5 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Düzey’in adım adım büyüyen markası Ekin, USLA ile keyifli bir iş birliğine imza attı!
Haberler

Düzey’in adım adım büyüyen markası Ekin, USLA ile keyifli bir iş birliğine imza attı!

Marketing Türkiye
19 Temmuz 2023
3 dk okuma

Koç Holding’in hızlı tüketim ürünleri sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye’nin en büyük satış ve dağıtım şirketi Düzey, bakliyat kategorisinde piyasaya sürdüğü kendi markası Ekin’i büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Düzey Genel Müdür Yardımcısı Ceren Sungu Kutlay ile hem Ekin’in marka konumlanmasını hem de Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) ile gerçekleştirdikleri iş birliğini konuştuk…

USLA ile yaptığınız iş birliğinin detaylarına geçmeden önce Düzey’in kendi markası Ekin’in yolculuğundan bizlere biraz bahsedebilir misiniz?

Tabii… Ekin’den bahsetmeden önce Koç Holding’in hızlı tüketim grubundaki en büyük şirketi olan Düzey’den bahsetmek isterim. Düzey ailesi olarak yaklaşık yarım asırdır stratejik önemdeki gıda sektöründe Türkiye’nin en sevilen markalarını sevenleriyle buluşturmaya çalışıyor, 8 bölge müdürlüğü, 62 alt distribütör ve 70 mobil bayiyle Türkiye’nin her yerinde 200.000’e yakın noktaya ulaşarak sektörde öncülüğümüzü yıllardır koruyoruz.

Ekin, şirketimizin gözbebeği diyebiliriz. Düzey’in sunduğu güven ve ayrıcalıkla tüketicilerle buluşan bir marka. Antik çağlardan günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapması sebebiyle geniş kültür mozaiğine sahip olan Anadolu’nun zengin gastronomi kültüründen ilham alan Ekin; Anadolu lezzetlerinin ve yemek kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak yöresel gastronominin sevilen çeşitleri; mercimek, nohut, kuru fasulye, pirinç ve bulgur içeren baklagil kategorisindeki 7 farklı ürünle raflarda yerini aldı. Tüketicilerin sağlıklı beslenme eğilimlerinin arttığı şu günlerde 7’den 77’ye herkesi bitkisel protein, lif deposu, besleyiciliği yüksek, halkımızın damak tadına uygun Ekin bakliyatlarıyla tanıştırmayı hedefliyoruz.

Düzey’in adım adım büyüyen markası Ekin, USLA ile keyifli bir iş birliğine imza attı!
Ceren Sungu Kutlay
Düzey Genel Müdür Yardımcısı

USLA ile nasıl bir birliktelik yakalandı? Projenin detaylarını sizden dinlemek isteriz.

Düzey ailesi olarak 37 yıllık markamız Ekin’i yeniden tüketiciyle buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Köklü markamızın tüm pazarlama aktivitelerini gerçekleştirmek için Düzey’in Ev Dışı Tüketim alanındaki önemli müşterilerinden biri olan Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’ni (USLA) tercih ettik. En eski müşterimize en eski markamızı güvenle emanet ederek iletişim çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz. USLA’da çektiğimiz tarif videolarıyla tüketicilerimize hem sağlıklı hem lezzetli tarifler sunmak üzere aktif iletişime başladık. Ayrıca USLA ile çalışarak sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunma fırsatı da bulduk. USLA Dükkan’da Ekin markamız için özel bir alan hazırladık. Alana gelen tüketicilerimize Ekin bakiyat ürünlerimizi, bakliyat torbalarımızı, birbirinden lezzetli tariflerimizin yer aldığı kartlarımızı satın alma fırsatı sunuyoruz. Bu satış sonucunda elde edilen geliri ise sivil toplum kuruluşlarına bağışlıyoruz.

Peki, Ekin markasını nerede konumlandırmak istiyorsunuz? Ekin portföyünde yeni ürünler de görecek miyiz?

