12 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Alibaba Sora'nın rakibi "EMO"yu duyurdu | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Alibaba Sora’nın rakibi “EMO”yu duyurdu | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
1 Mart 2024
3 dk okuma

Alibaba, yapay zeka alanında yeni bir adım attı. Şirketin bünyesindeki “Institute for Intelligent Computing” birimi tarafından geliştirilen “EMO” isimli yapay zeka sistemi, fotoğrafları canlandırabiliyor, konuşturabiliyor ve şarkı söyletebiliyor…

Diğer yapay zeka uygulamalarının aksine, EMO yalnızca ağız hareketleriyle değil tüm yüz ifadeleriyle duyguyu yansıtıyor. Bu teknoloji, gelecekte yapay zeka tarafından oluşturulan videolarda karakterlerin sadece bakışmak yerine konuşup şarkı söyleyebileceği bir dönemi işaret ediyor.

EMO, şu an için sadece geliştiricileri tarafından paylaşılan demolar üzerinden deneyimlenebiliyor.

Meta, ABD ve Avustralya’da Facebook Haber Kaynağı sekmesini kaldırıyor

Alibaba Sora'nın rakibi "EMO"yu duyurdu | Son 24 saatin gündemi

Meta, ABD ve Avustralya’da Facebook’taki Haber Kaynağı sekmesini kaldıracağını duyurdu. Şirket, bu kararın Nisan 2024’te yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Meta, bu hamleyi “insanların en çok değer verdiği ürün ve hizmetlere daha fazla kaynak ayırmak” için aldığını belirtti. Kullanıcıların Haber Kaynağı kullanımının son bir yılda yüzde 80 düştüğünü belirten şirket, kaynaklarını daha çok kısa video formatına yönlendireceğini belirtti.

Meta, daha önce de 2023’te İngiltere, Almanya ve Fransa için benzer bir karar almıştı. Elbette Avustralya ve Kanada gibi ülkelerdeki regülasyonların platformların haber içerikleri için ödeme yapma zorunluluğunun olması da bu kararda etkili oldu.

TFF’de yayın ihalesi açıklaması geldi…

Alibaba Sora'nın rakibi "EMO"yu duyurdu | Son 24 saatin gündemi

TFF gelecek üç dönemi kapsayan Süper Lig ve TFF 1. lig müsabakalarının yayınlarını kapsayan ihaleyi tekliflerin yetersizliği sebebiyle iptal etti. TFF tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle; “İhale için verilen teklif bedellerinin yetersiz bulunması dolayısıyla Yayın İhale Komisyonu’nca ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı alınmıştır.

Yayın İhale Komisyonu’nun gelen teklifleri yetersiz bulduğu gerekçesiyle aldığı ihalenin iptaline yönelik tavsiye kararı, TFF Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu doğrultuda yayın İhalesi iptal edilmiştir.

TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği Yayın İhale Komisyonu’nun önerileri doğrultusunda belirlenen yayın ihalesi muhammen bedeli ve diğer kriterlerin sağlanması şartıyla, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin olarak tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00’e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir.

Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının kapsamı ve sağlanması gereken asgari şartlar hakkında bilgi almak isteyenlerin en geç 01.03.2024 saat 17.00’ye kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçmeleri kamuoyunun bilgilerine duyurulur.”

C Level Club’ta dijital cüzdanlarla yükselen omnichannel perakende konuşuldu…

Alibaba Sora'nın rakibi "EMO"yu duyurdu | Son 24 saatin gündemi

C suite sektör profesyonellerine, iş yapış modellerini değiştirecek, kurumun gelecek stratejilerine yön verecek yenilikler hakkında içgörü sağlamayı hedefleyen ve bu doğrultuda 2012 yılından beri her ay gerçekleştirdiği etkinliklerle sektörü bir araya getiren Marketing Türkiye C Level Club’ta bu defa e-ticarette dijital cüzdan ve omnichannel müşteri deneyimi çözümleri konuşuldu. Haberle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

Ali İhsan Varol, Arçelik’in web sitesi sandı dolandırıldı… Konuya ilişkin Arçelik’ten ilk açıklama geldi!

Alibaba Sora'nın rakibi "EMO"yu duyurdu | Son 24 saatin gündemi

Popüler markaların adlarının geçtiği, tasarım ve görsel dilininse neredeyse markanınki ile birebir taklit edildiği internet siteleri oluşturarak tüketicileri dolandırmak siber suçluların en yaygın yöntemlerinden biri haline geldi. Ufak bir dalgınlıkla ya da araştırmadan yapılan bir alışverişin sonu paranızın bir anda ortadan kaybolmasına sebep olabiliyor. Kelime Oyunu programıyla tanınan ünlü sunucu Ali İhsan Varol da bu dolandırıcılık yönteminin son mağdurlarından oldu. Varol X’te yaptığı paylaşımda “arcelikavm.com” sitesinden yaptığı alışverişle dolandırıldığını söyleyerek mağdur olmamaları adına da takipçilerini uyardı… Haberle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

featured
1 Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
2 Apple'da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor...
Apple’da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor…
3 İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
4 Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
5 McDonald’s Türkiye’den Friends hayranlarına özel menüler ve koleksiyon figürleri 
McDonald’s Türkiye’den Friends hayranlarına özel menüler ve koleksiyon figürleri 
Güncel Haberler
SES güncellendi: Türkiye’de sosyo-ekonomik statü tanımı yeniden yapıldı
SES güncellendi: Türkiye’de sosyo-ekonomik statü tanımı yeniden yapıldı
İş dünyasında haftanın atamaları (6-12 Aralık)
İş dünyasında haftanın atamaları (6-12 Aralık)
Disney–OpenAI ortaklığı, eğlence sektöründe yeni bir oyun alanı açıyor
Disney–OpenAI ortaklığı, eğlence sektöründe yeni bir oyun alanı açıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Şiirler, yapay zeka modellerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyor
Haberler
Şiirler, yapay zeka modellerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyor
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
DDB Network için yolun sonu: Omnicom yeni dönemde TBWA, McCann ve BBDO ile devam edecek
Haberler
DDB Network için yolun sonu: Omnicom yeni dönemde TBWA, McCann ve BBDO ile devam edecek
Nafizcan Önder
21 Ekim 2025
Spotify’dan Türk müziğinin efsanelerine saygı duruşu: ICON Türkiye yayında!
Haberler
Spotify’dan Türk müziğinin efsanelerine saygı duruşu: ICON Türkiye yayında!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Sadece 19 adet üretilecek iPhone tanıtıldı: Fiyatı 500 bin TL...
Haberler
Sadece 19 adet üretilecek iPhone tanıtıldı: Fiyatı 500 bin TL…
Sena Tufan
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.