28 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
ESOMAR'da birincilik ödülü alan ilk Türk araştırma şirketi Xsight oldu...
Haberler

ESOMAR’da birincilik ödülü alan ilk Türk araştırma şirketi Xsight oldu…

Marketing Türkiye
28 Ağustos 2020
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Abdi İbrahim Otsuka ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu işbirliğinde Xsights Araştırma ve Danışmanlık  tarafından yapılan “Türkiye Şizofreni Algısı, Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık Araştırması” dünya genelinde toplumun iyiliği için yapılan araştırmaları en verimli şekilde kullanan kurumlara verilmek üzere düzenlenen ESOMAR Vakfı Ödülleri (ESOMAR Foundation Awards) kapsamında birincilik ödülünün sahibi oldu. “Fark Yaratma” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen araştırma ile Xsight, ESOMAR tarafından Türkiye’de araştırmalara verilen ilk uluslararası ödüle sahip olma başarısını da göstermiş oldu.

Abdi İbrahim Otsuka’nın Türkiye’de bir ilk olan “Türkiye Şizofreni Algısı, Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık Araştırması” dünyanın önde gelen derneklerinden biri olan ESOMAR tarafından ‘Fark Yaratma’ (Making-a-Difference -Good Health and Well-being) kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Abdi İbrahim Otsuka’nın Xsights Araştırma ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu ile birlikte gerçekleştirdiği “Türkiye Şizofreni Algısı, Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık Araştırması” ile birçok uluslararası büyük şirketi geride bırakarak birinci oldu. Xsights böylece, ESOMAR tarafından Türkiye’de araştırmalara verilen ilk uluslararası ödüle sahip olma başarısını da göstermiş oldu.

Üç kategoride ve Birleşmiş Milletler sürdürülebilirlik kriterlerine göre puanlama yapılarak verilen ESOMAR Vakfı Ödülleri kapsamında “Fark Yaratma” kategorisinde değerlendirme yapılırken projenin, toplumsal ve küresel anlamda yarattığı sonuca ve bunun için yapılabilecekler konusunda oynadığı role bakılıyor.

Şizofreni araştırmasıyla, “Fark Yaratma” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin “Şizofreni alanında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde böylesine değerli ödüller almak bizi gururlandırıyor. Abdi İbrahim Otsuka olarak sadece ürünlerimizle değil, hayata geçirdiğimiz farkındalık çalışmalarımızla da hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle şizofreni alanında toplumsal farkındalık yaratarak şizofreni hastaları ve yakınlarına destek olmayı amaçlıyoruz. Bugün ise çalışmalarımızı bir ödülle daha taçlandırdık. ESOMAR gibi 70 yıllık global bir vakıftan bu ödülü almak da ayrıca gurur verici. Bu kapsamlı çalışmanın, toplumumuzda şizofreniye bağlı damgalama ve ayrımcılıkla mücadele programlarını nasıl organize edeceğimiz konusunda hepimize ışık tutacağına inanıyorum. Aldığımız bu ödüller bizi önümüzdeki projeler için daha da yüreklendiriyor” dedi.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür “Abdi İbrahim Otsuka’nın desteğiyle hayata geçirdiğimiz “Türkiye Şizofreni Algısı, Bilgi Düzeyi ve Şizofreniye Bağlı Damgalama ve Ayrımcılık” araştırmasını ise diğer araştırmalardan farklı bir yere koyuyoruz. Şizofreninin toplumda nasıl algılandığı, şizofreni hakkında ne düzeyde bilgi sahibi olunduğu ve şizofreniye ilişkin damgalama ve ayrımcılığın tüm Türkiye’yi temsil eden bir örneklem üzerinden bir araştırma tasarımı ile düzenlenmiş olması bu araştırmayı özgün kılıyor. Büyük önem verdiğimiz bu araştırmanın uluslararası arenada ödülle taçlandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Xsights Araştırma ve Danışmanlık Kurucu Çiğdem Penn ‘”Sektörümüzün kalite ve etik kriterlerini  dünya genelinde belirleyen  ESOMAR  tarafından ödüllendirilmek müthiş bir duygu. Böyle bir ödülü ülkemize, sektörümüze kazandırmış olmaktan dolayı gururluyuz. Çalışmalarımızın karşılığının global bir kurum tarafından tanınması, ESOMAR Insight  Festival’ de dünya çapında iyi örnek olarak tanıtılacak olması,  böylesine değerli ve önemli bir konuda fark yaratabilmesi,  ‘iyi ki araştırmacı‘  olmuşum dedirten bir durum… Ülkemize daha nice global ödüller getirmeyi, müşterilerimizin işlerine, toplumumuzun dinamiklerine  olumlu  katkılar yapmaya devam etmeyi  diliyor, çalışmada emeği geçen  ekibime, Abdi İbrahim Otsuka’ya ve Şizofreni Dernekleri Federasyonuna teşekkür ediyorum” dedi.

