Her 5 kadından biri fotoğraf filtrelerine 5-10 dakika ayırıyor
Allergan Medikal Estetik, Türkiye’deki kadınların sosyal medya davranışları üzerine IPSOS iş birliğiyle yaptığı araştırmada önemli sonuçlar kaydetti. Ülke genelinde yapılan araştırmaya göre, katılımcılar için sosyal medyadaki “dijital güzellik” kavramı en az gerçek hayattaki kadar önemli.
Sosyal medya ile güzellik algısı önemli ölçüde değişime uğruyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; insanların gerçek hayattaki görünüş ve davranışları güzellik kararı için artık tek başına yeterli değil. Sosyal medya paylaşımlarından ibaret olan bir ‘dijital güzellik’ kavramı güzellik kararında önemli bir belirleyici haline geldi. Allergan Medikal Estetik, Türkiye’deki kadınların sosyal medya davranışları üzerine IPSOS iş birliğiyle yaptığı araştırmada önemli sonuçlar kaydetti. Ülke genelinde yapılan araştırmaya göre, katılımcıların neredeyse tamamı kendi fotoğraflarını paylaşmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Her 2 kadından biri fotoğraflar paylaşırken filtre kullanıyor ve kusursuz görünmek özellikle beyaz yakalı kadınlar için çok büyük önem taşıyor.
Kadınların en çok kullandığı mecra Instagram
Araştırmanın sonuçlarına göre katılımcılar arasında en çok kullanılan mecra Instagram. Kadınların yüzde 94’ü neredeyse her gün Instagram’a en az bir kere girerken yüzde 90’ı Instagram’da selfie fotoğraf paylaşıyor. Instagram’ı yüzde 80 ile Facebook ve yüzde 70 ile YouTube takip ediyor. Allergan Tüketici Pazarlama ve İletişim Müdürü Aycan Uğur, “Araştırma sonuçları bize gösteriyor ki, kadınlar sosyal medya kullanımı konusunda oldukça aktif ve kendi fotoğraflarını paylaşmaya çok yatkınlar. Paylaştıkları fotoğraflara beğeni geldiğinde özgüvenleri yükseliyor, yalnızlık hissi ortadan kayboluyor ve kendilerini onaylanmış hissediyorlar. Bekledikleri beğeniye ulaşamazlarsa ilk olarak paylaştıkları fotoğrafın güzelliğini sorguluyorlar” dedi.
Her 5 kadından biri filtreye 5-10 dakika ayırıyor
Katılımcılar için sosyal medyada kusursuz fotoğraf paylaşmak büyük önem taşıyor. Bu nedenle katılımcıların yüzde 50’si sosyal medyada fotoğraf paylaşmadan önce filtre uygulamayı tercih ediyor. Her 5 kadından biri tek bir fotoğraf için filtre uygulamalarında 5-10 dakika vakit harcıyor. Katılımcıların yüzde 80’i ise en fazla 5 dakika içinde aradığı filtreye ulaşıyor.
En çok uygulanan filtre, cilt pürüzsüzleştirme
Araştırma sonuçlarına göre kadınların fotoğraflarıyla ilgili en büyük rahatsızlığı ciltlerinin istedikleri kadar pürüzsüz görünmemesi. Katılımcıların yüzde 43’ünün filtre olarak cilt pürüzsüzleştirmeyi seçtiğine dikkat çeken Uğur, “Filtre uygulamaları arasında en çok tercih edilenler doğal bir görünüm sunan uygulamalar. Aşırı makyaj yapan ya da yüz hattını değiştiren filtreler yerine cildi pürüzsüz gösteren uygulamalar tercih ediliyor” dedi.
Katılımcıların yüzde 32’sine göre filtrelerin çaresi medikal estetik
Araştırmaya katılan kadınların yüzde 40’ı pürüzsüz bir cilde sahip olmaları, yüzde 37’si canlı bir cilde sahip olmaları, yüzde 28’i ise daha sağlıklı göz altlarına sahip olmaları durumunda filtre kullanmadan fotoğraf paylaşabileceklerini belirtiyor. Her 10 kadından 3’ü çözüm yolunun medikal estetik ve dermal dolgu olduğunu düşünürken, yüzde 17’si ise cerrahi müdahaleyi çözüm olarak kabul ediyor. Araştırma sonuçlarına göre, dermal dolgu artık sadece bir gençleştirme yöntemi olarak değil aynı zamanda cilt kalitesini yükseltme yöntemi olarak da kabul ediliyor.