
İş dünyasında haftanın atamaları (2-6 Aralık)
Zorlu Holding Teknoloji ve Dijital İş Geliştirme Grubu Başkanlığı’na 2 Aralık 2024 tarihinde Burak Aydın atandı

Zorlu Grubu, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında; bilgi teknolojileri ve dijitalleşme alanındaki dönüşüm yolculuğunda güçlü adımlar atmaya devam ederken; Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanlığı’nı, Teknoloji ve Dijital İş Geliştirme Grubu Başkanlığı’na dönüştürdü. Bu kapsamda teknoloji ve dijital iş modelleri geliştirme stratejilerinin liderliğini üstlenmek üzere Teknoloji ve Dijital İş Geliştirme Grubu Başkanlığı görevine, 2 Aralık 2024 tarihi itibarıyla Burak Aydın atandı.
2013’ten bu yana Zorlu Grubu’nda Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Murat Zeren’in, 30 Kasım 2024 itibarıyla görevinden ayrılma kararı almasıyla gerçekleştirilen yeni yapılanma ile Grubun teknoloji, inovasyon, dijitalleşme ve yapay zeka alanlarındaki dönüşüm stratejilerinin daha ileriye taşınması, yenilikçi dijital iş modellerinin geliştirilmesi ve bu süreçlerle Zorlu Grubu’nun sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Burak Aydın, 1997 yılında ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu, ardından 1999 yılında ODTÜ İşletme Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. Aydın, Accenture Almanya ve Avusturya ofislerinde çeşitli projelerde danışman olarak çalıştıktan sonra, Türkiye’de Siemens Business Services bünyesinde Stratejik Planlama Danışmanı ve Müdürü görevlerini yürüttü. 2006-2017 yılları arasında Intel Türkiye bünyesinde sırasıyla İş Geliştirme Müdürü, İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görevini sürdürdü. 2017-2018 yılları arasında Silver Spring Networks bünyesinde, 2018-2021 yılları arasında SabancıDx şirketinde Genel Müdürlük görevinde bulunan Burak Aydın, 2021 yılından bu yana yer aldığı Amazon Web Services bünyesinde Türkiye Genel Müdürü görevini yürütüyordu.
Fakir Hausgeräte Ticari Pazarlama Müdürü Tüluğ Şahin oldu

Alman devi Fakir Hausgeräte’nin Ticari Pazarlama Müdürü görevine sektörün 16 yıllık profesyonel ismi Tüluğ Şahin atandı.
İstanbul Üniversitesi Marka İletişim Bölümü’nden mezun olan Tüluğ Şahin, kariyerine Toshiba Turkey’de Ticaret Pazarlama Yöneticisi olarak başladı. Buradaki altı yıllık görevinde satış ekibini yönetme, promosyon stratejilerini belirleme, marka gelişim planları oluşturma ve şirket yönetimine raporlama gibi önemli sorumluluklar üstlenen Şahin, daha sonra Samsung’a Proje Koordinatörü olarak atandı. 2019 yılında Philips’e Proje ve İş Geliştirme Müdürü pozisyonuna getirilen Şahin, son olarak Arçelik & Beko’da Kıdemli Proje Müdürü olarak iki yıl görev aldı. Şahin, Kasım 2024 tarihi itibarıyla Saruhan Holding çatısı altında bulunan Fakir Hausgeräte’de Ticari Pazarlama Müdürü pozisyonuna getirildi.
Perakende sektöründe 16 yıllık köklü kariyerinde, ekip yönetimi, saha operasyonları, stratejik raporlama ve etkin problem çözme konularında uzmanlaşan Şahin’in, yeni görevinde ticari pazarlama stratejilerinin geliştirilmesinde kritik bir rol üstlenmesi bekleniyor.
EY Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları Direktörü Elif Çağlar oldu

