Canderel Green’in Türkiye lansmanı yapıldı
Canderel Green’in Türkiye lansmanı, 8 Ocak’ta Beşiktaş Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Güney Amerika’da yüzyıllardır kullanılan Stevia bitkisinin yapraklarından elde edilen bitkisel tatlandırıcı Canderel Green’in lansman toplantısına; Canderel markasının Türkiye Distribütörü Ali Raif İlaç firmasının Tüketici Sağlığı Bölüm Müdürü Şenay Erberdi, Canderel gibi pek çok tatlandırıcı markasını bünyesinde bulunduran dünya tatlandırıcı pazarının lider şirketi Merisant EMEA Bölgesi Genel Müdürü Aitor Andres, Stevia hakkında sağlık profesyonellerine, tüketicilere ve gıda endüstrisine doğru, tutarlı ve güvenilir bilgi ve kaynakları sağlamak amacıyla kurulan Global Stevia Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi Dr. Margaret Ashwell ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak katıldı. Özlem Gürses’in moderatörlüğünü yaptığı Canderel Green Lansmanı’nda Canderel Green’in tablet, toz ve stick ürünlerinin de tanıtımları yapıldı. Lansman toplantısına katılanlar Stevia bitkisinin yapraklarının tadına bakıp, Canderel Green Toz ile yapılmış limonata ve kekleri de deneyimlediler. Canderel Green lansman toplantısında Canderel’in Türkiye Distribütörü Ali Raif İlaç Tüketici Sağlığı Bölüm Müdürü Şenay Erberdi: “Anavatanı Güney Amerika olan ve Brezilya, Arjantin, Paraguay gibi ülkelerde yüzyıllar boyunca yerliler tarafından kullanılan Stevia bitkisi, doğanın en tatlı hediyesi olarak karşımıza çıkıyor. Stevia Rebaudiana adını taşıyan ve yerli halk tarafından “Tatlı Yeşillik” olarak adlandırılan bitki, şekerin yerine doğal bir alternatif olarak kullanılıyor. Stevia, yapraklarındaki tatlı mucize keşfedildiği günden bu yana; ABD, Japonya, Fransa, İsviçre, Çin, Avusturalya, Yeni Zelanda, Kore ve Meksika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak ve güvenle kullanılıyor. Şekerden 300 kat daha tatlı olan Stevia özleri, kalori alımına dikkat edenler ve beslenme şeklinde şeker miktarını azaltmak isteyenler için şekere karşı doğal bir alternatif olarak görülüyor. Yapılan çalışmalar kan glukoz seviyelerini değiştirmediği görülen Stevia bitkisinin diyabetikler tarafından da güvenle kullanılabildiğini göstermiştir. Canderel Green’in içeriğindeki Stevia bitkisinin tatlandırıcı özelliği, yapraklarından elde edilen Reb A (Rebaudiosid A) isimli doğal özden geliyor. Şekerden 300 kat daha tatlı olan Reb A sayesinde Stevia bitkisi şekere tamamen doğal bir alternatif. Stevia bitkisinin tatlandırıcı özelliği ilk kez 1887 yılında botanik bilimci Dr. Moises Bertoni tarafından, güney Paraguay’daki ormanları araştırırken keşfedildi. Stevia bitkisi, Kasım 2012’de Paraguay Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘genetik miras’ ilan edilerek koruma altına alındı. Doğanın en tatlı hediyesi olan Stevia’nın doğal özünden üretilen bitkisel tatlandırıcı Canderel Green’i tablet ve toz formlarında tüketicilerimize sunuyoruz. Canderel Green Tablet 14,25 TL, Canderel Green Toz ise 11,45 TL olarak eczanelerde ve seçkin marketlerde satışa sunuluyor” dedi.