Bilgi Üniversitesi’nde PROJECT’01 başladı
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan PROJECT’01, santralistanbul’da kapılarını açtı. İletişimin birçok alanını kapsayan bir etkinlik programına sahip olan festivalde ödüllü pek çok yaratıcı proje de ilk kez görücüye çıktı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin organize ettiği PROJECT’01 renkli açılış töreniyle başladı. Tiyatro gösterisinden performanslara, sergi ve enstalasyonlardan film gösterimlerine kadar pek çok etkinliğin yer aldığı PROJECT’01, 13 Nisan’a kadar gezilebilir.
santralistanbul Kampüsü Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen açılışta, konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Halil Nalçaoğlu, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdikleri festivalle ilgili “Biz BİLGİ İletişim’de öğrencilerimizin yaratıcı gücü ve ruhuyla dikkat çekici işler üretiyoruz. Şimdi, PROJECT’01 ile bu ürünleri bir araya getirdik. Bu festivalde sergilenen, gösterilen her şeyi öğrencilerimiz yaptı. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.
Genç yaratıcılardan yenilikçi bir sergi
PROJECT’01 kapsamında, Reklamcılık ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 2011 ve 2014 yılları arasında ürettikleri ve çeşitli yarışmalarda ödül almış çalışmaları ilk kez bir arada sergileniyor. Reklamcılık bölümünden “Ajans Bonhomie” adlı öğrenci ekibinin, Markom Practices dersi kapsamında ürettiği ve 2014 yılında Avrupa Reklamcılar Derneği’nin Ad Venture Yarışması’nda ikinci olan reklam filmi, ödüllü çalışmalar arasında yer alıyor. Duygu Atçeken ve Sena Hayta adlı öğrencilerin, Kadın Bilinçlendirme Platformu’nun medyadaki kadın sunumlarının çarpıtılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve Genç Kırmızı Reklam Ödülleri’nde birinci olan reklam çalışması, sergide yer alan ödüllü projelerden. Öğrencilerin, Nesin Vakfı için hazırladığı “Aziz Nesin 100 Yaşında” adlı kampanya da sergilenen çalışmalar arasında bulunuyor.
Işığı takip et!
Serginin ilgi çeken bir diğer bölümü de Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin imzasını taşıyor. Ziyaret esnasında sanatseverlere; eserlerin toplam kaç kişi tarafından görüldüğü, o sırada sergide kaç ziyaretçinin bulunduğu gibi istatistiksel bilgiler sunan bir enstalasyon eşlik ediyor. Yere yansıtılan ışıklarla izleyiciyi eserlere yönlendiren ve eserler hakkında bilgi veren çalışma ziyaretçilerin beğenisini aldı.
BİLGİ mezunlarından Nihat Karataş’ın, ilk kez 2014 Contemporary İstanbul’da sergilenen beyin dalgalarındaki frekanslarla hareket eden ve insan konsantrasyonunu ölçen ışık enstalasyonu ise sıra dışı bir deneyim sunuyor. Matbaa ve baskı malzemelerinden arta kalan malzemelerden üretilmiş “Hurda”, Türk Kültür Vakfı’nın desteğiyle gerçek öykülerden yola çıkılarak derlenmiş “Ulviye’nin Rüyası” ve santralistanbul Kampüsü’nün labirent oyuncak kurgusuyla yeniden tasarlandığı “İzometrik” adlı çalışmaların yanı sıra zengin bir hayal gücünü yansıtan çalışmalar ziyaretçileri bekliyor.