17 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Bir ABD bankası daha iflas etti | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Bir ABD bankası daha iflas etti | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
14 Mart 2023
3 dk okuma
Bir ABD bankası daha iflas etti | Son 24 saatin gündemi

Silicon Valley Bank’in ardından şimdi de Signature Bank iflas etti….

New York eyaleti finansal hizmetler departmanı, FDIC, geçen yılın sonunda 110.36 milyar dolarlık varlığa ve 88.59 milyar dolarlık mevduata sahip olan Signature’ın kontrolünü ele aldı.

ABD Hazine Bakanlığı ve diğer banka düzenleyicileri ortak bir bildiride mudilerin bugünden itibaren paralarına erişebileceğini söyledi. Ayrıca, Signature Bank ve Silicon Valley Bank hissedarlarının ve teminatsız alacaklıların korunmayacağını ve her iki bankanın üst yönetiminin görevden alındığını açıklandı.

Kaynak: Reuters

Meta’nın NFT serüveni sona erdi

Bir ABD bankası daha iflas etti | Son 24 saatin gündemi

Meta, yaklaşık bir sene önce Facebook ve Instagram’a NFT desteği getirmişti. Böylece kullanıcılar platformda satın aldıkları ya da ürettikleri NFT’leri detaylarıyla paylaşabilir hale gelmişti. Ancak Meta’nın NFT serüveni pek uzun ömürlü olmadı. Şirket, Facebook ve Instagram’da NFT desteğini sonlandıracağını duyurdu.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde binlerce çalışanın işine son veren Meta, bu kararın ardından çok sayıda projeye de son verdi. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yılın başında 2023’ün şirket için “verimlilik yılı” olacağını belirterek şirketin fişini çekmeyi planlandığı farklı projeler olduğuna dair ipucu vermişti. Dolayısıyla Facebook ve Instagram’daki NFT desteğinin sonlandırılması sürpriz olmadı.

Meta’nın Ticaret ve Finans Teknolojileri Baş Yöneticisi Stephane Kasriel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “NFT’lere olan desteğimizi sonlandırırken; içerik yapımcılarını, kişileri ve işletmeleri desteklemek için yeni yöntemlere odaklanıyoruz” dedi.

2023’te Türkiye’de otomobil üretimi yüzde 23 arttı…

Bir ABD bankası daha iflas etti | Son 24 saatin gündemi

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Şubat ayına ilişkin üretim ve ihracat rakamlarını paylaştı. Paylaşılan veriler, Türkiye’de otomobil üretiminin de ihracatının da arttığını ortaya koyuyor.

OSD’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılında Türkiye’de 134 bin 474 adet otomobil üretimi gerçekleşti. Buna traktörler de eklendiğinde, 233 bin 731 adet üretim yapılmış oldu. Bu verilerle Türkiye’deki otomobil üretimi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artmış oldu.

Yılın ilk iki ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 8 artarken, otomobil ihracatındaki artış yüzde 14 olarak gerçekleşti. Bu dönemde, toplam ihracat 158 bin 145 adet, otomobil ihracatı ise 97 bin 596 adet düzeyinde gerçekleşti.

Kadınlar koşarken kendilerini güvende hissetmek için neler yapıyor?

Kadınlar koşarken kendilerini güvende hissetmek için neler yapıyor?

adidas’ın yaptığı araştırmaya göre kadınların yüzde 69’u koşarken bol giysiler giymek gibi önlemler almak zorunda hissediyor. Buna rağmen kadın koşucuların neredeyse yarısı (yüzde 56) koşarken rahatsız edici davranışlara maruz kaldığını ifade ediyor. adidas’ın araştırmanın sonuçlarını vurgulamak için çektiği “The Ridiculous Run” filmi çalışmanın sonuçlarını çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor. Araştırmayla ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

TikTok yasağı “şirket telefonu” satışlarını artırdı

Bir ABD bankası daha iflas etti | Son 24 saatin gündemi

Çin menşeili sosyal medya platformu TikTok’u başlıca devlet kurumlarında yasaklayan ülke sayısı her geçen gün artıyor. Ülkelerin TikTok ile arasına mesafe koyma sebeplerinin başında ise Çin hükümetinin kullanıcıların verilerini toplayıp kendi çıkarı doğrultusunda kullanmasına yönelik endişeler geliyor. Şirket, Çin hükümetinin verilere erişme yetkisi olmadığını belirtse de söz konusu endişe özellikle kamu kurumlarında veri güvenliğine dair hassasiyeti artırdı. Yapılan araştırmalar bu durumun “şirket telefonu” sayısını da artırdığını gösteriyor. Haberle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

featured
1 YouTube Rating Report müziğin ritmini tutuyor: En çok izlenen müzik kanalları
YouTube Rating Report müziğin ritmini tutuyor: En çok izlenen müzik kanalları
2 Düşünmeyi yapay zekaya devredip “sahte uzmanlık” çağına giriyoruz!
Düşünmeyi yapay zekaya devredip “sahte uzmanlık” çağına giriyoruz!
3 Ekonomide güven sorunu derinleşiyor...
Ekonomide güven sorunu derinleşiyor…
4 Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
5 Lady Gaga’dan Jisoo’ya: Pokémon 30. yılını yıldızlarla kutluyor
Lady Gaga’dan Jisoo’ya: Pokémon 30. yılını yıldızlarla kutluyor
Güncel Haberler
Brandverse Awards başvuru süreci devam ediyor
Brandverse Awards başvuru süreci devam ediyor
İngiltere de harekete geçti: 16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde
İngiltere de harekete geçti: 16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde
Dev şirketler rekor hızla CEO değiştiriyor!
Dev şirketler rekor hızla CEO değiştiriyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Küçük mutlulukların büyüttüğü sektör: Züccaciye...
Haberler
Küçük mutlulukların büyüttüğü sektör: Züccaciye…
İrem Alimoğlu
14 Ocak 2026
Yılbaşı hediyelerinde "değer" dönemi: Tüketici artık kontrollü harcıyor
Haberler
Yılbaşı hediyelerinde “değer” dönemi: Tüketici artık kontrollü harcıyor
Sena Tufan
21 Aralık 2025
İş dünyasında haftanın atamaları (17 -23 Ocak)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (17 -23 Ocak)
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Meta reklam modelinde geri adım: AB baskısı sonuç verdi
Haberler
Meta reklam modelinde geri adım: AB baskısı sonuç verdi
Sena Tufan
9 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.