21 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Henkel Art.Award. 2013’de Türkiye’den Hera Büyüktaşçıyan yarışacak

Marketing Türkiye
28 Haziran 2013
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Henkel’in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenleyeceği Henkel Art.Award. için Türkiye’den katılacak sanatçı belirlendi. Başak Şenova (Küratör), Bige Örer (İstanbul Bienali Direktörü), Zeren Göktan (Sanatçı), Erdağ Aksel‘den (Sanatçı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi) oluşan jüri 11 Haziran’da bir araya geldi. Sanatçı Hera Büyüktaşçıyan’ı seçen jüri üyeleri, gerekçelerini şöyle özetledi: “Hera Büyüktaşçıyan’ın araştırmaya dayalı, mekana özgü yerleştirmeleri, mekanın fiziksel özelliklerinin yanı sıra tarihi ve psikolojik karakterine göndermeler yapar. Jürinin Hera Büyüktaşçıyan’ı seçmesinin sebebi, bu yapıtların üretimindeki duyarlı ve derin yaklaşımdır.

Ödül, Aralık ayında sahibini bulacak
Uluslararası değerlendirmeyi yapacak olan jüri ise tüm katılımcılar arasından beş finalisti aday göstermek üzere 2013 sonbaharında toplanacak. Ödül sahibi, Aralık ayında Viyana’da gerçekleştirilecek olan galada ilan edilecek. Türkiye’yle birlikte 23 ülkeden kreatif görsel sanatçıların katılımına açık olan Henkel Art.Award.’ta ödül, KulturKontakt Austria ve Viyana Modern Sanat Müzesi’nin (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – mumok) işbirliğiyle verilecek. Birinciliği kazanan sanatçı, 7 bin Euro para ödülünün yanı sıra, kendi ülkesinde ve Viyana’da bulunan mumok’ta birer kişisel sergi imkânı da kazanacak. Böylece ödülün toplam değeri 35 bin Euro’ya ulaşıyor.

“Henkel’in desteği, motivasyon sağlıyor”
Hera Büyüktaşcıyan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Öncelikle Henkel CEE’ye sanata ve genç sanatçılara verdikleri destekten dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Güncel sanat alanında verilen bu gibi destek programları özellikle genç sanatçıları sadece sanat pratikleri açısından değil, motivasyon sağlamak ve üretim arzusunu desteklemek anlamında da çok büyük değer taşımakta. Bu anlamda benim için de çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Henkel Art Award yarışmasının, Türkiye adına uluslararası finale katılmaya layık görülmek beni çok gururlandırdı. Bu anlamda değerli jüri üyelerine ve Türk Henkel’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Hera Büyüktaşçıyan kimdir?
1984 yılında doğan Hera Büyüktaşçıyan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat eğitimini tamamladı. Büyüktaşçıyan işlerinde toplumsal kimlik ve bellek, aidiyet, ötekilik, tekillik ve zenofobi gibi kavramlar üzerine odaklanıyor. Büyüktaşçıyan’ın katıldığı sergilerden bazıları şunlar: ‘Değişkenler & Dönüşkenler’ (2009, İstanbul); ‘İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor’ (2010, İstanbul); ‘art.homes’ (2010-2011, Münih-İstanbul); ‘Worthy Hearts’ (Yerevan, 2011); ‘Looking Somewhere to Land’ (Stokholm, 2012),’Yansıma Üzerine Düşünceler’ (2012, Galeri Mana, İstanbul), ‘Blur’ (Münih, 2012), ‘Haset, Husumet, Rezalet’ (2013, ARTER, İstanbul), ‘Unutulanın Hatıraları’ (2013, Adahan, İstanbul) ve ‘Bir İkindi Macerası’ (2012, SALT Beyoğlu, İstanbul)

1 Berk Ener, L’Oréal Türkiye Ülke Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörü oldu
Berk Ener, L’Oréal Türkiye Ülke Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörü oldu
2 McDonald’s kasap dükkanı açtı!
McDonald’s kasap dükkanı açtı!
3 Gemini testte sınırı aştı, üç şirketin sistemine erişti
Gemini testte sınırı aştı, üç şirketin sistemine erişti
4 Küresel şirketlerin bölgesel üs planı değişiyor: İstanbul, Dubai’ye rakip
Küresel şirketlerin bölgesel üs planı değişiyor: İstanbul, Dubai’ye rakip
5 Oyuncuların yarısından fazlası oyun içinde gerçek parayla alışveriş yapıyor
Oyuncuların yarısından fazlası oyun içinde gerçek parayla alışveriş yapıyor
Güncel Haberler
Berk Ener, L’Oréal Türkiye Ülke Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörü oldu
Berk Ener, L’Oréal Türkiye Ülke Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörü oldu
McDonald’s kasap dükkanı açtı!
McDonald’s kasap dükkanı açtı!
Gemini testte sınırı aştı, üç şirketin sistemine erişti
Gemini testte sınırı aştı, üç şirketin sistemine erişti
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türkiye’nin AI paradoksu: Hem güveniyoruz hem de işimizi elimizden alacağından korkuyoruz!
Haberler
Türkiye’nin AI paradoksu: Hem güveniyoruz hem de işimizi elimizden alacağından korkuyoruz!
Gülben Dikmen
11 Temmuz 2026
Özel okulların ağırlığı 18 yılda 4 kat arttı: Öğrenci payı yüzde 8’e ulaştı
Haberler
Özel okulların ağırlığı 18 yılda 4 kat arttı: Öğrenci payı yüzde 8’e ulaştı
Gülben Dikmen
3 hafta önce
İçerik ihlali sonrası Apple'dan Telegram'a geçici erişim engeli
Haberler
İçerik ihlali sonrası Apple’dan Telegram’a geçici erişim engeli
Marketing Türkiye
4 Ağustos 2026
Empire State'teki sıra dışı evlilik teklifi markalar için gerçek zamanlı pazarlama fırsatına dönüştü
Haberler
Empire State’teki sıra dışı evlilik teklifi markalar için gerçek zamanlı pazarlama fırsatına dönüştü
Sena Tufan
3 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.