3 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Facebook yeni ürünü Canvas’la reklamcılıkta devrim yaratmaya hazırlanıyor
Haberler

Facebook yeni ürünü Canvas’la reklamcılıkta devrim yaratmaya hazırlanıyor

Marketing Türkiye
25 Şubat 2016
2 dk okuma

Facebook bugün Türkiye saatiyle saat 19:30’da yaptığı basın toplantısında yeni ürünü Canvas’ı tanıttı. Sosyal medya devi bu yeni ürünüyle online ve mobil reklamcılıkta çığır açmayı hedefliyor.  Facebook’ta henüz 2010’da News Feed’in sağındaki birkaç fotoğraftan öteye geçmeyen reklam bölümleri, 2014’te fotoğrafların yanına videolar ekleyerek daha efektif hale getirildikten sonra, şimdi de dünyanın her yanındaki kreatiflere kullanımı oldukça kolay olan yeni ürünü Canvas’ı sundu. Facebook yöneticileri basın toplantısının her anında, çıkacak ürünleri görmek için ne kadar sabırsızlandıklarını dile getirdi. Facebook’un Baş Kreatif Direktörü Mark d’Arcy’nin sunumuyla başlayan basın toplantısında d’Arcy, Facebook’un dört yapboz parçasından oluştuğunu belirterek bu parçaları şöyle sıraladı; insanlar, hedeflenme, mobil ve alan… “Alan” maddesini, yaratıcılığın boy göstereceği bölge olarak tanımlayan d’Arcy, yeni hizmete giren Carousel ve Auto-play video özelliklerini bu alanı geliştirmek üzere yarattıklarını belirtti.

Yaratıcılık bu “alanda”

D’Arcy’nin ardından söz alan Facebook Ürün Tasarım Menajeri Jessica Watson, Canvas’ın en önemli ve heyecan verici tarafının, hizmetin uluslararası alanda kullanılmaya başlandığında, kullanıcılara hayal ettikleri projeleri hayata geçirme fırsatı verecek olması olduğunu ifade etti. Watson, Canvas’ın hem insanlar hem de reklamcıların “alandan” beklentisine cevap vermek üzere yaratıldığını belirterek;  Canvas’ı bireyler için hızlı, eğlenceli ve katma değerli, reklamcılar için de her alanının sahiplenilebildiği, değerli ve yalın bir araç olarak tasarladıklarını aktardı. Watson “İnsanların burada geçirdikleri vakti efektif ve değerli kılmak istedik” diyerek bireysel reklemverenler isteklerine nasıl cevap verdiklerini kaydetti.  Watson’a göre Canvas kurumsal reklemverenlere de marka itibarı ve kampanya performansı konusunda hızlı ve kolayca ölçülebilir olanaklar sunuyor.

Bir cheeseburger hakkında sıkmadan ne kadar konuşabilirsiniz?

Facebook’tan Paresh Rajwat ise şimdiden kullanıcıların yüzde 53’ünün Canvas’ta yaratılan içerikleri gördüğünü heyecanla dile getirdi. Rajwat, Canvas’ın “Herkes için bir alan” (A Space for Everyone) olduğunu belirtirken konuşmasını Canvas’ı kullanmak için tek ihtiyaç duyulan şeyin bir reklamcı olduğunu söyleyerek sürdürdü. Ardından sahneye çıkan Wendy’s Burger’in Reklam Direktör Yardımcısı Brandon Rhoten sunumuna “Bir cheeseburger hakkında monoton olmadan ne kadar konuşabilirsiniz?” sorusuyla başladı. Bir Wendy’s burgerini parçalarına ayırma fırsatı sunan yeni kampanyaları “Deconstruct a Burger” ile ortalama 65 saniye görüntülenme süresine ve Wendy’s bayilerinin günlük aramalarında yüzde 2.9 artışa ulaştıklarını belirten Rhoten, “Hikayelerini çok farklı platformlarda çok farklı şekillerde anlatmak” isteyenler için Canvas’ın büyük bir fırsat olduğunu belirtti. 

1 BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
2 Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
3 Algoritmadan sepete: AI ticarete hazır mısınız?
Algoritmadan sepete: AI ticarete hazır mısınız?
4 Doğru brief vermeyi biliyor musunuz? Emin misiniz!
Doğru brief vermeyi biliyor musunuz? Emin misiniz!
5 Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox'ta açıldı!
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox’ta açıldı!
Güncel Haberler
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın "Medya" bölümünde yarışacak!
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın “Medya” bölümünde yarışacak!
BYD satışlarında 6 yılın en sert düşüşü!
BYD satışlarında 6 yılın en sert düşüşü!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Jacquemus’nün ilk marka yüzü, büyükannesi Liline oldu
Haberler
Jacquemus’nün ilk marka yüzü, büyükannesi Liline oldu
Sena Tufan
26 Ocak 2026
Getir'in kurucularından Mubadala'ya 700 milyon dolarlık dava: "Varlık devri yapılmadı" iddiası
Haberler
Getir’in kurucularından Mubadala’ya 700 milyon dolarlık dava: “Varlık devri yapılmadı” iddiası
Gülben Dikmen
2 hafta önce
6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
Haberler
6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
Sena Tufan
29 Ocak 2026
IBM’den 2026’ya bakış: Belirsizliği yönetenler kazanacak!
Haberler
IBM’den 2026’ya bakış: Belirsizliği yönetenler kazanacak!
Nafizcan Önder
11 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.