EY (Ernst & Young) Türkiye; İnsan Kaynakları bölümüne önemli bir atama gerçekleştirdi. Elif Çağlar EY Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü olarak atandı. Çağlar, insan kaynakları alanındaki deneyimleriyle EY Türkiye’deki yeni görevinde, insan kaynakları projelerinde aktif rol alarak işe alım, yetenek geliştirme, çalışan aidiyeti, performans yönetimi dahil olmak üzere yetenek yönetiminin tüm süreçlerinden sorumlu olacak.
İnsan Kaynakları alanındaki kariyerine 2007 yılında Sony’de başlayan Elif Çağlar, ardından 2009-2011 yılları arasında Panasonic’te çalışmalarını sürdürdü. 2011-2015 yılları arasında Emerson’da, Türkiye ve CIS ülkelerinden sorumlu İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalıştı. Daha sonra, 2018 yılına kadar Underwriter Laboratories şirketinde İnsan Kaynakları Lideri olarak görev alan Çağlar, 2019-2021 yılları arasında ise uluslararası yapı kimyasalları şirketi Fosroc’ta Bölgesel İK Müdürü pozisyonunda Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’daki İK stratejilerin geliştirilmesinde aktif rol oynadı.
2022 yılında Avery Dennison’a geçiş yapan Çağlar, burada Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin İK Lideri sorumluluğunu üstlendi. 2023 yılında Honda Türkiye’de görev aldıktan sonra, EY Türkiye ailesine katılmadan önce Elemental Value şirketinde çeşitli firmalara İK Danışmanlığı sunan Çağlar aynı zamanda, 2016 yılından bu yana ICF (International Coaching Federation) tarafından onaylı bir koçtur.
Bülent Akar sahibinden.com CTO’su oldu

Türkiye’nin lider teknoloji şirketinden sahibinden.com’un üst yönetiminde yeni bir atama gerçekleşti. Teknoloji sektörünün deneyimli isimlerinden Bülent Akar sahibinden.com’da Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı (CTO) görevini üstlendi.
Teknoloji sektöründe 25 yılı aşkın yazılım geliştirme ve dijital dönüşüm deneyimine sahip olan Bülent Akar, 2008-2013 yılları arasında GittiGidiyor/Ebay Türkiye’de Teknoloji ve Ürün Direktörü olarak, 2013-2021 yılları arasında ise Yemeksepeti’nde CTO olarak görev yaptı. Akar bu dönemde platformun kullanıcı ve günlük sipariş sayısını önemli ölçüde artırarak kurumun elde ettiği başarılı büyümedeki dijital dönüşüme öncülük etti. Ayrıca Banabi, Yemek.com ve Global Joker gibi yenilikçi projelerine de liderlik ederek şirketin hem Türkiye’de hem de global ölçekte etkinliğini güçlendirdi. Akar, 2021 yılında kurduğu Agada Tech şirketiyle de butik yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetleri sundu ve pazarlama teknolojileri alanında inovatif ürünler üretti.
Kasım 2024 itibarıyla sahibinden.com bünyesinde CTO olarak görev alacak Bültent Akar, sahibinden.com’un teknoloji altyapısını ve kurumsal bilgi sistemlerini yöneten ve güçlendiren ekibe liderlik edecek. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümünden mezun olan Akar, ABD’de RPI’da Elektrik, Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptıktan sonra Koç Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı.
Boyner’de üst düzey atama: Orçun Kızıldağ, Kategori Genel Müdür Yardımcısı oldu

Omni-kanal stratejisi ve yeni nesil mağazacılık yaklaşımıyla büyürken yönetim kadrosunu da güçlendirmeye devam eden Boyner’de üst düzey bir atama gerçekleşti. Perakende sektöründeki güçlü deneyimiyle Orçun Kızıldağ, 2 Aralık itibarıyla Aktif Spor & Çocuk, Outdoor, Ayakkabı & Çanta, Kozmetik& Ev& Aksesuar kategorilerinden sorumlu Kategori Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Kızıldağ, profesyonel kariyerine 2006 yılında Nike Türkiye’de Satış Destek ve Ekipman Ürün Yöneticisi olarak başladı. Ardından, Departman Mağazaları Personel Koordinatörü, çoklu marka kanallarında Satış Uzmanı, Yönetici ve Satış Müdürü olarak görev aldı. Bu süreçte, marka adına kadınların güçlendirilmesine yönelik birçok projeye liderlik etti.
2020 yılında Eren Perakende bünyesinde House of Superstep markasının yönetimini üstlenen Orçun Kızıldağ, yeni kurulan markanın perakende, pazarlama ve ticari operasyon süreçlerini yönetti. Aynı dönemde Intersport markasının da Marka Direktörlüğünü yürüttü. Daha sonra Ünal Group çatısı altında Sneaks Up ve Champion Türkiye Tedarik Direktörü ve Grup İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Bu süreçte markanın ticari operasyonlarını yöneten Kızıldağ, perakende mağaza süreçlerini yönlendirdi.
Satış, müşteri ve ticari operasyon yönetimi gibi alanlarda yaklaşık 20 yıla yakın deneyimi olan Orçun Kızıldağ, Boyner Büyük Mağazacılık bünyesinde Aktif Spor & Çocuk, Outdoor, Ayakkabı & Çanta, Kozmetik& Ev& Aksesuar kategorilerinden sorumlu Kategori Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alacak.
Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Özlem Selçuk Erkan atandı

