Global devlere kafa tutan lokal gazoz markaları!
Gazlı içecek dendiğinde pek çoğumuzun aklına elbette ki dev bütçeleriyle küresel olarak sektöre hakim olan markalar ve onların gazlı içecekleri geliyor. Ancak onlarca yıldır billboardlarda bile neredeyse hiç yer almadan, varlığını ve kendi lezzet mirasını sürdüren ve global rakiplerine yerel pazarda kök söktüren yerli gazoz markalarımız da var. Kimilerine çocukluğunu, kimilerine memleketini hatırlatacak yerli gazozlarımızı sizler için derledik…
Ankara Gazozu
İsmi Ankara Gazozu olsa da aslında Mersin’de üretiliyor. Muz ve çilek aromalı Ankara Gazozu tadının yanı sıra kokusu ile de oldukça akılda kalıcı…
Bade Gazoz
Adana üretimli gazozlardan biri olan Bade Gazoz, doğala özdeş muz, frambuaz ve limon aromaları barındırmakta.
Bağlar Gazoz
Safranbolu menşeili Bağlar Gazoz 1936 yılından beri piyasada olan en eski gazozlardan biri. Pancar şekeri ile üretilen gazozlarını sadece limon aroması tatlandırmayı tercih ediyorlar.
Beyoğlu Gazozu
Neil Kaan Hirst’in Galata Kulesi’nden esinlenerek tasarladığı özgün şişesinde, tatlandırıcı karıştırılmadan yüzde 100 pancar şekeriyle üretilen Beyoğlu Gazozu’nun 250 ml şişelerde limonlu, zencefilli ve klasik olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunuyor.
Çaldağ Giresun Gazozu
Çaldağ etiketi altında, karışık meyve aromalı doğal mineralli gazoz olarak satılan Çaldağ Giresun Gazozu adını aldığı Giresun’da yüzde 100 pancar şekeri ve doğal maden suyu ile üretilmekte.
Çamlıca Gazoz
İstanbul üretim merkezli Çamlıca Gazoz ününü ve tanınırlığını tüm ülkeye yaymayı başarmış gazozlardan.
GAGOZ
Gençleri anlayan, onların dilinden konuşan, lezzetiyle de ambalajıyla da fark yaratan GAGOZ, eski nesil gazozlara karşı yeni bir gazoz markası olarak tüketiciyle buluştu. Gençleri ve kendini genç hissedenleri hedefleyen GAGOZ, ‘Türkiye’nin en genç gazozu’ olarak, cesur kampanyalarıyla ses getiren bir yükseliş yakaladı.
Dadya Datça Gazozu
Muğla’nın frambuaz aromalı gazozu. Üretici firmanın Beşkaza Fethiye Frambuazlı Gazoz’u olarak farklı üretimleri de bulunmakta. Şeker pancarı ile tatlandırılan gazozda ek olarak bölgedeki diğer gazozlarda da yaygın olarak tercih edilmiş olan bal ilavesi de mevcut.
Dört Mevsim Gazozu
Akhisar menşeili Dört Mevsim Gazoz’u da kendisine frambuaz aromasını seçen gazozlarımızdan.
Elvan Gazoz
Frambuaz aroması, kıvamında içimi ile tüketicinin favori gazozları arasında yer alan Elvan Gazoz oldukça sade bir etiket ve şişe tasarımına sahip.
Laçin Gazoz
Karışık meyve aromalı Laçin Gazoz (Eskişehir), sade şişesi, doğal mineralli suya ilave edilen belirgin olmayan meyve aroması içeriği ile 1913 yılından bu yana üretilen en eski gazozlardan biri.
Neşe Gazozu
Doğala özdeş frambuaz aroması ile Neşe Gazoz 1918 yılından beri Adapazarı’nda üretilmekte.
Niğde Gazozu
Son yıllarda şehrinin kapılarını aşıp ülke çapında da sevilen bir gazoza dönüşen Niğde Gazozu, 1960’lı yılların başından beri Frambuazlı aroması ile üretiliyor.
Özkaynak Gazoz
Tekirdağ’da üretilen Özkaynak Gazoz, karışık meyve aroması ile tüketici ile buluşuyor.
Saki
Abant’tan gelen Saki de kendisine frambuaz aromasını seçen yerel gazozlardan.
Topçam Çine Madran Gazozu
Aydın’ın Çine ilçesinde üretilen Çine Madran Gazozu doğal limon ve muz aromaları ile oldukça değişik bir aroma bütünlüğü olan dengeli gazozlar arasında yer alıyor.
Uludağ Gazozu
Formülü, Uludağ Gazoz’un Onursal Başkan’ı Nuri Erbak tarafından geliştirilen ve aile arasında tam dört nesildir sır gibi saklanan “efsane”, 1932 yılından bu yana tüketicilerine keyifli ve lezzetli bir içim sunmaya devam ediyor.
Urfa Gazoz
İsminden de anlaşılabileceği gibi Urfa’da üretilen gazoz, frambuaz aromalı olmasına rağmen karakteristik bir lezzete sahip.
Zafer Gazoz
1934’ten beri ibaresi ile sunulan, en eski gazozlardan biri. Çilekli ve Bodrum Mandalinalı çeşitleri ile Denizli’nin Zafer Gazoz’u tadılmaya değer.