27 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İki dev birleşti: Wunderman Thompson doğdu
Haberler

İki dev birleşti: Wunderman Thompson doğdu

Marketing Türkiye
23 Ekim 2019
2 dk okuma

Dünyanın en büyük iletişim holdingi WPP çatısı altında yer alan Wunderman ve J. Walter Thompson, Kasım 2018’den beri süren birleşme yolculuğunu tamamladı. Birleşmeden ortaya çıkan ajans Wunderman Thompson adıyla 90 pazarda 200 lokasyonda faaliyet gösterecek. Türkiye’deki faaliyetine Ender Buruk liderliğinde devam edecek. 

Dijital iletişim ajansı Wunderman ve  reklam ajanslarından J. Walter Thompson, güçlerini birleştirdi. Dünyanın en büyük iletişim holdingi WPP çatısı altında Wunderman Thompson adıyla hizmet verecek yeni yapılanmanın CEO’su deneyimli isim Mel Edwards olurken, reklam dünyasının duayen isimlerden Ewen Sturgeon, Wunderman Thompson Avrupa CEO’su olarak stratejik büyümeden sorumlu olacak. Wunderman Thompson’ın Türkiye’deki faaliyetlerine ise çok sayıda uluslararası şirkette üst düzey yöneticilik görevinde bulunmuş olan Ender Buruk liderlik edecek.

“Bu güç birliği iş ortaklarına da fayda sağlayacak”

İki devin birleşmesini değerlendiren WPP Türkiye Başkanı Demet İkiler ise, “Bu tür güç birliklerinin her zaman başarılı sonuçlar verdiğini biliyoruz. Bu başarılı sonuçlar, güç birliği yapan şirketlerde olduğu gibi onlarla iş ortaklığı yapanlara da fayda sağlıyor. Wunderman ve J. Walter Thompson’ın birleşmesinin de çok güzel bir sonuç yaratacağından eminim” dedi ve şöyle devam etti: “Günümüzün dijital ortamında veriye dayalı olmayan faaliyetlerin yetersiz kaldığını görüyoruz. Wunderman Thompson birlikteliği ‘yaratıcılık, veri ve teknolojiyle müşterilerine ilham veren yeni bir ajans’ sloganıyla çalışmalarını bir üst noktaya taşıyacak. Bu beraberliği kutluyorum. Ayrıca iki ajansın çalışanlarına ve onların tüm iş ortaklarına hayırlı olmasını diliyorum.”

Wunderman Thompson Türkiye Genel Müdürü Ender Buruk ise “Türkiye’de Wunderman ve Manajans Thompson birleşmesinden doğan Wunderman Thompson, iki köklü ve saygın ajansın eşsiz deneyimini arkasına alarak rekabetin bu denli yoğun olduğu ortamda, markalara en doğru iletişim çözümlerini sunarak ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Wunderman Thompson, dijital dünyanın talep ettiği teknoloji ve veri analizini köklü yaratıcı yetenekle bir araya getirerek geleceğin ajansı olacak” diye konuştu.

Manajans Thompson CEO’su iken yeni oluşan yapıda Wunderman Thompson Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak olan Tuğbay Bilbay ise yeni yapılanmaya ilişkin şu bilgileri verdi: “Sonuç odaklı aklı ve etki yaratan sihri birleştirerek markalarımız için sadece iletişimi değil, ticareti ve teknolojiyi yönetip yeniden yaratacağımız, reklamcılığa yeni görevler kazandıracağımız bu yeni dönemi ülkemizde neredeyse her devrime öncülük yapmış Manajans’ın köküyle gerçekleştirmek heyecanlı, keyifli ve verimli olacak.”

1 Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: "Kosinüs teoremi bebeğim"
Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: “Kosinüs teoremi bebeğim”
2 Orta sınıfın yeni lüksleri
Orta sınıfın yeni lüksleri
3 Çin’in YouTube’u Bilibili dünyaya açılıyor: Rotasında Türkiye de var
Çin’in YouTube’u Bilibili dünyaya açılıyor: Rotasında Türkiye de var
4 Avrupa’nın en pahalı hava yolu şirketleri belli oldu: Listede THY de var
Avrupa’nın en pahalı hava yolu şirketleri belli oldu: Listede THY de var
5 Great Place To Work® Türkiye, dört sektörün en iyi işverenlerini açıkladı
Great Place To Work® Türkiye, dört sektörün en iyi işverenlerini açıkladı
Güncel Haberler
Türkiye’nin “gizli Black Friday”i: Okula dönüş
Türkiye’nin “gizli Black Friday”i: Okula dönüş
Apple, 19 dolarlık parlatma bezinin fiyatını yarıdan fazla düşürdü
Apple, 19 dolarlık parlatma bezinin fiyatını yarıdan fazla düşürdü
Meta’dan 16,7 milyar dolarlık geri adım: Instagram ve Facebook’ta kurallar değişiyor
Meta’dan 16,7 milyar dolarlık geri adım: Instagram ve Facebook’ta kurallar değişiyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Epica Awards, 2026 başvuru sürecini "Ödül sezonunda hayatta kalma kiti" ile başlattı…
Haberler
Epica Awards, 2026 başvuru sürecini “Ödül sezonunda hayatta kalma kiti” ile başlattı…
Marketing Türkiye
6 Temmuz 2026
Rekabet Kurulu'ndan Cargill'in PNS'yi devralmasına koşullu onay
Haberler
Rekabet Kurulu’ndan Cargill’in PNS’yi devralmasına koşullu onay
Marketing Türkiye
16 Temmuz 2026
İçerik ihlali sonrası Apple'dan Telegram'a geçici erişim engeli
Haberler
İçerik ihlali sonrası Apple’dan Telegram’a geçici erişim engeli
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Liderler “Executive Dialogues”ta bir araya geldi
Haberler
Liderler “Executive Dialogues”ta bir araya geldi
Marketing Türkiye
6 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.