Ekin, hammadde seçiminde uzun süre titizlikle yürüttüğümüz detaylı araştırmalarımız sonucunda ülkemizin verimli topraklarında, çiftçimizin emeğiyle üretilen yerli ürünlerimizi içinde barındırıyor. Bu bağlamda her zaman yerli tarım ve üretimi destekleyen, tüketiciye kaliteli ürünler sunan bir marka olarak kendimizi görüyor ve bunu ön planda tutuyoruz. Yeni ürünler konusunda ise şunu söyleyebilirim ki, Ekin olarak yerel ve geleneksel lezzetleri ürün portföyümüze eklemeye devam edeceğiz. Hatta yakın zamanda kuru mantıyı ürün ailemize ekledik. Orta vadede ise çok daha farklı kategorilere girmeyi Temel Gıda ve Atıştırmalık kategorilerinde Ekin markası ile daha fazla çeşitle yer almayı hedefliyoruz.

Bakliyat kategorisi bazında baktığımızda tüketicinin satın alma eğilimleri nasıl şekilleniyor? Ekin, bu eğilimler doğrultusunda nasıl bir strateji benimsiyor?

Kategori özelinde baktığımızda tüketicinin satın alma eğilimleri oldukça farklılaşıyor. Bakliyat kategorisinde alışkanlıklar ve uygun fiyatlı ürünler üzerinden ilerleme eğilimi mevcut. Bunu yapmış olduğumuz tüketici araştırmaları ve çıktılardan görebiliyoruz. Biz bu alışkanlıkları kırarak birçok farklı kitleye hitap edecek bir marka konumlandırması yaratmaya çalışıyoruz. Ekin olarak öncesinde de bahsettiğim gibi yerli tarımı ve kaliteyi önceliğine alan bir marka olduğumuzu vurgulayarak, her kesimden hedef kitleye dokunacak bir marka stratejisi benimsiyoruz.

Düzey’in adım adım büyüyen markası Ekin, USLA ile keyifli bir iş birliğine imza attı!

Bu tarz iş birlikleri ile Ekin’i sık sık duyacak mıyız? Gelecek projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

USLA ile yaptığımız bu iş birliğini uzun soluklu olarak düşünebiliriz Gelecek aylarda da yine “Ekin’den Lezzetler” adı altında USLA ‘da ürünlerimizi tüketiciyle beraber deneyimleyeceğimiz workshoplar düzenleyeceğiz. Bunun dışında hedef kitlelere ulaşarak satış alanımızı genişletmek hem de bilinirliğimizi arttırmak için güzel projeler üretmeye devam ediyoruz. Instagram ve YouTube’da yer alan “Ekin’den Lezzetler” sayfamızda şefimiz Çağrı Burak Sağlam ile Ekin ürünlerimizi kullanarak birbirinden lezzetli tarif videoları paylaşıyoruz. Bu vesileyle lezzetli tariflerimizi kaçırmamak için herkesi “Ekin’den Lezzetler” instagram sayfamızı takip etmeye davet ediyorum.

featured
1 Beyaz yakalının sessiz çığlığı: "Tükenmişlik"ten kaçış var mı?
Beyaz yakalının sessiz çığlığı: “Tükenmişlik”ten kaçış var mı?
2 Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
3 Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
4 İkinci el otomobil pazarının Z raporu...
İkinci el otomobil pazarının Z raporu…
5 Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil...
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil…
Güncel Haberler
Özge Akçizmeci yazdı: "Bu yıl Cannes Lions’tan neler öğrendik?"
Özge Akçizmeci yazdı: “Bu yıl Cannes Lions’tan neler öğrendik?”
Konut talebinde bayram etkisi: Satılıkta düşüş, kiralıkta artış
Konut talebinde bayram etkisi: Satılıkta düşüş, kiralıkta artış
Yaratıcılığın rotası yeniden oluşturuluyor!
Yaratıcılığın rotası yeniden oluşturuluyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İtalya Cumhuriyet Bayramı İstanbul’da görkemli bir resepsiyonla kutlandı
Haberler
İtalya Cumhuriyet Bayramı İstanbul’da görkemli bir resepsiyonla kutlandı
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
Türkiye’nin gençlik markaları
Haberler
Türkiye’nin gençlik markaları
Sena Tufan
19 Mayıs 2025
İş dünyasında haftanın atamaları (2-6 Haziran)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (2-6 Haziran)
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Çalışana yemek desteği sunan işveren sayısı arttı
Haberler
Çalışana yemek desteği sunan işveren sayısı arttı
Sena Tufan
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.