarısı (yüzde 44) özellikle Budweiser veya Bud Lite reklamlarını dört gözle bekliyor ve bu oran, diğer tüm markaların önünde yer alıyor.

Bud Lite, geçtiğimiz hafta sonu “Big Men on Cul-De-Sac” adlı reklamını yayınlamıştı.

Meta, Pringles ve Dunkin’ gibi bu yıl Super Bowl reklamlarında mizahı ön planda tutan markalar için iyi haber şu ki: Harris Poll’un Ocak ortasında yaklaşık 1.000 tüketiciyle yaptığı ankete göre, tüketicilerin yüzde 60’ı komik reklamlar istiyor. Tüketicilerin yüzde 40’ı ise farklı içerikte, daha önce yapılmamış reklamlar bekliyor.

Öte yandan izleyiciler, daha ciddi mesajlar içeren reklamlara pek sıcak bakmıyor. Harris Poll’un bulgularına göre, izleyicilerin yalnızca yüzde 19’u Super Bowl yayınında amaç odaklı reklamlar görmek istiyor. Yüzde 12’si ise ciddi reklamları tercih ediyor. Bu durum pek şaşırtıcı değil zira ciddi mesajlar veren markalar, eğlenceli ve ünlü dolu bir etkinlik olarak bilinen Super Bowl’da izleyicilerle bağ kurmakta zorlanıyor.

Örneğin, Nationwide’ın “Ölü Çocuk” reklamı, genç yaşta önlenebilir bir ev kazasında hayatını kaybeden bir çocuğun hayatı kaçırdığını gösteriyordu. Bu reklam, 10 yıl sonra bile hala kötü bir örnek olarak hafızalardaki yerini koruyor.

Harris Poll anketine katılan izleyicilerin neredeyse yarısı (yüzde 47), paketli gıda, içecek ve atıştırmalık şirketlerinin Super Bowl’da reklam vermesi gerektiğini düşünüyor. Bu yılki reklamverenlerin neredeyse bir düzinesi bu kategoride yer alıyor; Lay’s, Pringles, Totino’s Pizza Rolls ve Nerds gibi markalar bunlara örnek.

Benzer şekilde, tüketicilerin yüzde 45’i Uber Eats, Instacart ve DoorDash gibi yiyecek-içecek servisi ve yemek teslimat uygulamalarının reklam vermesi gerektiğini belirtiyor. Öte yandan, izleyicilerin yalnızca yüzde 16’sı fintech ve finans markalarının reklam vermesi gerektiğini düşünüyor.

Ankete katılanların neredeyse dörtte biri (yüzde 23) sigorta şirketlerinin Super Bowl’a reklam vermesi gerektiğini söylüyor. Bir zamanlar Super Bowl reklamcılığının büyük bir kategorisi olan sigorta sektörü, iklim değişikliği ve artan primler nedeniyle son yıllarda gerileme yaşadı. Bu yılın başlarında, pazar günü reklam vermeyi planlayan State Farm da, Los Angeles yangınlarından etkilenen müşterilerine odaklanmak için Super Bowl reklamını iptal ettiğini açıkladı.

Apple’dan davet uygulaması “Apple Invites”

featured
1 Meta'dan tartışmalı AI hamlesi: Instagram fotoğrafları yapay zeka üretimine açıldı
Meta’dan tartışmalı AI hamlesi: Instagram fotoğrafları yapay zeka üretimine açıldı
2 "Karmaşanın ritmi" Marketing Türkiye Temmuz-Ağustos sayısında!
“Karmaşanın ritmi” Marketing Türkiye Temmuz-Ağustos sayısında!
3 Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
4 E-ticarette yeni rekabet alanı: Deneyim, ürünün önüne geçiyor
E-ticarette yeni rekabet alanı: Deneyim, ürünün önüne geçiyor
5 İş dünyasında haftanın atamaları ( 4-10 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları ( 4-10 Temmuz)
Güncel Haberler
IKEA'dan sık taşınanlara özel koleksiyon: Kamyonda değil, elde taşınıyor
IKEA’dan sık taşınanlara özel koleksiyon: Kamyonda değil, elde taşınıyor
Rekabet Kurulu'ndan Cargill'in PNS'yi devralmasına koşullu onay
Rekabet Kurulu’ndan Cargill’in PNS’yi devralmasına koşullu onay
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
Haberler
Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
Marketing Türkiye
7 gün önce
Cannes Lions 2026'nın anlattığı pazarlama dönüşümü: Kusursuzluktan insanlığa
Haberler
Cannes Lions 2026’nın anlattığı pazarlama dönüşümü: Kusursuzluktan insanlığa
Marketing Türkiye
2 gün önce
Mana yönetimi...
Haberler
Mana yönetimi…
Ali SAYDAM
4 hafta önce
Fast Food'ta "tavuk" hegemonyası
Haberler
Fast Food’ta “tavuk” hegemonyası
Sena Tufan
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.