22 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Finansbank’tan “Geleceğin Patronları”na destek

Marketing Türkiye
16 Temmuz 2013
2 dk okuma

“Bizce Mümkün” yaklaşımını benimseyen Finansbank’ın, yenilikçi ve istihdam yaratma potansiyeli olan iş fikirlerini desteklemek üzere başlattığı “Geleceğin Patronları” yarışması genç girişimcilerden büyük ilgi gördü. Birbirinden ilginç iş fikirlerinin sunulduğu yarışmaya 17 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında Geleceginpatronlari.com web sitesinden 3 bin 500’e yakın girişimci başvurdu. Hizmet, bilişim ve gıda sektörlerine ait iş fikirlerinin öne çıktığı yarışmada diğer proje fikirleri imalat, eğitim, ticaret, inşaat, tekstil ve turizm alanlarından geldi.

Yarışmaya en çok 21-25 yaş grubu ilgi gösterdi

Geleceğin Patronları yarışmasına başvuruların yüzde 39’u üniversite öğrencilerinden, yüzde 61’i ise mezunlardan geldi. Ağırlıklı olarak, Bilgisayar, Elektronik, Fizik, Kimya, Makine, İnşaat ve Ziraat gibi mühendislik bölümlerinden başvuru aldıklarını belirten Finansbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, “Yarışmamıza katılım 28 yaş ortalaması olmakla beraber 21-25 yaş grubu gençlerin de yoğun ilgisini gördük. Yarışmamıza İstanbul önde olmak üzere 80 farklı il’den başvuru geldi . Katılımın yüzde 84’ü dijital mecralardaki tanıtımlar yoluyla gerçekleşti.” dedi.
Tüm iş fikirlerinin Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından tek tek değerlendirildiğini anlatan Aydın, şu bilgileri verdi: “Teknolojiyi günlük yaşantımıza taşıyarak katma değer sağlamayı hedefleyen projeler yarışmamıza başvurdu. Başvurular ön değerlendirme aşamasında içerdiği bilgi yeterliliği, özgünlüğü, yenilikçiliği, katma değer yaratma potansiyeli, iş fikrinin hitap ettiği müşteri kitlesi ve fikir sahiplerinin bilgi, beceri ve tecrübelerine göre ilk elemeden geçirildi. Eğitimlerimizde biraraya geldiğimiz katılımcılar bize genç ve yenilikçi bireyler ile böylesine anlamlı bir yolculuğa çıkmanın her iki taraf için de ne kadar kazanım sağlayabileceğini gösterdi. Aynı zamanda fikirlerin çeşitliliği ve yaratıcılığı da Türkiye’nin bir girişimci ülkesi olarak ne kadar yüksek potansiyeli olduğunu da gösteriyor.”

“Geleceğin Patronları” yarışmasında ön değerlendirme aşamasını geçen adaylar, Bilkent Üniversitesi tarafından 4-7 Temmuz tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da verilen 1. Aşama Fikirden Değere (FİDE) Girişimcilik Eğitimleri’ne katıldılar.

Büyük ödül 50 bin TL
Adaylar, Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimleri’nin 2. aşaması için Ağustos ayının 2. haftasında tekrar bir araya gelecek. Bu aşamaları başarıyla geçen katılımcılar, sektörün önde gelen işadamlarından oluşan Büyük Jüri karşısında iş fikirlerini birebir anlatacak. Jüri tarafından belirlenen en iyi 10 iş fikri sahibi Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimi’nin son aşamasına katılma hakkı kazanacak. Eğitimi başarıyla tamamlayarak Yatırımcı Sunumu’nda ilk 3’e giren girişimci adaylarına 1 yıl içinde şirketlerini kurmaları koşuluyla 50 bin TL para ödülü ile sermaye desteği verilecek. Kalan 7 girişimci adayına ise iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için 12 ay ödemesiz ve faizsiz 50.000 TL’ye kadar kredi imkanı tanınacak.

1 Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
2 Beyaz yakalılar için "iyi bir günün" anatomisi
Beyaz yakalılar için “iyi bir günün” anatomisi
3 Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
4 Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
5 Televizyon Yayıncıları Derneği'den reklamverenlerin "Şiddet varsa reklam yok" çıkışına yanıt geldi
Televizyon Yayıncıları Derneği’den reklamverenlerin “Şiddet varsa reklam yok” çıkışına yanıt geldi
Güncel Haberler
Yapay zeka şirketleri "elmas" formuna dönüştürüyor
Yapay zeka şirketleri “elmas” formuna dönüştürüyor
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Basketbol efsanesi Shaquille O’Neal, Turkcell’in 5G kampanyasının yüzü oldu
Haberler
Basketbol efsanesi Shaquille O’Neal, Turkcell’in 5G kampanyasının yüzü oldu
Gülben Dikmen
4 hafta önce
İPA araştırması: Kadınların en büyük korkusu öldürülmek
Haberler
İPA araştırması: Kadınların en büyük korkusu öldürülmek
Marketing Türkiye
8 Mart 2026
Ekonomide güven sorunu derinleşiyor...
Haberler
Ekonomide güven sorunu derinleşiyor…
Marketing Türkiye
11 Şubat 2026
İtibar kazandıran liderler Marketing Türkiye Mart sayısında!
Haberler
İtibar kazandıran liderler Marketing Türkiye Mart sayısında!
Nafizcan Önder
1 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.