
İş dünyasında haftanın atamaları (22-28 Ağustos)
Sabancı Vakfı’nın yeni Genel Müdürü Rana Tutcuoğlu oldu

Sabancı Vakfı Genel Müdürlüğü’ne, filantropi, sivil toplumun güçlenmesi, strateji ve yönetişim alanlarında 25 yılı aşkın deneyime sahip Rana Tutcuoğlu atandı. 2018 yılından bu yana Sabancı Vakfı Genel Müdürü olarak görev yapan Nevgül Bilsel Safkan, 14 Eylül 2026 itibarıyla bayrağı Rana Tutcuoğlu’na devredecek ve yeni dönemde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Danışmanı olarak çalışmalarını sürdürecek.
Toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Sabancı Vakfı Genel Müdürlüğü’ne daha önce Sabancı Holding ve Sabancı Vakfı’nda çeşitli görevler üstlenen Rana Tutcuoğlu atandı. Tutcuoğlu, farklı sektör ve kurumlarda edindiği birikim ve stratejik bakış açısıyla yeni dönemde Sabancı Vakfı’nın çalışmalarına liderlik edecek.
1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans derecesiyle mezun olan Rana Tutcuoğlu, Yale Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. Arthur Andersen’da Kıdemli Denetçi olarak başladığı kariyerini, 2004-2009 yılları arasında EFG İstanbul Menkul Değerler’de, 2009-2012 yılları arasında ise Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı’nda yöneticilik yaparak sürdürdü. 2013 yılında Sabancı Vakfı’na katılan Tutcuoğlu, 2019 yılına kadar Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü olarak Vakfın sosyal değişim alanındaki çalışmalarında önemli sorumluluklar üstlendi.
2020-2026 yılları arasında Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV) Genel Sekreteri olarak kariyerine devam eden Tutcuoğlu, bu dönemde sivil toplumun daha güçlü ve itibarlı olması için yasal reform, stratejik bağışçılık, araştırma ve sektörler arası iş birlikleri alanlarında çalışmalar yürüttü. Ulusal ve uluslararası çeşitli yönetim ve danışma kurullarında sorumluluk alan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde meclis üyesi olan Tutcuoğlu, Avrupa’nın önde gelen filantropi ağlarından Philea’nın Adaylık ve Yönetişim Komitesi Başkanlığı’nı da üstlendi.
Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-Ge Direktörlüğü’ne Sertan Şahin atandı

Mercedes-Benz Türk’te Kamyon Ar-Ge Direktörlüğü görevine Sertan Şahin atandı. Şirket bünyesinde uzun yıllardır Ar-Ge organizasyonunda farklı sorumluluklar üstlenen Şahin, 1 Ağustos 2026 itibarıyla Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-Ge Direktörü olarak görevine başladı.
Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan, aynı alanda Almanya’da yüksek lisans eğitimini tamamlayan Sertan Şahin, kariyerine 2005 yılında Almanya’da Motor Kontrol Ünitesi Geliştirme alanında Sistem Mühendisi olarak başladı. Daha sonra 2012 yılında Mercedes-Benz Türk bünyesine katılan Şahin, sırasıyla Otobüs Ar-Ge Kablo Demeti ve Enerji Yönetimi Grup Müdürü, Otobüs Ar-Ge Diyagnoz ve Kablo Demeti Grup Müdürü, Otobüs Ar-Ge Bağlantılı Araçlar, Uygulamalar ve Veri Analizi Grup Müdürü olarak görev yaptı. Sertan Şahin, son olarak yürüttüğü Kamyon Ar-Ge Mekatronik Direktörlüğü görevine ilave olarak 1 Ağustos 2026 itibarıyla ise Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-Ge Direktörü olarak atandı.
İzocam’da Satış ve Pazarlama Direktörlüğü Görevine Barış Orbay atandı

