9 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Araştırmacılar SES’de yeni profillere yer açmalı
Haberler

Araştırmacılar SES’de yeni profillere yer açmalı

Günseli ÖZEN
22 Nisan 2020
2 dk okuma
  • Kıl yumağına dönenler

Etrafımda giderek kıl yumağına dönüşen, karantina öncesinden yüzlerini hatırladığım kadarıyla akça pakça olan adamlar, önceleri, sırasıyla kirli, şeytani ve nihayet rahmani sakallarını pek sevdiler. Epeydir ülkemizin yeni bıyığı terleyen gençlerinden en olgununa kadar bir sakallı gezme merakı başlamıştı ama bu kendini dağınık bırakma halini daha da sevdiler. Evde olma hali onlara bu hakkı verdi elbette. Peki, bu saç, sakal yumağına kim ne kadar dayanacaktı? Dayanamayanlar çoğunlukta, kendi saçını makineyle tıraş edenler, açık kaçırıp sıfıra vuranlar, berbere gitmem sakalımı artık ben keseceğim diyenler her yerde boy göstermeye başladı. Evde dolapları karıştırırken 3 adet makine bulduğunu söylüyordu bir sevgili dostum. Berbere gitme stresim bitti diyor. Bakın hem kesenize bir kerelik değil bundan böyle sürekli tasarruf. Erkek berberleri ne mi yapar? Tatlı dilleriyle bulurlar bir yöntemini. Eminim!

  • Sarışınların %90’ı kayboldu

Peki, kadınlar ne yapıyorlar? “Her derdin çaresi var” diyen iyimser türkü sözleri geliyor aklıma. Biz kadınlar için de her türden ihtiyaç için bakım setleri mevcut. Saçları koyu renkli olanlar şanslı kendileri boyuyor ama sonradan sarışınlarla, röfleli, meçli, gölgeli olanların işi zor. Bir sosyal medya özlü sözünde, “Türkiye’de sarışınların yüzde 90’ı yok oldu!” paylaşımı beni epey güldürdü. Ha gayret hanımlar, dönün özünüze!

  • Cihazlarının sürümünü yükseltenler

Evde çalışmanın ilk günlerinde herkes önünde ne varsa kapıp evine koştu. O güne değin idare eder dediğimiz bilgisayar, tablet, PC, Mac ya da her ne ise kendisiyle karşılıklı dostane otururken bir süre sonra, “Acaba kapasitesi, hızı yeter mi? Beni yarı yolda bırakır mı?” sorularını sordurmaya başladı. Kaldı ki evdeki değil ama yayınevindeki en elzem bilgisayarımız dayanamadı. O sabahı unutamayacağım. Felaket haberiyle uyanıp, savaşa hazırlanır gibi giyinip yayınevine gittim. Hard diski gitmişti. Bilgisayarı devre dışı bırakıp telefonla teknik destek alarak yedeğine bağladım. Bence büyük başarı!

  • Zor günlerde bilgi kaynağına ulaşma

Bugüne kadar ihtiyaçtan saymadığımız pek çok şeyin aniden vazgeçilmez ihtiyaçlar listemize girmesi bir pazarlamacı olarak sorular oluşturmaya başlayınca Media Markt Pazarlama Direktörü sevgili Çağanur Atay Uçtu’ya sormalıyım dedim. Öyle ya ülkemizin en büyük teknoloji market markası toplumsal cihaz histerimizi en doğru yanıtlayabilecek kaynaktı.

Kendisine bundan böyle herkes elindeki cihazın versiyonunu yükseltecek ve teknoloji markalarına, cihazlara müthiş fırsatlar var dediğimde. Düşünceme katıldığını söyledi ve en çok hangi sırayla ne satıldı sorumu yanıtlamayı vaat etti. Yanıtlar Kurumsal İletişim Müdürü Tutku Konuk Altındal’dan geldi;

  • Ah, Maslow sen yine haklı çıktın!

“MediaMarkt olarak bu dönemde gelişen teknolojinin tüketici ihtiyaçlarına ne derece etkisi olduğunu bir kez daha anladık.

  • Maslow’un İhtiyaç Hiyerarşisinden hareketle anlatacak olursak beslenme, temizlik gibi fizyolojik ihtiyaçların içinde derin dondurucu ve süpürgelerin olduğunu, barınma ihtiyacının içinde de küçük ev aletlerinin olduğunu gördük.
  • Satışı artan kategoriler dalga dalga insanların ihtiyacına göre değişiyor. İnsanlar evde çalışmaya ve evden eğitim görmeye başladıkça bilgisayarlar, tabletler, kulaklıklar, yazıcılar almaya başladılar.
  • Sonra evde kalma süresi uzayınca ve insanlar evde sıkılınca TV’ler ve oyun konsollarının satışı arttı.”

Sözün özüne gelince; elektronik ürünler artık ihtiyaçlar piramidinde itibarı arttı, daha fazla önem kazandı. Abraham Maslow bugünlerde yaşasaydı acaba piramidi ne kadar değişirdi diye sormadan edemiyor insan.

1 Zenginlik bağırır servet fısıldar
Zenginlik bağırır servet fısıldar!
2 Şirketler maaşlara ne kadar zam yapmayı planlıyor?
Şirketler maaşlara ne kadar zam yapmayı planlıyor?
3 THY'nin yeni reklam yüzü Margot Robbie oldu!
THY’nin yeni reklam yüzü Margot Robbie oldu!
4 Oxford yılın kelimesini belirledi | Son 24 saatin gündemi
Oxford yılın kelimesini belirledi | Son 24 saatin gündemi
5 Yılın sorusu: Ucuz mu pahalı mı?
Yılın sorusu: Ucuz mu pahalı mı?
Güncel Haberler
Teknoloji şirketleri arafta: ofise dönmek mi, çalışan bağlılığına yönelik ek aksiyonlar almak mı?
Teknoloji şirketleri arafta: Ofise dönmek mi, çalışan bağlılığını artıracak ek aksiyonlar mı?
Epica Awards 2023 sonuçları açıklandı!
Epica Awards 2023 sonuçları açıklandı!
İş dünyasında haftanın atamaları
İş dünyasında haftanın atamaları
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Urban Care 10. yıl
Haberler
URBAN Care 10. yılını Mabel Matiz’in sahne şovuyla kutladı
Gizem Yıldız
13 Ekim 2023
Tüm kuşakların buluşma noktası: Türk kahvesi!
Haberler
Tüm kuşakların buluşma noktası: Türk kahvesi!
Nafizcan Önder
4 gün önce
Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi
Haberler
Android’e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi
Marketing Türkiye
3 gün önce
The One Awards 10 yaşında…
Haberler
The One Awards 10 yaşında…
Marketing Türkiye
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.