7 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
CFO’lar için en büyük endişe kaynağı veri güvenliği
Haberler

CFO’lar için en büyük endişe kaynağı veri güvenliği

Marketing Türkiye
20 Aralık 2017
2 dk okuma

Dünyanın lider denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY, Chartis araştırma şirketi işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Finans 4.0: Yüksek Risk Ortamında Kurumsal Raporlamanın Dönüşümü’ adlı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Yıllık geliri 500 milyon doların üzerindeki büyük ölçekli şirketlerde kurumsal raporlama süreçlerini mercek altına alan araştırma, 25 ülkeden binin üzerinde CFO’nun görüşleri alınarak oluşturuldu.

Araştırma sonuçlarına göre; günümüzün kurumsal raporlama ortamında CFO’lar en çok veri güvenliği ve gizliğinin sağlanmasında zorlanıyor. Araştırmaya katılan CFO’ların yarısından fazlası (yüzde 56) kurumsal raporlama sürecinde karşı karşıya kaldıkları en büyük güçlüğün veri güvenliği ve gizliliği olduğunu ifade ediyor. Araştırmanın ülke bazında öne çıkan sonuçlarına bakıldığında; Hindistan’daki CFO’ların yüzde 68’i, Çin’deki CFO’ların yüzde 65’i ve ABD’deki CFO’ların ise yüzde63’ünün veri güvenliği ve gizliliği konusunda endişe taşıdığı görülüyor. Bununla birlikte CFO’ların yüzde 64’ü veri sahipliği ve yönetimi ile ilgili olarak süregelen belirsizliğin raporlama verimliliği üzerinde kayda değer bir etkisi olduğunu belirtiyor.

Veri akışının yönetimi ve teknolojik dönüşümde düzenlemelerin etkisi büyük

Araştırmaya katılan CFO’ların yüzde 84’ü farklı ülkelerdeki gizlilik yasalarına bağlı olarak veri akışını aktif olarak yönetmenin güç olduğunu dile getiriyor. CFO’ların yine büyük bir çoğunluğu (yüzde 84) verilerin korunması, gizliliği ve düzenlemelere uygunluk konularında veri merkezleri ve bulut bilişiminde farklı güvenlik standartlarını değerlendirmenin ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade ediyor. CFO’ların yaklaşık yarısı (yüzde 49) ise bulut bilişimde güvenlik endişeleri ve düzenlemelere uygunluğa ilişkin risklerin teknolojik dönüşüm ve yeni inovatif teknolojilerin uygulamaya geçilmesi önünde engel oluşturduğunu söylüyor.

Veri güvenliği ve gizliliği konusu finans dünyasında belirsizlik yaratıyor

EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Damla Harman araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Şirketlerin finans liderleri, veri güvenliği ve gizliliğinde karşılaşılan güçlükler konusunda nasıl bir yaklaşım izleneceği ile ilgili belirsizlik yaşıyor. CFO’lar finansal bilgiyi işlemede net yönetim süreçlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak aynı zamanda verinin mevcut yerel kanunlarla uyumlu ve güvende olduğundan da emin olmaları gerekiyor. Özellikle veri güvenliği konusu büyük ölçekli ve karmaşık yapıya sahip organizasyonlarda ciddi bir sorun haline gelebiliyor. Bu anlamda; gelişmiş veri analizi uygulamalarının ve entegre teknolojilerin kullanılmasının yanı sıra yapay zeka, bulut bilişim ve robotik süreç otomasyonu gibi yeni teknolojilerin benimsenmesi, finansal veri yönetimi kaynaklı itibar ve mali yapıyı zedeleyici maliyetlerden kaçınılmasına yardımcı olacaktır.”

CFO’lar yönetimde geleneksel yaklaşımı gözden geçiriyor

Araştırma sonuçlarına göre; CFO’lar teknolojik ve sosyal gelişmeler doğrultusunda geleneksel kurumsal yönetim yaklaşımlarını yeniden gözden geçirme gereği duyuyor. CFO’ların yüzde 42’si denetim komiteleri ve yönetim kurullarının veri güvenliği ve gizliliğine ilişkin kurumsal raporlamadan daha fazla bilgi talep ettiğini ifade ediyor. CFO’ların üçte ikisinden fazlası, düzenlemelerdeki değişikliklere ilişkin risklerin kurumsal raporlamalara dâhil edildiğini dile getiriyor. Bununla birlikte araştırmaya katılan CFO’ların büyük bir çoğunluğu (yüzde 85) risk ve düzenlemelere uygunluk konularında denetim komiteleri ve yönetim kurullarına gerçek zamanlı uyarılar iletildiğini söylüyor.

1 2025'in en çok hatırlanan reklam filmleri: "Güldüren markalar" hafızalara kazındı!
2025’in en çok hatırlanan reklam filmleri: “Güldüren markalar” hafızalara kazındı!
2 Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
3 Yapay zeka beyaz yakanın “süper gücü”ne dönüşüyor
Yapay zeka beyaz yakanın “süper gücü”ne dönüşüyor
4 Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
5 Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Güncel Haberler
Televizyon evlerdeki önemini koruyor: 2025'te izleme süreleri arttı
Televizyon evlerdeki önemini koruyor: 2025’te izleme süreleri arttı
Lenovo Türkiye’den “Geleneksel Kadın Gazeteciler Buluşması”nda iki müjde: Motorola geliyor, yatırımlar büyüyor
Lenovo Türkiye’den “Geleneksel Kadın Gazeteciler Buluşması”nda iki müjde: Motorola geliyor, yatırımlar büyüyor
İş dünyasında haftanın atamaları (28 Şubat - 6 Mart)
İş dünyasında haftanın atamaları (28 Şubat – 6 Mart)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

6 Şubat'ın yıldönümünde, bölgedeki çalışmalarını sosyal faydaya dönüştüren markalar
Haberler
6 Şubat’ın yıldönümünde, bölgedeki çalışmalarını sosyal faydaya dönüştüren markalar
Sena Tufan
4 hafta önce
Nescafé Classic, “Gün Bizim Günümüz” diyerek herkesi güne hazır hissetmeye davet ediyor
Kreatif
Nescafé Classic, “Gün Bizim Günümüz” diyerek herkesi güne hazır hissetmeye davet ediyor
Advertorial
16 Ocak 2026
Ünlü Kore cilt bakım markası Nacific, Türkiye pazarına giriş yaptı
Haberler
Ünlü Kore cilt bakım markası Nacific, Türkiye pazarına giriş yaptı
Marketing Türkiye
1 hafta önce
2025'e iz bırakan açık hava kampanyaları
Haberler
2025’e iz bırakan açık hava kampanyaları
Sena Tufan
2 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.