Satış, pazarlama, marka ve ürün yönetimi, bayi kanalı yönetimi ve ticari operasyonlar alanlarında 30 yılı aşkın deneyime sahip Barış Orbay, 24 Ağustos 2026 itibarıyla Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görevine başladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Barış Orbay, aynı üniversitede MBA eğitimini tamamladı. İleri seviyede İngilizce ve Fransızca bilen Orbay, kariyeri boyunca satış, pazarlama, marka ve ürün yönetimi, bayi kanalı yönetimi ve fiyatlandırma alanlarında farklı sorumluluklar üstlendi.
Profesyonel kariyerine Takosan’da Ar-Ge Mühendisi olarak başlayan Orbay, ardından Demirdöküm’de ürün yönetimi sorumluluğunu üstlendi. Yaklaşık 18 yıl boyunca Arçelik bünyesinde görev yapan Orbay; Beko ve Altus’un Türkiye, Ortadoğu, Rusya ve Afrika Pazarlama Direktörlüğü ile Türkiye Satış Direktörlüğü gibi üst düzey görevlerde bulundu. Arçelik’in çoklu bayii kanalı yönetiminin yanı sıra marka stratejilerinin geliştirilmesi, CRM uygulamaları, fiyatlandırma yönetimi ve kanal dönüşüm projelerine de liderlik etti.
Orbay, Arçelik’in ardından yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Çanakkale Seramik’te Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2021’den bu yana ise Midea (eski adıyla Teka) Türkiye’de Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev yapan Orbay; Türkiye, Orta Doğu ve Kafkaslar bölgesindeki satış, pazarlama, ürün yönetimi, B2B faaliyetleri, ihracat operasyonları ve ticari kârlılık yönetiminden sorumlu oldu.
Barış Orbay’ın farklı sektörlerde edindiği kapsamlı bilgi birikimi, uzmanlığı ve liderlik tecrübesinin, İzocam’ın satış ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesine ve markanın pazardaki güçlü konumunun daha da ileri taşınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Mastercard Doğu Avrupa Bölge Başkanlığı’na Avşar Gürdal atanıyor

Mastercard, bölgesel yönetim merkezi İstanbul’da olan Doğu Avrupa bölgesinde üst düzey bir atama gerçekleştirdi. Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü olarak önemli başarılara imza atan, ardından Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EEMEA) Strateji, Şirket Birleşmeleri, Risk ve Analitikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Avşar Gürdal, 1 Eylül itibarıyla Mastercard Doğu Avrupa Bölge Başkanı olarak görevine başlayacak. Gürdal, Mastercard’ın Türkiye’deki Doğu Avrupa bölge merkezinden Avrupa ve Kafkaslar’da yer alan 12 ülkeye liderlik edecek.
Avşar Gürdal, Mastercard bünyesindeki farklı liderlik rollerinde edindiği deneyimle, Doğu Avrupa’nın dinamik ve hızla gelişen pazarlarında tüm bölgede iş stratejisinin şekillendirilmesi ve uygulanmasına, bölgesel büyüme önceliklerinin hayata geçirilmesine, müşteri ve iş ortaklıklarının güçlendirilmesine ve ödeme teknolojileri ekosisteminde yenilikçi çözümlerin yaygınlaştırılmasına odaklanarak; şirketin büyüme yolculuğunu ileri taşımayı hedefleyecek.
Kariyerine Unilever’de başlayan Avşar Gürdal, PRG ve Value Partners’ta çalıştıktan sonra 2015 yılında Mastercard Advisors bünyesine katıldı. 2016 yılında Mastercard Müşteri İlişkileri Yönetimi Direktörü olarak atanan Gürdal, 2019 yılında Mastercard Türkiye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2022 yılında Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü olarak atanan Gürdal, sonrasında Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EEMEA) Strateji, Şirket Birleşmeleri,Satınalmalar ve Analitikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Gürdal, Koç Üniversitesi’nden MBA derecesine sahip.
Miele Müşteri Hizmetleri ve Teknik Servis Direktörü Nuri Özkan oldu

