21 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Henkel Art.Award. 2013’de Türkiye’den Hera Büyüktaşçıyan yarışacak

Marketing Türkiye
28 Haziran 2013
2 dk okuma

Henkel’in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenleyeceği Henkel Art.Award. için Türkiye’den katılacak sanatçı belirlendi. Başak Şenova (Küratör), Bige Örer (İstanbul Bienali Direktörü), Zeren Göktan (Sanatçı), Erdağ Aksel‘den (Sanatçı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi) oluşan jüri 11 Haziran’da bir araya geldi. Sanatçı Hera Büyüktaşçıyan’ı seçen jüri üyeleri, gerekçelerini şöyle özetledi: “Hera Büyüktaşçıyan’ın araştırmaya dayalı, mekana özgü yerleştirmeleri, mekanın fiziksel özelliklerinin yanı sıra tarihi ve psikolojik karakterine göndermeler yapar. Jürinin Hera Büyüktaşçıyan’ı seçmesinin sebebi, bu yapıtların üretimindeki duyarlı ve derin yaklaşımdır.

Ödül, Aralık ayında sahibini bulacak
Uluslararası değerlendirmeyi yapacak olan jüri ise tüm katılımcılar arasından beş finalisti aday göstermek üzere 2013 sonbaharında toplanacak. Ödül sahibi, Aralık ayında Viyana’da gerçekleştirilecek olan galada ilan edilecek. Türkiye’yle birlikte 23 ülkeden kreatif görsel sanatçıların katılımına açık olan Henkel Art.Award.’ta ödül, KulturKontakt Austria ve Viyana Modern Sanat Müzesi’nin (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – mumok) işbirliğiyle verilecek. Birinciliği kazanan sanatçı, 7 bin Euro para ödülünün yanı sıra, kendi ülkesinde ve Viyana’da bulunan mumok’ta birer kişisel sergi imkânı da kazanacak. Böylece ödülün toplam değeri 35 bin Euro’ya ulaşıyor.

“Henkel’in desteği, motivasyon sağlıyor”
Hera Büyüktaşcıyan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Öncelikle Henkel CEE’ye sanata ve genç sanatçılara verdikleri destekten dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Güncel sanat alanında verilen bu gibi destek programları özellikle genç sanatçıları sadece sanat pratikleri açısından değil, motivasyon sağlamak ve üretim arzusunu desteklemek anlamında da çok büyük değer taşımakta. Bu anlamda benim için de çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Henkel Art Award yarışmasının, Türkiye adına uluslararası finale katılmaya layık görülmek beni çok gururlandırdı. Bu anlamda değerli jüri üyelerine ve Türk Henkel’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Hera Büyüktaşçıyan kimdir?
1984 yılında doğan Hera Büyüktaşçıyan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat eğitimini tamamladı. Büyüktaşçıyan işlerinde toplumsal kimlik ve bellek, aidiyet, ötekilik, tekillik ve zenofobi gibi kavramlar üzerine odaklanıyor. Büyüktaşçıyan’ın katıldığı sergilerden bazıları şunlar: ‘Değişkenler & Dönüşkenler’ (2009, İstanbul); ‘İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor’ (2010, İstanbul); ‘art.homes’ (2010-2011, Münih-İstanbul); ‘Worthy Hearts’ (Yerevan, 2011); ‘Looking Somewhere to Land’ (Stokholm, 2012),’Yansıma Üzerine Düşünceler’ (2012, Galeri Mana, İstanbul), ‘Blur’ (Münih, 2012), ‘Haset, Husumet, Rezalet’ (2013, ARTER, İstanbul), ‘Unutulanın Hatıraları’ (2013, Adahan, İstanbul) ve ‘Bir İkindi Macerası’ (2012, SALT Beyoğlu, İstanbul)

1 ChatGPT sokakta: OpenAI'dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
ChatGPT sokakta: OpenAI’dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
2 İş ilanlarında yüzde 75’lik düşüşün anatomisi: Beyaz yaka sahneden mi çekiliyor?
İş ilanlarında yüzde 75’lik düşüşün anatomisi: Beyaz yaka sahneden mi çekiliyor?
3 Türkiye'de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
4 Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
5 TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada "sahibinden" satılık ev!
TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada “sahibinden” satılık ev!
Güncel Haberler
TBWAIstanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
TBWA\Istanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Babalar Günü’nün kazananı "kız babaları"
Babalar Günü’nün kazananı “kız babaları”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Zara ve Bad Bunny’den kültürel kodlarla örülü yeni koleksiyon
Haberler
Zara ve Bad Bunny’den kültürel kodlarla örülü yeni koleksiyon
Nafizcan Önder
22 Mayıs 2026
Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
Haberler
Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
Marketing Türkiye
4 Mayıs 2026
Tubi, ChatGPT içinde uygulama geliştiren ilk yayın platformu oldu
Haberler
Tubi, ChatGPT içinde uygulama geliştiren ilk yayın platformu oldu
Sena Tufan
9 Nisan 2026
Kozmetik devi Estée Lauder 10 bin kişiyi işten çıkaracak!
Haberler
Kozmetik devi Estée Lauder 10 bin kişiyi işten çıkaracak!
Sena Tufan
4 Mayıs 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.