
Citi’den 175 bin çalışana zorunlu yapay zeka prompt eğitimi
Küresel bankacılık devi Citi, üretken yapay zekayı günlük iş süreçlerine entegre etmek için 80 lokasyondaki 175 bin çalışanına “prompt yazma” eğitimini zorunlu hale getirdi. “Prompting Like a Pro” başlığıyla sunulan program, çalışanların işlerini daha hızlı ve verimli tamamlamalarını hedefliyor.
Şirket içi paylaşılan notta, “Saatler sürecek işler dakikalara inebilir” ifadesiyle yapay zekanın operasyonel verimlilikteki potansiyeline dikkat çekildi. Seviyeye göre 10 ila 30 dakika arasında değişen eğitim modülleri, tüm çalışanların üretken yapay zekâ araçlarını etkili biçimde kullanabilmesini amaçlıyor.
Citi’nin iç sistemlerinde yalnızca bu yıl 6,5 milyon yapay zeka komutu kullanıldığı belirtilirken, yöneticilerden Tim Ryan, “Artık herkesin iyi bir AI kullanıcısı olması gerekiyor” mesajını verdi.
Finans sektöründe yapay zeka yatırımları hızla artarken, Citi’nin bu adımı sektördeki dönüşümün önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. JPMorgan kısa süre önce 30 saniyede yatırım sunumu hazırlayan bir sistemi devreye alırken, Wells Fargo da ekiplerini Stanford Üniversitesi’nin AI programına dahil etti.
Bankacılık devlerinin bu hamleleri, yapay zekanın artık yalnızca teknoloji departmanlarının konusu olmaktan çıkıp tüm çalışanların temel yetkinliği haline geldiğini gösteriyor.
Kaynak: Fortune
“Yapay zeka pazarlamacıların işini elinden mi alacak?” Yanıt Marketing Türkiye Ekim sayısında!