21 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Araştırmada yıkıcı yeniliklerle gelen yeni normal

Marketing Türkiye
23 Mart 2012
2 dk okuma

Araştırmanın en sıcak konularını, alanında uzman global araştırmacılarla gündeme getirecek olan Araştırmada Yenilikler Konferansı bu yıl da dolu bir içerikle 9 Mayıs’ta katılımcılarını bekliyor. Başkanlığını Vural Çakır’ın gerçekleştireceği Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleştirilecek konferansta Yıkıcı Yeniliklerle gelen Yeni normal örnekleriyle açıklanacak; Ipsos Open Thinking Exchange CEO’su Shelley Zalis, Yıkıcı Yenilik (Disruptive Innovation) kavramını ve araştırma ile nasıl tetiklenebileceğini anlatacak. Ipsos OTX Kıdemli Başkan Yardımcısı Maury Giles ise bu yenilik kavramının “karara yolculuk araştırmalarına (Journey Research)” nasıl uygulandığını somut ve interaktif bir örnekle katılımcılara açıklayacak. Bu yeni yaklaşım bir araştırma modelini değil tüketiciyi merkeze alarak, karar sürecine kadar nasıl bir yolculuk yaptığını ve bu yolculuktaki hangi aşamaların satın alma kararında etkili olduğunu inceliyor.
Sadakat araştırmaları alanında dünyaca ünlü uzmanlar Tim Keningham ve Lerzan Aksoy, Harvard Business Review’da yayınlanan yeni makaleleri ile sadakat kavramını yepyeni bir düzeye taşıdılar. MRC’den Yılın Yenilikçi Araştırma Ödülü alan “Cüzdan Payı Alokasyonu” teorisi ile müşteri payının nasıl artırılabileceğini Türkiye’de ilk kez açıklayacaklar. İngiltere’den dünyaya hızla yayılan mağaza içinde ve girişinde alışverişçi davranışlarının dijital analizi konusunu Ipsos Global Perakende Performansı Genel Müdürü Peter Luff örnekleriyle birlikte açıklayacak. İhtiyaç bazlı segmentasyon, Censydiam Enstitüsünün dünyaya armağan ettiği çok önemli bir teknikti. Şimdi bu segmentasyon marka pratiği ile çok daha yakından ilişkilendirilerek aktivize oluyor. “New Censydiam”, Enstitü global başkanı Sue Philips tarafından aktarılacak. 
Türkiye’de  orta sınıf büyük bir değişim içinde. Önümüzdeki yıllarda büyümenin motoru olacak. Peki biz bu orta sınıfı ne kadar tanıyoruz? Bu sorunun yanıtlarını Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırmasını hazırlayan ve yorumlayan uzmanlar Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda verecek. Türkiye’de Tüketici panelleri yepyeni bir düzeye çıkıyor. Konferansta klasik tüketici panel işlevini  zenginleştirerek dünyada ilk kez gerçekleşecek yeni teknoloji uygulaması ile birlikte üst düzey bir işleve kavuşturan Mega Panel’in de lansmanı yapılacak. Araştırmada Yenilikler Konferansı’na katılım Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na gerçekleştirilecek minimum 175.- TL’lik bağışla sağlanıyor olacak. Toplanan bağışlarla, TEGV bünyesinde bulunan ve yılda ortalama 700 çocuğun yararlandığı TEGV Van Çatak Öğrenim Birimi yeni yerinde etkinliklerine başlayacak.

1 Liderlerin yüzde 70’ine göre büyük dönüşüm programlarına İK liderlik edecek
Liderlerin yüzde 70’ine göre büyük dönüşüm programlarına İK liderlik edecek
2 Sürdürülebilirlikte "niyet"ten "hedef"e geçiş çağı başladı
Sürdürülebilirlikte “niyet”ten “hedef”e geçiş çağı başladı
3 Instagram bir özelliğini kaldırıyor!
Instagram bir özelliğini kaldırıyor!
4 Trussardi, Ipekyol Group ile Türkiye pazarına giriyor
Trussardi, Ipekyol Group ile Türkiye pazarına giriyor
5 Türkiye’de üretken yapay zeka kullanım oranı ne?
Türkiye’de üretken yapay zeka kullanım oranı ne?
Güncel Haberler
İş arayanların dikkatine: İşte istihdam beklentisi en yüksek sektörler
İş arayanların dikkatine: İşte istihdam beklentisi en yüksek sektörler
Google’ın "AI Modu" haber sitelerinin sonunu getirebilir!
Google’ın “AI Modu” haber sitelerinin sonunu getirebilir!
Gucci evreninde gizemli bir cinayet işlendi! Peki katil kim?
Gucci evreninde gizemli bir cinayet işlendi! Peki katil kim?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Liste daha da genişleyecek: İşte Starbucks'ın veda ettiği 13 içecek...
Haberler
Liste daha da genişleyecek: İşte Starbucks’ın veda ettiği 13 içecek…
Gülben Dikmen
6 Şubat 2026
adidas'tan sporda desteğe güçlü vurgu
Haberler
adidas’tan sporda desteğe güçlü vurgu
Sena Tufan
14 Ocak 2026
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Haberler
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Gülben Dikmen
8 Şubat 2026
Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Haberler
Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Sena Tufan
5 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.