Özlem Selçuk Erkan, Şekerbank Yönetim Kurulu’nun 05.12.2024 tarihli kararı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onayını müteakip geçerli olmak üzere Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Bankacılık sektöründe 27 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Erkan, bundan böyle Şekerbank bünyesinde, kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerindeki büyüme hedeflerine liderlik edecek.
İş yaşamına 1997 yılında bankacılık sektöründe başlayan Özlem Selçuk Erkan, sırasıyla Yapı Kredi, Citibank ve Akbank’ta kurumsal ve ticari bankacılık alanında önemli tecrübeler edindi. Son olarak Akbank’ta Ticari Bankacılık Bölüm Başkanı olarak görev yapan Erkan, burada ticari bankacılık alanındaki faaliyetlerin stratejik yönetimini üstlenerek geniş bir müşteri portföyünün etkin yönetimini sağladı. Ticari bankacılık stratejilerini belirlerken sürdürülebilir finansman çözümlerine öncelik veren Erkan, özellikle yeşil ve sosyal kredilerin yaygınlaştırılması projelerine liderlik etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Özlem Selçuk Erkan, aynı zamanda uluslararası finans, pazarlama ve stratejik yönetim alanlarında eğitim programlarına katılmıştır.
LG Türkiye, İnsan Kaynakları Müdürü İzel Hara oldu

İnsan kaynakları alanının deneyimli isimlerinden İzel Hara, LG Türkiye ekibine İnsan Kaynakları Müdürüolarak katıldı. LG Türkiye’nin tüm İK politikalarının yürütülmesi ve geliştirilmesinden sorumlu olan Hara, ekip liderliğini yürüteceği yeni görevine Kasım ayı itibariyle başladı.
Yıldız Teknik Üniversitesinde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Lisans eğitiminin ardından Marmara Üniversitesinde Halkla İlişkiler Yüksek Lisansını tamamlayan İzel Hara, Nike, Boyner, Marks & Spencer, STFA Holding, Kamil Koç gibi tanınmış şirketlerde insan kaynakları alanında çeşitli sorumluluklar aldıktan sonra 6 sene boyunca Tupperware’in 25 ülkesini içeren bölgesel bir sorumluluk üstlendi.
UEDAŞ’ta bayrak değişimi

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonun üzerinde nüfusa enerji sağlayan UEDAŞ’ın Genel Müdür pozisyonuna enerji sektörünün deneyimli ismi Cihangir Gençoğlu atandı.
Güney Marmara Bölgesi’nde kesintisiz ve güvenilir elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ)’ın yeni Genel Müdürü Cihangir Gençoğlu oldu. Sektörel tecrübesi ve uluslararası alandaki kapsamlı bilgi birikimi ile tanınan Cihangir Gençoğlu, yeni görevinde UEDAŞ’ın operasyonel verimlilik ve sürdürülebilir büyüme faaliyetlerine liderlik edecek.
Ankara’da doğan Cihangir Gençoğlu, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 2008 yılında profesyonel iş hayatına adım atan Gençoğlu, elektrik iletimi ve dağıtımı alanlarında kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıllık uluslararası deneyime sahip. Son olarak, 2019-2024 yılları arasında elektrik dağıtım sektöründe çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev alarak sektörde derinlemesine bilgi ve birikimiyle tanınan bir lider haline geldi. Gençoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.