2 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Bill Gates, servetinin yüzde 99'unu bağışlayacak!
Haberler

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu bağışlayacak!

Sena Tufan
9 Mayıs 2025
2 dk okuma

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, önümüzdeki 20 yıl içinde servetinin yüzde 99’unu bağışlamayı planladığını söyledi. Gates, vakfı aracılığıyla bağış yapmayı hızlandıracağını ve vakfın 2045 yılında faaliyetini sonlandırmayı planladığını söyledi. Gates, yayımladığı blog yazısında, “Öldüğümde insanlar benim hakkımda çok şey söyleyecek, ama ‘zengin öldü’ cümlesinin bunlardan biri olmamasında kararlıyım” dedi.

Bill Gates, teknoloji sektöründen kalan servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlayacağını duyurdu.
Vakıf, daha önce planlanandan erken bir tarihte, 2045 yılında faaliyetlerine son verecek. Bugün itibarıyla bağışlanacak tutarın yaklaşık 107 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu taahhüt, tarihteki en büyük hayırsever bağışlardan biri ve enflasyon düzeltmesi yapıldığında John D. Rockefeller ve Andrew Carnegie gibi sanayicilerin tarihi bağışlarını geride bırakıyor.

Yalnızca Berkshire Hathaway yatırımcısı Warren Buffett’ın, Forbes tarafından şu an 160 milyar dolar olarak tahmin edilen servetini bağışlama sözü, borsa dalgalanmalarına bağlı olarak bundan daha büyük olabilir. Gates’in bağışı zamana yayılarak yapılacak ve vakfın önümüzdeki 20 yıl içinde ilave 200 milyar dolar harcama yapmasına olanak tanıyacak. Perşembe günü konu hakkında bir açıklama yapan Gates, özellikle küresel sağlık ve ABD’deki eğitim gibi alanlara sürekli destek sağlayacağına işaret ederken, aynı zamanda vakfın dünya çapındaki etkisinin sonunda biteceğine de işaret etti. ABD’li milyarder, servetini tüketmenin birçok hayatı kurtaracağını ve iyileştireceğini, bu durumun vakfın kapanmasından sonra bile uzun vadeli olumlu etkiler yaratacağını söylüyor.

Gates, Associated Press’e verdiği röportajda, “Bu amaçlara bu kadar büyük miktarda kaynak aktarabilecek olmak gerçekten heyecan verici. 20 yıl, bu alanlarda ilerleme sağlamak için mümkün olduğunca çok bağış yapmakla, insanlara paranın artık sona ereceği konusunda yeterli bir süre önceden haber vermek arasında ideal bir denge” dedi.

Gates Vakfı parayı 20 yıl içinde harcayacak

Gates Vakfı, kuruluşundan bu yana geçen 25 yıl boyunca harcadığı yaklaşık 100 milyar dolarla, bilimsel araştırmalara yön verdi, yeni teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı oldu ve ülkeler ve şirketlerle uzun vadeli ortaklıklar geliştirdi. Bugüne dek vakfın parasının yaklaşık yüzde 41’i Warren Buffett’tan gelirken, geri kalanı Gates’in Microsoft sayesinde elde ettiği servetten karşılandı.

Tabii, Bill Gates’in Gates Vakfı’na yapacağı büyük bağış ve vakfın 2045 yılında kapanma kararı, hem hayırseverlik hem de sürdürülebilirlik açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilebilir. Bu karar, sadece servetin bağışlanmasıyla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda uzun vadeli etki ve sürdürülebilir değişim için stratejik bir yaklaşımı simgeliyor. Gates’in açıklamaları, gelecekteki bağışların dünya genelinde sağlık ve eğitim gibi kritik alanlarda nasıl önemli farklar yaratabileceğini vurguluyor.

İş gücü yapay zeka ile nasıl dönüşecek?

Bill Gates featured Microsoft
1 Shein, Türkiye’de satışları geçici olarak durdurdu!
Shein, Türkiye’de satışları geçici olarak durdurdu!
2 2025'te YouTube'da en çok izlenen kanallar
2025’te YouTube’da en çok izlenen kanallar
3 Anı yakaladığını sanan ama anın ne söylediğini hiç duymayan markalar
Anı yakaladığını sanan ama anın ne söylediğini hiç duymayan markalar
4 Jacquemus’nün ilk marka yüzü, büyükannesi Liline oldu
Jacquemus’nün ilk marka yüzü, büyükannesi Liline oldu
5 Meta’dan abonelik hamlesi: Instagram, Facebook ve WhatsApp için premium dönem
Meta’dan abonelik hamlesi: Instagram, Facebook ve WhatsApp için premium dönem
Güncel Haberler
Türkiye’de çalışanlar ince bir buz üstünde: Genel esenlik skoru 100 üzerinden 54,8!
Türkiye’de çalışanlar ince bir buz üstünde: Genel esenlik skoru 100 üzerinden 54,8!
Yapay zeka adaptasyonunda dünya haritası yeniden çiziliyor: Türkiye kaçıncı sırada?
Yapay zeka adaptasyonunda dünya haritası yeniden çiziliyor: Türkiye kaçıncı sırada?
İnsanlık artık “amaç”tan çok “araç”la uğraşıyor!
İnsanlık artık “amaç”tan çok “araç”la uğraşıyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tereyağından muza: 2025’te moda ve güzelliği ele geçiren sarının yükselişi
Haberler
Tereyağından muza: 2025’te moda ve güzelliği ele geçiren sarının yükselişi
Sena Tufan
1 Ocak 2026
Artık LEGO blokları da yeni nesil! “Smart Bricks” tanıtıldı...
Haberler
Artık LEGO blokları da yeni nesil! “Smart Bricks” tanıtıldı…
Sena Tufan
4 hafta önce
Reklamcılıkta yeni dönem: 2025’in dengesi ve 2026’nın işaretleri
Haberler
Reklamcılıkta yeni dönem: 2025’in dengesi ve 2026’nın işaretleri
Marketing Türkiye
2 gün önce
The TECH Summit’in akıl açan sunumları Marketing Türkiye YouTube kanalında...
Haberler
The TECH Summit’in akıl açan sunumları Marketing Türkiye YouTube kanalında…
İrem Alimoğlu
26 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.