19 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İzleyiciler Super Bowl reklamlarında ne bekliyor?
Haberler

İzleyiciler Super Bowl reklamlarında ne bekliyor?

Sena Tufan
8 Şubat 2025
2 dk okuma

Büyük bir ekonomi yaratan Super Bowl’un finali için 9 Şubat Pazar günü, tüm gözler ABD’de New Orleans’ta olacak. Final mücadelesi kadar merak edilen bir diğer konu ise Super Bowl’da yayınlanacak reklamlar! Yakın zamanda yapılan bir Harris Poll anketi, 2025 Super Bowl reklamverenlerine yönelik izleyici beklentilerini inceledi.

Ankete katılanların yüzde 72’si bu yılki büyük maçı izlemeyi planladıklarını belirtiyor; bu oran, geçen yıl maçı izleyen yüzde 67’lik kesimin üzerinde bir artışa işaret ediyor. Katılımcıların yüzde 75’i bu yılki reklamları izlemek için heyecanlı olduklarını ifade ediyor.

İzleyiciler Super Bowl reklamlarında ne bekliyor?

Pazar araştırma firması Numerator tarafından yapılan farklı bir ankete göre ise katılımcıların neredeyse yarısı (yüzde 44) özellikle Budweiser veya Bud Lite reklamlarını dört gözle bekliyor ve bu oran, diğer tüm markaların önünde yer alıyor.

Bud Lite, geçtiğimiz hafta sonu “Big Men on Cul-De-Sac” adlı reklamını yayınlamıştı.

Meta, Pringles ve Dunkin’ gibi bu yıl Super Bowl reklamlarında mizahı ön planda tutan markalar için iyi haber şu ki: Harris Poll’un Ocak ortasında yaklaşık 1.000 tüketiciyle yaptığı ankete göre, tüketicilerin yüzde 60’ı komik reklamlar istiyor. Tüketicilerin yüzde 40’ı ise farklı içerikte, daha önce yapılmamış reklamlar bekliyor.

Öte yandan izleyiciler, daha ciddi mesajlar içeren reklamlara pek sıcak bakmıyor. Harris Poll’un bulgularına göre, izleyicilerin yalnızca yüzde 19’u Super Bowl yayınında amaç odaklı reklamlar görmek istiyor. Yüzde 12’si ise ciddi reklamları tercih ediyor. Bu durum pek şaşırtıcı değil zira ciddi mesajlar veren markalar, eğlenceli ve ünlü dolu bir etkinlik olarak bilinen Super Bowl’da izleyicilerle bağ kurmakta zorlanıyor.

Örneğin, Nationwide’ın “Ölü Çocuk” reklamı, genç yaşta önlenebilir bir ev kazasında hayatını kaybeden bir çocuğun hayatı kaçırdığını gösteriyordu. Bu reklam, 10 yıl sonra bile hala kötü bir örnek olarak hafızalardaki yerini koruyor.

Harris Poll anketine katılan izleyicilerin neredeyse yarısı (yüzde 47), paketli gıda, içecek ve atıştırmalık şirketlerinin Super Bowl’da reklam vermesi gerektiğini düşünüyor. Bu yılki reklamverenlerin neredeyse bir düzinesi bu kategoride yer alıyor; Lay’s, Pringles, Totino’s Pizza Rolls ve Nerds gibi markalar bunlara örnek.

Benzer şekilde, tüketicilerin yüzde 45’i Uber Eats, Instacart ve DoorDash gibi yiyecek-içecek servisi ve yemek teslimat uygulamalarının reklam vermesi gerektiğini belirtiyor. Öte yandan, izleyicilerin yalnızca yüzde 16’sı fintech ve finans markalarının reklam vermesi gerektiğini düşünüyor.

Ankete katılanların neredeyse dörtte biri (yüzde 23) sigorta şirketlerinin Super Bowl’a reklam vermesi gerektiğini söylüyor. Bir zamanlar Super Bowl reklamcılığının büyük bir kategorisi olan sigorta sektörü, iklim değişikliği ve artan primler nedeniyle son yıllarda gerileme yaşadı. Bu yılın başlarında, pazar günü reklam vermeyi planlayan State Farm da, Los Angeles yangınlarından etkilenen müşterilerine odaklanmak için Super Bowl reklamını iptal ettiğini açıkladı.

Apple’dan davet uygulaması “Apple Invites”

featured
1 Ayın en çok konuşulan oyuncuları: Sosyal medya ile geleneksel medyanın tercihi farklı...
Ayın en çok konuşulan oyuncuları: Sosyal medya ile geleneksel medyanın tercihi farklı…
2 Seyahat için yapay zeka kullananların yüzde 82'si veri güvenliğinden endişeli 
Seyahat için yapay zeka kullananların yüzde 82’si veri güvenliğinden endişeli 
3 Türkiye'de yapay zeka abiye ve davet giyim için hangi markaları öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka abiye ve davet giyim için hangi markaları öneriyor?
4 Tüketici, vitrinden önce yapay zekaya bakıyor
Tüketici, vitrinden önce yapay zekaya bakıyor
5 Volkswagen çim biçme makinelerini emekliye ayırdı, koyunları işe aldı!
Volkswagen çim biçme makinelerini emekliye ayırdı, koyunları işe aldı!
Güncel Haberler
Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Kariyerde adres etkisi: Aynı yetkinlik, farklı fırsat
Kariyerde adres etkisi: Aynı yetkinlik, farklı fırsat
Haziran'da otomobilde zam şampiyonu elektrikliler oldu!
Haziran’da otomobilde zam şampiyonu elektrikliler oldu!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Öğle molasının yeni reklam yüzü: Ofis yazıcısı
Haberler
Öğle molasının yeni reklam yüzü: Ofis yazıcısı
Sena Tufan
18 Mayıs 2026
IKEA’dan Dünya Kupası heyecanını alışverişe dönüştüren hamle
Haberler
IKEA’dan Dünya Kupası heyecanını alışverişe dönüştüren hamle
Ferruh Altun
4 hafta önce
Dijitalde "Daha 17" fırtınası: 3 günde 10 milyon barajını aşarak rekora koşuyor!
Haberler
Dijitalde “Daha 17” fırtınası: 3 günde 10 milyon barajını aşarak rekora koşuyor!
Marketing Türkiye
10 Haziran 2026
"Sektör yaratan markalar" Marketing Türkiye Mayıs sayısında!
Haberler
“Sektör yaratan markalar” Marketing Türkiye Mayıs sayısında!
Nafizcan Önder
1 Mayıs 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.