11 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Araştırmada yıkıcı yeniliklerle gelen yeni normal

Marketing Türkiye
23 Mart 2012
2 dk okuma

Araştırmanın en sıcak konularını, alanında uzman global araştırmacılarla gündeme getirecek olan Araştırmada Yenilikler Konferansı bu yıl da dolu bir içerikle 9 Mayıs’ta katılımcılarını bekliyor. Başkanlığını Vural Çakır’ın gerçekleştireceği Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleştirilecek konferansta Yıkıcı Yeniliklerle gelen Yeni normal örnekleriyle açıklanacak; Ipsos Open Thinking Exchange CEO’su Shelley Zalis, Yıkıcı Yenilik (Disruptive Innovation) kavramını ve araştırma ile nasıl tetiklenebileceğini anlatacak. Ipsos OTX Kıdemli Başkan Yardımcısı Maury Giles ise bu yenilik kavramının “karara yolculuk araştırmalarına (Journey Research)” nasıl uygulandığını somut ve interaktif bir örnekle katılımcılara açıklayacak. Bu yeni yaklaşım bir araştırma modelini değil tüketiciyi merkeze alarak, karar sürecine kadar nasıl bir yolculuk yaptığını ve bu yolculuktaki hangi aşamaların satın alma kararında etkili olduğunu inceliyor.
Sadakat araştırmaları alanında dünyaca ünlü uzmanlar Tim Keningham ve Lerzan Aksoy, Harvard Business Review’da yayınlanan yeni makaleleri ile sadakat kavramını yepyeni bir düzeye taşıdılar. MRC’den Yılın Yenilikçi Araştırma Ödülü alan “Cüzdan Payı Alokasyonu” teorisi ile müşteri payının nasıl artırılabileceğini Türkiye’de ilk kez açıklayacaklar. İngiltere’den dünyaya hızla yayılan mağaza içinde ve girişinde alışverişçi davranışlarının dijital analizi konusunu Ipsos Global Perakende Performansı Genel Müdürü Peter Luff örnekleriyle birlikte açıklayacak. İhtiyaç bazlı segmentasyon, Censydiam Enstitüsünün dünyaya armağan ettiği çok önemli bir teknikti. Şimdi bu segmentasyon marka pratiği ile çok daha yakından ilişkilendirilerek aktivize oluyor. “New Censydiam”, Enstitü global başkanı Sue Philips tarafından aktarılacak. 
Türkiye’de  orta sınıf büyük bir değişim içinde. Önümüzdeki yıllarda büyümenin motoru olacak. Peki biz bu orta sınıfı ne kadar tanıyoruz? Bu sorunun yanıtlarını Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırmasını hazırlayan ve yorumlayan uzmanlar Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda verecek. Türkiye’de Tüketici panelleri yepyeni bir düzeye çıkıyor. Konferansta klasik tüketici panel işlevini  zenginleştirerek dünyada ilk kez gerçekleşecek yeni teknoloji uygulaması ile birlikte üst düzey bir işleve kavuşturan Mega Panel’in de lansmanı yapılacak. Araştırmada Yenilikler Konferansı’na katılım Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na gerçekleştirilecek minimum 175.- TL’lik bağışla sağlanıyor olacak. Toplanan bağışlarla, TEGV bünyesinde bulunan ve yılda ortalama 700 çocuğun yararlandığı TEGV Van Çatak Öğrenim Birimi yeni yerinde etkinliklerine başlayacak.

1 Haziran ayının en çok izlenen gazetecileri: Özlem Gürses zirvede, Deniz Zeyrek yükselişte!
Haziran ayının en çok izlenen gazetecileri: Özlem Gürses zirvede, Deniz Zeyrek yükselişte!
2 Kapitalizmin merkezinde devrimsel karar: ABD yapay zekayı kamulaştırmaya hazırlanıyor
Kapitalizmin merkezinde devrimsel karar: ABD yapay zekayı kamulaştırmaya hazırlanıyor
3 Markaların artık tüketiciden önce "algoritmaların" gözüne girmesi gerekiyor
Markaların artık tüketiciden önce “algoritmaların” gözüne girmesi gerekiyor
4 Miley Cyrus artık bir "Barbie"
Miley Cyrus artık bir “Barbie”
5 "Lovemark" öldü, yaşasın "Trustmark"!
“Lovemark” öldü, yaşasın “Trustmark”!
Güncel Haberler
“AI Washing” ve toplumsal Alzheimer tehlikesi!
“AI Washing” ve toplumsal Alzheimer tehlikesi!
Küresel birleşme ve satın alma pazarı 2,4 trilyon dolarla rekora koşuyor...
Küresel birleşme ve satın alma pazarı 2,4 trilyon dolarla rekora koşuyor…
TGC 2026 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu
TGC 2026 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Rekabet Kurumu’ndan Brisa’ya 1 milyar TL, Goodyear’a 672 milyon TL ceza
Haberler
Rekabet Kurumu’ndan Brisa’ya 1 milyar TL, Goodyear’a 672 milyon TL ceza
Sena Tufan
11 Haziran 2026
Podyumdan Ay'a: Prada'nın sıra dışı yolculuğu
Haberler
Podyumdan Ay’a: Prada’nın sıra dışı yolculuğu
Nafizcan Önder
10 Haziran 2026
Çin rekabetinin yeni faturası: Renault mühendislik kadrosunu küçültüyor
Haberler
Çin rekabetinin yeni faturası: Renault mühendislik kadrosunu küçültüyor
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Siemens Türkiye’den 170 yıllık değer yaratma yolculuğu
Haberler
Siemens Türkiye’den 170 yıllık değer yaratma yolculuğu
Advertorial
5 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.