4 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Araştırmada yıkıcı yeniliklerle gelen yeni normal

Marketing Türkiye
23 Mart 2012
2 dk okuma

Araştırmanın en sıcak konularını, alanında uzman global araştırmacılarla gündeme getirecek olan Araştırmada Yenilikler Konferansı bu yıl da dolu bir içerikle 9 Mayıs’ta katılımcılarını bekliyor. Başkanlığını Vural Çakır’ın gerçekleştireceği Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleştirilecek konferansta Yıkıcı Yeniliklerle gelen Yeni normal örnekleriyle açıklanacak; Ipsos Open Thinking Exchange CEO’su Shelley Zalis, Yıkıcı Yenilik (Disruptive Innovation) kavramını ve araştırma ile nasıl tetiklenebileceğini anlatacak. Ipsos OTX Kıdemli Başkan Yardımcısı Maury Giles ise bu yenilik kavramının “karara yolculuk araştırmalarına (Journey Research)” nasıl uygulandığını somut ve interaktif bir örnekle katılımcılara açıklayacak. Bu yeni yaklaşım bir araştırma modelini değil tüketiciyi merkeze alarak, karar sürecine kadar nasıl bir yolculuk yaptığını ve bu yolculuktaki hangi aşamaların satın alma kararında etkili olduğunu inceliyor.
Sadakat araştırmaları alanında dünyaca ünlü uzmanlar Tim Keningham ve Lerzan Aksoy, Harvard Business Review’da yayınlanan yeni makaleleri ile sadakat kavramını yepyeni bir düzeye taşıdılar. MRC’den Yılın Yenilikçi Araştırma Ödülü alan “Cüzdan Payı Alokasyonu” teorisi ile müşteri payının nasıl artırılabileceğini Türkiye’de ilk kez açıklayacaklar. İngiltere’den dünyaya hızla yayılan mağaza içinde ve girişinde alışverişçi davranışlarının dijital analizi konusunu Ipsos Global Perakende Performansı Genel Müdürü Peter Luff örnekleriyle birlikte açıklayacak. İhtiyaç bazlı segmentasyon, Censydiam Enstitüsünün dünyaya armağan ettiği çok önemli bir teknikti. Şimdi bu segmentasyon marka pratiği ile çok daha yakından ilişkilendirilerek aktivize oluyor. “New Censydiam”, Enstitü global başkanı Sue Philips tarafından aktarılacak. 
Türkiye’de  orta sınıf büyük bir değişim içinde. Önümüzdeki yıllarda büyümenin motoru olacak. Peki biz bu orta sınıfı ne kadar tanıyoruz? Bu sorunun yanıtlarını Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırmasını hazırlayan ve yorumlayan uzmanlar Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda verecek. Türkiye’de Tüketici panelleri yepyeni bir düzeye çıkıyor. Konferansta klasik tüketici panel işlevini  zenginleştirerek dünyada ilk kez gerçekleşecek yeni teknoloji uygulaması ile birlikte üst düzey bir işleve kavuşturan Mega Panel’in de lansmanı yapılacak. Araştırmada Yenilikler Konferansı’na katılım Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na gerçekleştirilecek minimum 175.- TL’lik bağışla sağlanıyor olacak. Toplanan bağışlarla, TEGV bünyesinde bulunan ve yılda ortalama 700 çocuğun yararlandığı TEGV Van Çatak Öğrenim Birimi yeni yerinde etkinliklerine başlayacak.

1 2025'in en çok hatırlanan reklam filmleri: "Güldüren markalar" hafızalara kazındı!
2025’in en çok hatırlanan reklam filmleri: “Güldüren markalar” hafızalara kazındı!
2 TÜİK verilerine göre Türkiye’de mutluluk oranı yükseldi!
TÜİK verilerine göre Türkiye’de mutluluk oranı yükseldi!
3 Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
4 WPP davası medya satın alma modellerini tartışmaya açtı
WPP davası medya satın alma modellerini tartışmaya açtı
5 İş dünyasının haftanın atamaları (21-27 Şubat)
İş dünyasının haftanın atamaları (21-27 Şubat)
Güncel Haberler
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

"Futbol asla sadece futbol değildir"! Bazen de pazarlama dünyası için "içgörüdür"
Haberler
“Futbol asla sadece futbol değildir”! Bazen de pazarlama dünyası için “içgörüdür”
Nafizcan Önder
24 Ocak 2026
Marketing Türkiye C Level Club, EuroLeague heyecanını iş dünyasıyla buluşturdu
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club, EuroLeague heyecanını iş dünyasıyla buluşturdu
İrem Alimoğlu
7 Ocak 2026
Alperen Şengün üst üste ikinci kez NBA All-Star'da!
Haberler
Alperen Şengün üst üste ikinci kez NBA All-Star’da!
Nafizcan Önder
3 hafta önce
6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
Haberler
6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
Sena Tufan
29 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.