 Esomar Vakfı Ödülleri (ESOMAR Fonudation Awards) Hakkında

2018 yılından bu yana düzenlenen ESOMAR Foundation ödülleri, toplumun iyiliği için araştırmayı verimli şekilde kullanan kurumlara veriliyor. Bu yıl dünyanın her yerinden 17 ülkenin başvuruda bulunduğu ESOMAR Vakfı Ödülleri, araştırmacıları daha iyi bir dünya inşa etmede pazar araştırmasının genel etkisini artıracak değerli ve anlayışlı sosyal araştırmalar sunmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödüller, Birleşmiş Milletler sürdürülebilirlik kriterlerine göre puanlama yapılarak veriliyor. ESOMAR Vakfı Ödülleri, bu yıl 14-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan ESOMAR Insight Festival sırasında sahiplerine verilecek.

 

1 Şirketlerde yapay zeka kullanımı bir yılda yüzde 37’den yüzde 51’e yükseldi
Şirketlerde yapay zeka kullanımı bir yılda yüzde 37’den yüzde 51’e yükseldi
2 Türkiye’nin sofra atlası: Öğle öğünü atlanıyor, akşam aileyi buluşturuyor
Türkiye’nin sofra atlası: Öğle öğünü atlanıyor, akşam aileyi buluşturuyor
3 Ebeveynler harçlığı nakit veriyor, harcamalara sınır koymak istiyor
Ebeveynler harçlığı nakit veriyor, harcamalara sınır koymak istiyor
4 Akıllı ev denince akla ilk robot süpürge geliyor
Akıllı ev denince akla ilk robot süpürge geliyor
5 Tüketicinin kahve tercihleri belli oldu
Tüketicinin kahve tercihleri belli oldu
Güncel Haberler
Şirketlerde yapay zeka kullanımı bir yılda yüzde 37’den yüzde 51’e yükseldi
Şirketlerde yapay zeka kullanımı bir yılda yüzde 37’den yüzde 51’e yükseldi
Türkiye’nin sofra atlası: Öğle öğünü atlanıyor, akşam aileyi buluşturuyor
Türkiye’nin sofra atlası: Öğle öğünü atlanıyor, akşam aileyi buluşturuyor
Ebeveynler harçlığı nakit veriyor, harcamalara sınır koymak istiyor
Ebeveynler harçlığı nakit veriyor, harcamalara sınır koymak istiyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
Haberler
Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Türkiye’de işgücü maliyeti Avrupa’nın 10 katı hızla arttı
Haberler
Türkiye’de işgücü maliyeti Avrupa’nın 10 katı hızla arttı
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Meta’dan 16,7 milyar dolarlık geri adım: Instagram ve Facebook’ta kurallar değişiyor
Haberler
Meta’dan 16,7 milyar dolarlık geri adım: Instagram ve Facebook’ta kurallar değişiyor
Marketing Türkiye
27 Ağustos 2026
Yapay zeka bilen çalışanın ücret avantajı yüzde 62’ye ulaştı
Haberler
Yapay zeka bilen çalışanın ücret avantajı yüzde 62’ye ulaştı
Marketing Türkiye
2 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.