Miele, Türkiye ve Kazakistan operasyonlarının müşteri hizmetleri ve teknik servis yönetimini Nuri Özkan’a emanet etti. Özkan, Miele Türkiye ve Kazakistan’dan sorumlu Müşteri Hizmetleri ve Teknik Servis Direktörü olarak yeni görevine başladı.
20 yıllık kariyerinde perakende operasyonları, müşteri deneyimi ve operasyonel performans alanlarında görev alan Nuri Özkan, 2021 yılında Miele Türkiye’ye katıldı. Doğrudan perakende operasyonlarına liderlik ettiği dönemde Miele Türkiye’nin DTC organizasyonunu global Miele ağı içinde kârlılık açısından lider konuma taşıyan Özkan, 2026 yılında Müşteri Hizmetleri organizasyonunun sorumluluğunu da üstlendi. Yeni görevinde müşteri hizmetleri, teknik servis operasyonları, yetkili servis ağı ve satış sonrası müşteri deneyiminden sorumlu olacak.
Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Özkan, aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı. Miele Türkiye’ye katılmadan önce Nike Türkiye’de Yunanistan ve Orta Avrupa’dan sorumlu Operasyon Performans Müdürü olarak kariyerine devam eden Özkan, sonrasında Intersport Group Türkiye’de Perakende Satış Müdürü olarak görev aldı.
Sanofi Avrasya Finans Direktörü ve İlaçlar Finans İş Ortağı pozisyonuna Muhammad Ali Rahim Najjad atandı

Sanofi, Avrasya Bölgesi yönetim ekibini yeni bir isimle güçlendirdi. Muhammad Ali Rahim Najjad, Sanofi’nin Avrasya Bölgesi’nde Finans Direktörü ve İlaçlar Finans İş Ortağı görevine atandı.
Muhammad Ali Rahim Najjad yeni görevi kapsamında Sanofi’nin Avrasya Bölgesi’nin finansal stratejisinin belirlenmesi, performansının yönetimi ve iş hedeflerinin sürdürülebilir büyüme odağında desteklenmesinden sorumlu olacak. Görevini İstanbul merkezli olarak yürütecek olan Najjad aynı zamanda Uluslararası Pazarlar Finans Liderlik Ekibinin ve Avrasya Bölge Yönetim Ekibinin üyesi olarak görev alacak.
Finans alanında MBA derecesi bulunan ve sektörde uzun yıllara dayanan uluslararası deneyime sahip olan Muhammad Ali Rahim Najjad, İngiltere ve ABD’nin önde gelen muhasebe kuruluşlarının üyesidir.
Sanofi’ye Ocak 2016’da katılan Muhammad Ali Rahim Najjad, kariyeri boyunca farklı coğrafyalarda üst düzey finans ve yönetim sorumlulukları üstlendi. Son olarak Budapeşte’deki Kontrol Operasyonları yapılanmasının kurulmasına liderlik eden Najad, daha önce Mısır, Sudan ve İran Finans Direktörü, ardından da İran Geçici Ülke Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.
Sanofi’ye katılmadan önce telekomünikasyon, kablo ile elektrik iletim ve dağıtımı gibi farklı sektörlerde deneyim kazanan Najjad, uluslararası finans alanındaki birikimiyle yeni görevinde Sanofi Avrasya’nın büyüme hedeflerine ve stratejik önceliklerine katkı sağlayacak.
Howden, Marine, Lojistik & Kargo’da bölgesel yapılanmasını Ülkem Gürdeniz liderliğinde güçlendiriyor

Sigorta ve reasürans sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip Ülkem Gürdeniz, Howden Türkiye ve Orta Asya Marine, Lojistik & Kargo Branşı Managing Director’ü olarak atandı. Gürdeniz, yeni görevinde Howden’ın Marine, Lojistik & Kargo alanındaki bölgesel yapılanmasına liderlik edecek ve bu alandaki büyüme hedeflerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.
Howden Türkiye, Marine, Lojistik & Kargo alanındaki yapılanmasını Türkiye ve Orta Asya’yı kapsayacak şekilde güçlendiriyor. Yeni yapı kapsamında, özellikle Tekne ve Deniz Sorumluluk Sigortaları başta olmak üzere teknik uzmanlığın geliştirilmesi, müşterilere sunulan çözüm kapasitesinin artırılması ve uluslararası piyasalara erişimin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu yapılanmanın yönetimini üstlenecek Ülkem Gürdeniz ise Türkiye ve Orta Asya Bölgesi’ndeki Marine, Lojistik & Kargo faaliyetlerinin gelişimine yön verirken, Howden Türkiye Yönetim Kurulu’nda da yer alacak.
Özgür Sert, ARY Holding limanlarının genel koordinatörü oldu

