17 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Getir ve İstanbulkart’tan dünyada bir ilk!
Haberler

Getir ve İstanbulkart’tan dünyada bir ilk!

Nafizcan Önder
9 Ekim 2020
2 dk okuma

Getir, İstanbulkart ile hayata geçirdiği iş birliği çerçevesinde IOS telefonlarda Apple Pay dışında NFC teknolojisi ile online ödeme yapılabilen dünyadaki ilk mobil uygulama oldu. Getir bu iş birliğinin ardından “İstanbulkart ile mobil ödeme yapılabilen ilk dijital platform” unvanını da kazanmış oldu.

Getir ve BELBİM AŞ, İstanbulluların hayatlarını kolaylaştırmak için bir araya geldi. Android ve iOS işletim sistemli cihazlarda bulunan NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisi kullanılarak İstanbulkart, Getir’e ödeme yöntemi olarak eklendi.

İstanbulkart Getir’de nasıl kullanılacak?

Getir kullanıcıları sepetlerini oluşturduktan sonra ödeme yöntemleri arasından  İstanbulkart’ı seçerek “sipariş ver”e tıklayacak. Ardından İstanbulkartlarını telefonlarının arka kısmına dokundurarak kolaylıkla ödeme yapabilecek. İstanbulkart ile ödeme Android telefonlarda NFC ayarlarını açarak kullanılırken iPhone’larda ise iPhone 7 ve sonrası telefon modellerinde kullanılabilecek.

Böylece İstanbulkart, Getir alışverişlerinde kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duymadan ödeme yapabilme imkânıyla birlikte daha güvenli bir alışveriş deneyimi sunuyor. Üstelik sağlık çalışanlarına özel yüzde 10 indirim kampanyasını da getiren bu iş birliğiyle sağlık çalışanları, kartına kayıtlı telefon numarasının olduğu hesap ile günde bir kere, ayda sekiz kere olmak üzere kampanyadan yaralanabiliyor.

Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek: “İlklerin girişimi olmaktan gurur duyuyoruz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek; “Getir’i, ‘10 dakikada tüketiciye ürün götürme’ modeliyle dünyada bir ilki gerçekleştirerek kurduk. DNA’mız itibarıyla bir teknoloji şirketiyiz. Geride bıraktığımız 5 yılda pek çok ilke imza atmayı başardık. Bu defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız iş birliği ile hem dünyada hem de ülkemizde ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Hem iPhone telefonlarda Apple Pay dışında NFC teknolojisi ile online ödeme alan dünyadaki ilk mobil uygulama unvanını aldık hem de İstanbulkart ile mobil ödeme yapılabilen ilk dijital platform olduk” dedi.

“İstanbulkart mobil ödemeler dünyasına yeni bir soluk getirdi”

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren BELBİM AŞ Genel Müdürü Yücel Karadeniz şunları söyledi: “İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak çözümleri geliştiren teknoloji vizyoneri  BELBİM AŞ olarak dijitalleşme vizyonumuz ve finansal teknolojimizle İstanbulkart’ı geleceğe taşıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız iş birlikleriyle İstanbulkart’ın geçerli olduğu alanları artırarak hızlı, konforlu ve pratik ödeme alternatifleri sunuyoruz. Şimdi de Getir ile yaptığımız iş birliği ile İstanbulkart’ı yalnızca telefona dokundurarak saniyeler içinde ödeme yapabilmek mümkün hale geldi. Bu teknolojiyle ödemeler dünyasına yeni bir soluk getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Üstelik dünyada ilk kez Iphone telefonlarda Apple Pay dışında NFC teknolojisi ile online ödemeyi gerçekleştiriyoruz.”

BELBİM AŞ getir işbirliği İstanbulkart Tuncay Tütek Yücel Karadeniz
1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 “Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci devam ediyor...
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci devam ediyor…
3 Pazarlamanın yeni gücü "Agentic AI": 2026’yı şekillendirecek 5 trend...
Pazarlamanın yeni gücü “Agentic AI”: 2026’yı şekillendirecek 5 trend…
4 Yemek kartları ayın ikinci haftasından sonra cüzdandan çıkmıyor!
Yemek kartları ayın ikinci haftasından sonra cüzdandan çıkmıyor!
5 Yurt dışında viral olan, mağazalarda kavga çıkaran Starbucks Bearista Cup, Türkiye'ye geliyor
Yurt dışında viral olan, mağazalarda kavga çıkaran Starbucks Bearista Cup, Türkiye’ye geliyor
Güncel Haberler
Her ev artık birer hikâye: İlham kaynağı ise IKEA
Her ev artık birer hikâye: İlham kaynağı ise IKEA
L’Oréal Paris’in yeni güzellik elçisi Serenay Sarıkaya oldu
L’Oréal Paris’in yeni güzellik elçisi Serenay Sarıkaya oldu
Kérastase'ın global marka elçisi Demi Moore oldu
Kérastase’ın global marka elçisi Demi Moore oldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Market enflasyonunun 2025 karnesi: 41 ürünün 28’ine zam geldi...
Haberler
Market enflasyonunun 2025 karnesi: 41 ürünün 28’ine zam geldi…
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Haberler
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Nafizcan Önder
1 Kasım 2025
3 milyon hane, 15 günde bir ağrı kesici alıyor!
Haberler
3 milyon hane, 15 günde bir ağrı kesici alıyor!
Sena Tufan
3 hafta önce
Pegasus, Chelsea’nin resmi havayolu sponsoru oldu
Haberler
Pegasus, Chelsea’nin resmi havayolu sponsoru oldu
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.