El Emeği Projesi 6 bin 500 kadına 2 milyon TL gelir sağladı
Koton’un, Kapsayıcı İş Modeli çerçevesinde hayata geçirdiği “El Emeği” projesi 8 il ve 18 ÇATOM’da 6 bin 500 kadına 2 milyon TL üzerinde gelir sağladı.
Kapsayıcı İş Modeli çerçevesinde Koton’un GAP ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) iş birliğiyle yürüttüğü “El Emeği Projesi” 6 bin 500 kadına gelir kaynağı oldu. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (SİDA) finansal desteği ile yürütülen “GAP Bölgesi’nde Kadının Güçlenmesinde Yenilikler Projesi” kapsamında ilk kez 2016 İlkbahar – Yaz sezonunda 11 bin 645 adet üretimle oluşturulan Koton El Emeği Koleksiyonu, bugün 291 bin 086 adet ürüne ulaştı. Yedi sezondur binlerce kadının ellerinden on binlerce kadının gardırobuna ulaşan Koton El Emeği Koleksiyonu, bu sezon 37 farklı tasarımla Türkiye’de 90, yurtdışında 37 olmak üzere toplam 127 Koton mağazasında ve koton.com online satış kanalında Koton müşterileriyle buluşuyor.
ÇATOM’lar kanalıyla 5 ilde başlayan bu iş birliği modeli, bugün 8 ilde 18 ÇATOM ile sürdürülüyor. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak’ta devam eden Koton El Emeği Koleksiyonu çalışmaları, 2019 yılı itibarıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve UNDP tarafından yürütülen Kadının Güçlenmesi ve Sosyal Uyumun Desteklenmesi Projesinin kapsayıcı iş modelleri geliştirme başlığı altında ele alınıyor.
Koton El Emeği Koleksiyonu ile ilgili çalışmalar aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın “Business Call to Action Platformu”na da kabul edildi.