6 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Espor 5 milyar dolarlık hacme ulaşacak
Haberler

Espor 5 milyar dolarlık hacme ulaşacak

Marketing Türkiye
24 Ekim 2018
2 dk okuma

Türkiye’de 4 milyon, dünya genelinde ise 200 milyon civarında oyuncusu bulunan ve mevcut hacmi 1 milyar dolara yaklaşan Espor ekonomisinin yarattığı toplam hacim önümüzdeki 3 yılda 5 milyar dolara yaklaşacak. Özellikle oyuncuların, yayıncıların, reklamcıların ve markaların ilgisini çekmeye başlayan Espor alanına yönelik yatırımlar da artacak.

Dijitalleşme ile birlikte gündelik hayatımızda kullandığımız tüm kavramlar değişime uğruyor. Spor da bu kavramlardan bir tanesi. Artık spor denildiği zaman tüm dünyada çılgınlık derecesine varacak düzeyde ilgi görmesi ve hızla gelişmesiyle dikkatleri üzerine çeken elektronik spor da (Espor) zihinlerimizde canlanıyor. Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı olan ve dünyanın dört bir yanından kullanıcıların internet aracılığıyla birbirleriyle oyun oynamasını sağlayan Espor’un mevcut durumu, geleceği ve ekonomisi hakkında bilgiler sundu.

 


Türkiye’nin en kapsamlı espor araştırması için start veriliyor…

espor-arastirma


 

Türkiye’de 4 milyon civarında oyuncu bulunuyor

Dijital Dönüşüm Danışmanı Murat Erdör, dünya çapında giderek büyüyen ve yaygınlaşan, özellikle de Z kuşağının ilgilisini çeken bu yeni nesil spor anlayışının ilerleyen yıllarda beklenenin ötesinde gelişim göstereceğini ve yarattığı ekonomik hacmin büyüyeceğini ifade etti. Türkiye’de 4 milyon civarında oyuncu olduğunu belirten Erdör, 2017 yılında dünya genelinde mevcut hacmi 1 milyar dolara yaklaşan Espor ekonomisinin önümüzdeki 3 yılda 5 milyar dolara yaklaşmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Gelecekte elektronik derbiler izlemek mümkün olacak

Dünyada ve ülkemizde espor alanıyla ilgili profesyonel takımlar ve federasyonlar kurulmaya devam ediyor. Türkiye’de de kurulan ESpor Federasyonu ile birlikte bu alanın ülkemizde de büyümesi öngörülüyor. 2016 yılında Türkiye CS: GO Milli Takımı Belgrad’da CS:GO turnuvasında dünya şampiyonluğunu kazanmıştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda Beşiktaş Kulübü ülke çapında bir ilke imza atarak, kadın espor takımı kurdu ve kadrosuna dünyanın en iyi kadın oyuncularını kattı. Ayrıca Bahçeşehir Üniversite’nin kurduğu espor takımı ise Çin’de yapılacak turnuvada ülkemizi ve Avrupa’yı temsil hakkını elde etti. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Bursaspor gibi tarihi ve köklü kulüplerimiz de elektronik spor alanına yatırımlar yaparak kendi takımlarını oluşturdular. Görünen o ki, gelecekte elektronik derbiler de izlemek mümkün olacak.

Düzenli olarak antrenman yapıyorlar

Profesyonel espor takımları; taktik, strateji, zaman ve hız gibi birçok faktörün üzerine yoğunlaşarak antrenman yapıyorlar. Takımın başında bir koç bulunuyor. Takımın yedek oyuncuları da mevcut. Bu oyuncular yapılan turnuvalarda oyun anındaki pozisyonlarına göre takımlarına katkı sağlıyorlar. Takım içi iletişimin kuvvetli olmasına ve oyun bilgisine dayalı profesyonel takımların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu durum, gelecekte daha fazla espor organizasyonunun bizleri beklediği anlamına geliyor.

1 Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
2 Coca-Cola ikonik şişesini yemek çubuğuna dönüştürdü: "CokeSticks"
Coca-Cola ikonik şişesini yemek çubuğuna dönüştürdü: “CokeSticks”
3 2026 Dünya Kupası maçları WhatsApp'tan takip edilebilecek
2026 Dünya Kupası maçları WhatsApp’tan takip edilebilecek
4 İş dünyasının "günah keçisi" İK'nın yükselişi
İş dünyasının “günah keçisi” İK’nın yükselişi
5 Gelenekten fonksiyona: Çeyiz pazarının yeni dinamikleri
Gelenekten fonksiyona: Çeyiz pazarının yeni dinamikleri
Güncel Haberler
Gençlik raporu: Hayallerde özgürlük, korkularda güvenlik var
Gençlik raporu: Hayallerde özgürlük, korkularda güvenlik var
Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
3 adımda yatırım getirisini yüzde 45 artıran yapay zeka formülü!
3 adımda yatırım getirisini yüzde 45 artıran yapay zeka formülü!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Pınar Süt satılıyor mu? Markadan açıklama geldi...
Haberler
Pınar Süt satılıyor mu? Markadan açıklama geldi…
Gülben Dikmen
2 hafta önce
Pazarlama ve reklam sektöründe yapay zeka ikilemi: Fırsat mı tehlike mi?
Haberler
Pazarlama ve reklam sektöründe yapay zeka ikilemi: Fırsat mı tehlike mi?
Gülben Dikmen
3 hafta önce
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Haberler
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Sena Tufan
3 gün önce
Türkiye’nin Zihin Haritası: Umut ve yorgunluk bir arada
Haberler
Türkiye’nin Zihin Haritası: Umut ve yorgunluk bir arada
Sena Tufan
4 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.