Geçen yıl QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan kaptan Özgür Sert, yurt dışında da liman işletmeciliği yapan ARY Holding’te limanlardan sorumlu Genel Koordinatörlüğü getirildi.
Antalya limanında 14 yıl görev yapan Özgür Sert, ARY Holing’in Gemlik’te Gemport, Dilovası’nda Solventaş, Hırvatistan’da Šibenik Limanı, Belçika’da da Antwerp limanlarından sorumlu olacak.
Doğrudan ARY Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo’su Ali Rıza Yıldırım’a bağlı Limanlardan sorumlu Genel Koordinatör olarak çalışacak olan Sert, 4 limanın operasyonlarını yönetecek.
BNP Paribas Cardif Türkiye’nin Finans ve Aktüerya Genel Müdür Yardımcısı Clément Saillard oldu

Sigortacılık ve bireysel emeklilik alanındaki faaliyetleriyle Türkiye’nin lider sigorta kuruluşları arasında yer alan BNP Paribas Cardif Türkiye’nin Finans ve Aktüerya Genel Müdür Yardımcılığı görevine, 4 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla Clément Saillard atandı.
Aktüerya, finans, fiyatlama, risk yönetimi ve sigortacılık alanlarında 15 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olan Clément Saillard, kariyeri boyunca Avrupa ve Latin Amerika’da üstlendiği görevlerle finansal yönetim, teknik kârlılık, fiyatlandırma stratejileri ve kurumsal dönüşüm alanlarında önemli bir uzmanlık kazandı.
École des Mines de Paris (Mines ParisTech) Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Clément Saillard, Centre d’Études Actuarielles’de aktüerya eğitimini tamamlamış olup Fransız Aktüerler Enstitüsü (Institut des Actuaires) üyesi ve yetkili aktüerdir. BNP Paribas Cardif bünyesinde farklı ülkelerde üstlendiği görevlerle grubun aktüerya, finans ve risk yönetimi alanındaki uluslararası bilgi birikimine katkı sunmayı sürdürmektedir.
Arena Bilgisayar’da üst düzey atama: Yeni genel müdür Hakan Koçer oldu

Türkiye teknoloji dağıtım sektörünün öncü şirketlerinden Arena Bilgisayar, genel müdürlük görevine Hakan Koçer’in atandığını duyurdu. Bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve tüketici elektroniği başta olmak üzere farklı sektörlerde yaklaşık 35 yıllık yöneticilik deneyimine sahip Koçer, şirketin yeni büyüme hedeflerine odaklanan süreci yönetecek.
Yaklaşık 35 yıllık kariyeri boyunca bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve küçük ev aletleri sektörlerinde üst düzey yönetim görevlerinde bulunan Koçer; şirket yönetimi, uluslararası büyüme, iş geliştirme ve ticari operasyonlar alanlarında geniş bir deneyime sahip.
Son olarak Londra merkezli Homend UK’de Managing Director olarak görev yapan Koçer, aynı zamanda Homend UK Limited ve Karaca Porcelain UK Limited şirketlerinde yönetim kurulu direktörü olarak görev aldı. İngiltere’de ise Karaca ve Homend markalarının büyümesi ve perakende yapılanmasının geliştirilmesinde aktif rol üstlendi.
1 Mayıs 2026 tarihinden bu yana genel müdürlük görevini geçici olarak yürüten Arena Bilgisayar Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Çelik, 1 Eylül 2026 itibarıyla görevini Hakan Koçer’e devredecek. Çelik ise Arena Bilgisayar Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek.
Selda Sakaroğlu Solak, SWOT Hospitality Ticari Strateji ve Marka Başkanı olarak Atandı

