“En iyi Osmanlı yemekleri” The Marmara Taksim’de
The Marmara Taksim Oteli bu yıl beşincisi düzenlenen “Osmanlı Mutfağı Yarışması”nda birinci oldu.
“En iyi Osmanlı Yemekleri” alanında birinciliği alan The Marmara Taksim, “En iyi ana yemek” ve “En iyi sofra ödülleri”ne de layık görüldü ve yarışmadan üç ödülle döndü. Türkiye’nin en önemli beş yıldızlı zincir otellerinin usta şeflerinin hünerlerini gösterdiği yarışmada The Marmara Taksim Oteli’ni başarıyla temsil eden The Marmara Corporate Chef Rudolf Van Nunen ve The Marmara Taksim Executive Chef Tolga Özkaya’nın oluşturduğu ekip çarpıcı sunumlarıyla dikkat çekti.
Vedat Başaran, Ahmet Örs, Özge Samancı, Maximilian Thomaei, Nedim Atila, Osman Şerim ve Mehmet Gök’ün jüri üyeliğini üstlendiği Osmanlı Mutfağı Yarışmasında The Marmara Taksim ekibine birincilik getiren menü, kurutulmuş kuzu dil, koruk ekşisi ve soğan çiçeği ile kuzu etli Amasya çiçek bamya çorbası, soğanlı yumurta, patates közlemesi ve safran sosu ile birlikte defne ile tütsülenmiş kaz ciğerli dülger balığı dolması, Çeşme Alaçatı Karabaş otu şerbeti, yer elması ezmesi, acıkalı buğday keşkeği, pekmezli ayva ve darülfülfül sosu ile birlikte ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga, tatlı olarak üç sütlü Balkan tatlısı, lavantalı karsambaç ve sakızlı acıbadem kurabiyesinin yanında son olarak enfes Türk Kahvesi ile lokum lezzetlerinden oluştu.