28 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Halkla ilişkiler mesleğinin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı
Haberler

Halkla ilişkiler mesleğinin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı

Marketing Türkiye
5 Nisan 2017
2 dk okuma

Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin algısını ve sektörün gücünü artırma yolundaki çalışmalarını hızlandıran İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği  (İDA) bu yıl, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği – ICCO’nun “Şeref Kürsüsü” oluşumunu Türkiye’ye taşıdı. Bu yıl ilk kez 4 Nisan 2017 Salı akşamı düzenlenen İDA Şeref Kürsüsü Töreni’nde kürsüye adı yazılan duayenlerin Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil olduğu açıklandı.

Törene İDA Yönetim Kurulu ve üye şirketlerinin başkan ve başkan yardımcılarının yanı sıra iletişim sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları, iş dünyasından çok sayıda üst düzey yönetici ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah “İnsanların takdir edildiklerini yaşarken görmeleri büyük önem taşımaktadır. Buna büyük önem atfetmemizin nedeni, hem o kişilerin değerini bilmekten, hem de aynı işi yapan başkalarına da ilham vermekten gelmektedir.  Bu gece Türkiye’de pek çok firma tarafından uluslararası standartlarda sürdürülen mesleğimize de bir saygı duruşudur.”  dedi.

Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil’in İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı

MeralSackan_ErgunGumrahMPR’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saçkan, PRCI/ICCO-Turkey’i kuran beş üyeden biri, aynı zamanda İDA’nın ilk başkanıdır. Türkiye’de halkla ilişkiler disiplinini pazarlama iletişiminin gizli silahı olarak gören ve ‘Marketing PR’ın öncülerinden olan Saçkan, uluslararası mesleki ve etik standartların ülkemizde yerleşmesi, uluslararası ölçümleme kriterlerinin uygulaması, ulusal meslek örgütlerinin gelişimi ve akademik dünyaya katkılarıyla ‘yol açıcı’lardan biri oldu.

EmineCubukcu_SalimKadıbesegilORSA şirketinin kurucusu olan Salim Kadıbeşegil, iletişim sektörünün dünyadaki yönelimini görerek sektörün uluslararası hizmet standartları ile tanışmasını sağladı ve bu alanda Türkiye’de öncü rol oynadı. Kadıbeşegil, “stratejik iletişim” kavramını temsil eden çalışma yöntemini bir disiplin olarak iletişim sektörüyle tanıştırarak, “itibar yönetimi” anlayışını iş dünyasına benimsetti. Önce PRCI, sonra İDA’nın kurulması için büyük emekler veren Kadıbeşegil, yazıları ve çalışmaları ile sektöre katkı sağlamaya devam ediyor.

Şeref Kürsüsü, 2003 yılında Berlin’de düzenlenen ICCO Küresel Zirvesi’nde başlatıldı. İDA Şeref Kürsüsü’ne Türkiye’de Halkla İlişkiler sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla PR disiplininin gelişmesine ve itibarının artmasına katkıda bulunmuş, sektör profesyonellerine ilham veren, sektörün uluslararası ve yerel düzeyde gelişiminde önemli rol oynayan kişiler layık görülüyor. Bu kişiler Şeref Kürsüsü kriterlerine göre İDA Yönetim Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda belirleniyor.  İDA 10. yıl galasında Betül Mardin ve Alaeddin Asna’ya Onur Ödülü vererek başlattığı geleneği, bu yıl itibarıyla Şeref Kürsüsü oluşumuyla sürdürecek.

1 Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: "Kosinüs teoremi bebeğim"
Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: “Kosinüs teoremi bebeğim”
2 Orta sınıfın yeni lüksleri
Orta sınıfın yeni lüksleri
3 Çin’in YouTube’u Bilibili dünyaya açılıyor: Rotasında Türkiye de var
Çin’in YouTube’u Bilibili dünyaya açılıyor: Rotasında Türkiye de var
4 Avrupa’nın en pahalı hava yolu şirketleri belli oldu: Listede THY de var
Avrupa’nın en pahalı hava yolu şirketleri belli oldu: Listede THY de var
5 Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Güncel Haberler
Proemtia aylık 1 milyar TL işlem hacmini aştı: 2026 hedefi 10 milyar TL
Proemtia aylık 1 milyar TL işlem hacmini aştı: 2026 hedefi 10 milyar TL
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (21-27 Ağustos)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (21-27 Ağustos)
Loewe, logoyu tasarımın kendisine dönüştürdü
Loewe, logoyu tasarımın kendisine dönüştürdü
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

“AI Washing” ve toplumsal Alzheimer tehlikesi!
Haberler
“AI Washing” ve toplumsal Alzheimer tehlikesi!
Marketing Türkiye
11 Temmuz 2026
Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
Haberler
Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
Marketing Türkiye
6 Haziran 2026
Beyaz yakalılar için "kariyer tıkanması” riski yükselişte
Haberler
Beyaz yakalılar için “kariyer tıkanması” riski yükselişte
Marketing Türkiye
13 Haziran 2026
Mobilya otomobili geride bıraktı: Tüketicinin yeni önceliği “yaşam alanı”
Haberler
Mobilya otomobili geride bıraktı: Tüketicinin yeni önceliği “yaşam alanı”
Gülben Dikmen
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.