SWOT Hospitality, büyüme stratejisi doğrultusunda üst yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, gastronomi ve perakende alanlarındaki ticari faaliyetlerini ileriye taşımak amacıyla Selda Sakaroğlu Solak’ı Ticari Strateji ve Marka Başkanı olarak atadı. Solak, yeni görevine Ağustos 2026 itibarıyla başladı.
Lisans eğitimini İşletme alanında tamamlayan Selda Sakaroğlu Solak, Üsküdar Üniversitesi’nde Nöropazarlama alanında yüksek lisans yaparak tüketici içgörüsü ve davranışları alanlarında uzmanlaştı. Kariyeri boyunca Pegasus Hava Yolları, Kahve Dünyası, Vialand ve Karaca gibi önde gelen markalarda pazarlama, müşteri deneyimi, kurumsal iletişim ve iş geliştirme alanlarında çeşitli görevler üstlendi.
Selda Sakaroğlu Solak, yeni görevinde SWOT Hospitality’nin genel ticari stratejisinin geliştirilmesi ve uygulanmasına liderlik edecek. Grup bünyesindeki F&B markalarının yanı sıra perakende sektörüne yeni bir yaklaşım getiren markası Candy Candy’nin de ticari süreçlerini yönetecek olan Solak; satış, pazarlama, marka stratejisi, müşteri sadakati, ticari iş birlikleri ve iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olacak.
Novartis Türkiye liderlik ekibinde üç üst düzey atama
Novartis Türkiye, uluslararası operasyon modeline uyum kapsamında organizasyon yapısını ve liderlik ekibini güçlendiren üç üst düzey atamayı duyurdu. 1 Ağustos 2026 itibarıyla yürürlüğe giren atamalar kapsamında Burç Bere Onkoloji & Nörobilim Terapötik Alan Direktörü, Günseli Çınar İmmünoloji & Kardiyovasküler-Renal-Metabolik Terapötik Alan Direktörü ve Işık Sönmez Ticari Portföy Birimi Direktörü olarak görevlerine başladı.
Novartis Türkiye Onkoloji & Nörobilim Terapötik Alan Direktörü Burç Bere

İlaç sektöründe 20 yıllık deneyime sahip olan Burç Bere, kariyeri boyunca satış ve pazarlama alanlarında farklı liderlik ve ticari sorumluluklar üstlenmiştir. Nisan 2024’te Novartis Türkiye’ye Kardiyovasküler-Renal-Metabolik & Oftalmoloji Pazarlama ve Özel Pazar Strateji Müdürü olarak katılan Bere, hasta ödemeli ürün stratejileri, portföy planlaması ve ürün lansmanları gibi stratejik alanlarda önemli çalışmalara imza atmıştır.
Ocak 2025 itibarıyla vekâleten yürüttüğü Kardiyovasküler-Renal-Metabolik Terapötik Alan Direktörlüğü görevinde organizasyonun ticari önceliklerine liderlik eden Bere, başarılı bir inovatif ürün lansmanının gerçekleştirilmesinde önemli rol oynamış ve güçlü ticari sonuçlara katkı sağlamıştır. Burç Bere, yeni görevinde Onkoloji & Nörobilim Terapötik Alan Direktörü olarak Novartis Türkiye’nin stratejik ve ticari önceliklerine liderlik edecektir.
Novartis Türkiye İmmünoloji & Kardiyovasküler-Renal-Metabolik Terapötik Alan Direktörü Günseli Çınar

İlaç sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Günseli Çınar, Şubat 2022’de Novartis Türkiye’ye katıldı. Bu süreçte Onkoloji alanında Kıdemli Ürün Müdürü, Pazarlama ve Özel Pazar Strateji Müdürü, Onkoloji ve Hematoloji Pazarlama Müdürü görevlerini üstlenen Çınar, onkoloji portföy stratejileri, hasta erişimi çalışmaları ve ürün lansman hazırlıklarında önemli sorumluluklar aldı. Ekim 2025’ten bu yana vekâleten yürüttüğü Onkoloji & Hematoloji Terapötik Alan Direktörlüğü görevinin ardından, İmmünoloji & Kardiyovasküler-Renal-Metabolik Terapötik Alan Direktörü olarak atandı.
Novartis Türkiye Ticari Portföy Birimi Direktörü Işık Sönmez

2009 yılında Novartis Türkiye’ye katılan Işık Sönmez, kariyeri boyunca Saha Operasyonları Müdürü, Ticari Mükemmellik ve Dijital Dönüşüm Direktörü ile İş Mükemmelliği ve Operasyon Direktörlüğü gibi görevlerde bulundu. Saha operasyonları, ticari mükemmellik, müşteri deneyimi ve dijital dönüşüm alanlarında önemli projelere liderlik eden Sönmez, 2025 yılında APMA Bölge Ofisi’nde üstlendiği görev kapsamında farklı ülkelerde performans yönetimi ve ürün lansman hazırlıklarına destek verdi. Sönmez, yeni görevinde Ticari Portföy Birimi Direktörü olarak Novartis Türkiye’nin ticari portföy yönetimine liderlik edecek.
