30 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
“Hatay Yeniden Canlanıyor”
Haberler

“Hatay Yeniden Canlanıyor”

Marketing Türkiye
27 Ağustos 2024
2 dk okuma

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır yıkımı alan kent olan Hatay, deprem yaralarını sarmaya çalışıyor. Kent merkezinin yeniden yapılanması ve deprem sonrası ihtiyaçların karşılanması için Türkiye Tasarım Vakfı’nın (TTV) öncülüğünde “Hatay Yeniden Canlanıyor” projesi hayata geçirildi.

“Hatay Yeniden Canlanıyor” projesi toplumsal dayanıklılık ve sürdürülebilir şehirleşme açısından önemli bir model. Hatay’da gerçekleştirilen proje Türkiye’nin deprem sonrası yeniden yapılanma süreçlerine bir örnek ve benzer durumlarda izlenecek yolun nasıl olması gerektiğine dair güçlü bir rehber. Projenin bir diğer önemli yönü ise yerel kültürel mirasın korunması ve modern şehircilik anlayışıyla entegre edilmesi. TTV Hatay Yeniden Canlanıyor projesinde toplumsal bağları güçlendirmek ve şehri geleceğe hazırlamak için gerekli adımları attı.

“Hatay Yeniden Canlanıyor”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile 21 Eylül 2023’te Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 1 Ağustos 2023 tarihli protokoller imzalandı. Tasarım ve projelendirme süreci ise katılımcı ve şeffaf bir anlayışla büyük halk ve sivil toplum çalıştaylarını da kapsayan 38 geniş katılımlı toplantıyla yürütüldü.

Proje global bir model yaratacak

Bu süreçte özellikle tarihi kent alanı için 29 ihtisas içerikli toplantı düzenlendi. Toplantılar kapsamında; alan planlaması, Antakya Kent Merkezi, Defne, İskenderun, Kırıkhan ve Samandağ ilçelerini kapsayan pilot proje çalışmaları, yeşil alanlar ve topluluk kullanımı gibi başlıklarda planlamalar hazırlandı. Proje kapsamında, kentin tarihi dokusunu korumak için hassas ve dikkatli bir planlama süreci yürütülüyor. Hatay’ın köklü geçmişine ve kültürel katmanlarına saygı duyarak, modern mimari unsurlarla geleceğe dönük bir kent tasarımı gerçekleştiriliyor. Bu süreçte, her bir ayrıntı titizlikle ele alınıyor; sokakların ve meydanların yeniden canlandırılmasından, sosyal alanların ve kamusal mekânların inşasına kadar her şey dikkatlice planlanıyor.

Bin kişi katkı verdi

TTV, bu projeyi sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da tanıtarak, dünyanın önde gelen tasarım festivallerinde ve forumlarında sundu. Bu, Türkiye’nin tasarım gücünü ve TTV’nin vizyonunu global ölçekte tanıtmak için önemli bir fırsat yarattı. Projenin, sadece Hatay için değil, dünya genelinde benzer durumlar için bir model oluşturması hedefleniyor. Bu noktada, uluslararası iş birlikleri ve bilgi paylaşımı, projenin başarısı için kritik öneme sahip. Projeye, bin kişinin katkı sağlaması bekleniyor.

“Atatürk’ün bankası” bugün 100 yaşına bastı!

featured türkiye tasarım vakfı
1 Her beş evden birindeler: Robot süpürgede en çok hangi markalar satın alınıyor?
Her beş evden birindeler: Robot süpürgede en çok hangi markalar satın alınıyor?
2 2026'nın düğün trendleri belli oldu...
2026’nın düğün trendleri belli oldu…
3 Her 3 kişiden 1'i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Her 3 kişiden 1’i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
4 Kırılgan gerçeklik çağında "güven" yaratmak...
Kırılgan gerçeklik çağında “güven” yaratmak…
5 Ayın öne çıkan global kampanyaları (Mayıs 2026)
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Mayıs 2026)
Güncel Haberler
Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
Yorumun şampiyonu markalar
Yorumun şampiyonu markalar
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Disney 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı
Haberler
Disney 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı
Marketing Türkiye
15 Nisan 2026
PR'ın "babası", manipülasyonun ustası: Edward Bernays
Haberler
PR’ın “babası”, manipülasyonun ustası: Edward Bernays
Sena Tufan
3 hafta önce
Minik gardıroplarda büyük dönüşüm...
Haberler
Minik gardıroplarda büyük dönüşüm…
Gülben Dikmen
1 hafta önce
"Yapay zeka internet ve elektrik kadar dönüştürücü"
Haberler
“Yapay zeka internet ve elektrik kadar dönüştürücü”
Marketing Türkiye
22 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.