
İstanbul Boğazı’nda kaçak yapı yıkımı başladı: Baylan Pastanesi’nin eklentisi kaldırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar ekipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararları doğrultusunda Boğaz’daki kaçak yapılaşmaya karşı yıkım çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, Bebek’te bulunan ünlü Baylan Pastanesi’nin Boğaz’a bitişik kaçak eklentisi yıkıldı.
Çalışmalar kapsamında, işletmelerin ana yapılarına dokunulmuyor; sadece ruhsatsız ve kanuna aykırı olarak inşa edilen ek bölümler hedef alınıyor. Yıkımların Boğaziçi Kanunu ve Koruma Kurulu kararlarına uygun şekilde yürütüleceği belirtildi. Bugün Beşiktaş’ta bir işletmenin kaçak eki de kaldırılarak süreç resmen başlatıldı.
İBB ekipleri, benzer kaçak yapıların tespit edildiği diğer bölgelerde de çalışmaları Eylül ayı başına kadar sürdürecek. Yıkım sürecinin, mevzuata uygun şekilde ve güvenlik önlemleri alınarak tamamlanması planlanıyor.

Yıkım kararı verilen yapılar arasında Baylan Pastanesi, Bebek Balıkçısı, Bebek Otel, Arnavutköy Balıkçısı, Mandarin Otel ve Ottoman Otel bulunuyordu. Kaçak bölümleri yıkılacak yapı sayısının 300’ü bulduğu belirtiliyor.
Kaynak: Gazete Oksijen
Hakkında yıkım kararı verilen Mandarin Otel’den açıklama: İmar Kanunu’na aykırılık yok!