18 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ajanslar Cannes Lions’a katılacak mı?
Haberler

Ajanslar Cannes Lions’a katılacak mı?

Marketing Türkiye
2 Nisan 2020
2 dk okuma

Dünyanın en büyük ajans networklerinden bir kısmı geçtiğimiz günler boyunca Ekim ayında gerçekleştirilecek Cannes Lions reklam festivaline katılmayacaklarını ancak festivali uzaktan da olsa destekleyeceklerini bildirdi. Peki henüz resmi bir açıklama yapmayan ajanslar Cannes Lions’a katılacak mı? 

Pek çok ajans Cannes Lions reklam festivaline katılamayacağını belirtirken, henüz resmi bir açıklama yapmayan ve net kararını vermeyen ajanslar da bulunuyor. WPP Salı günü paydaşlarına salgından ötürü seyahat, oteller ve ödül töreni gibi zorunlu olmayan harcamaları kısma kararı aldığını açıkladı. İbarenin genelliğinden ötürü Cannes Lions’ın da bu harcamalara dahil olup olmadığı sorulduğunda WPP konu üzerine yorum yapmadı. Omnicom’un da Cannes Lions’a katılmayacağı söyleminin sesi yükselmeye başlamışken ajans henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Dentsu Aegis Network yaratıcı işleri ödüllendirmek için sanal bir galeri düzenlenmesinin anlamlı olabileceğini belirtiyor. Grubun Cannes Lions’a katılım durumu henüz netleşmedi ancak açıklamasında, “Ekibimizin sağlığını korumak, müşterilerimize destek olmak ve zor durumda olan toplulukların yanında olmak en büyük önceliğimiz” dedi. Dentsu Aegis Network açıklamasının devamında, “İşlerimizi daha iyi yapmamız konusunda bizi motive edecek platformların varlığının önemli olduğunu düşünmekle beraber bu düşünce yaşadığımı gerçeklikle birlikte dengeli bir şekilde ele alınmalı. Sektör olarak insanların hayatında bir fark yaratan ve cesur çözümler sunan işleri sunmanın ve kutlamanın bir yolunu bulmalıyız. Bulunduğumuz zaman bize sonuçlara daha yaratıcı yollarla ulaşma fırsatı sunuyor. Buna alternatif bir ödül töreni de dahil” dedi.

Interpublic Group henüz net kararını vermeyen gruplar arasında yer alıyor. Publicis Groupe ve Havas’ın da Cannes Lions hakkında kararına netleştirmeyen 6 büyük ajans networkünden ikisi olduğu belirtiliyor.

Kararların alındığı bu sürede netlikle belirtilen tek şey tüm ajansların Cannes Lions’ı desteklediklerini belirtmeleri oldu. WPP ve Omnicom gibi büyük gruplar törene yüzlerce çalışanını gönderirken binden fazla işi de değerlendirmeye sunuyor. Ancak harcamaları kısmayı istedikleri bu dönemde bu sene bu boyutta bir katılım gösteremeyeceklerini söyleyebiliriz.

10 binden fazla marka, ajans, medya sahibi, yönetim danışmanı ve teknoloji şirketi her yıl Cannes Lions’a katılıyor. Mart ayında etkinliği Haziran’dan Ekim’e ötelemeye karar verdiğini açıklayan festivalin katılım durumlarının açıklanmasıyla birlikte formatında dijitale geçmek gibi bir değişime gidip gitmeyeceği henüz açıklanmadı.

“18 Mart’ta açıkladığımız gibi büyük müşterilerimizin de desteğiyle etkinliği Ekim ayına ötelemeye karar verdik. Bu kararı destekleyen müşterilerimizle festivali Ekim’de gerçekleştirmek üzere birlikte çalışıyoruz. Müşterilerimizin kim olduğunu iletememekle beraber Cannes Lions’ın kreatif sektörlerin önemli bir sütunu olmaya devam etmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı belirtebiliriz”.

ajans Cannes Lions Koronavirüs
1 Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
2 YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
3 The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
4 İyi yaşam artık yeni değer sistemi!
İyi yaşam artık yeni değer sistemi!
5 Alkol düzenlemesi Meclis'te: Dolaylı tanıtım, her türlü işaret, yazı ve görsel yasaklanacak
Alkol düzenlemesi Meclis’te: Dolaylı tanıtım, her türlü işaret, yazı ve görsel yasaklanacak
Güncel Haberler
İlham veren markalar
İlham veren markalar
Banksy'nin kimliği "bir kez daha" açığa mı çıktı?
Banksy’nin kimliği “bir kez daha” açığa mı çıktı?
Deloitte, Marketing Türkiye için analiz etti: Ortadoğu'da 4 farklı senaryo tek bir raporda!!
Deloitte, Marketing Türkiye için analiz etti: Ortadoğu’da 4 farklı senaryo tek bir raporda!!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Virtue signalling: “Duyar kasma” mı, iletişimin ta kendisi mi?
Haberler
Virtue signalling: “Duyar kasma” mı, iletişimin ta kendisi mi?
Ali SAYDAM
3 gün önce
14 Şubat öncesi arama trendleri açıklandı: Çiftlerin sevgililer günü planları neler?
Haberler
14 Şubat öncesi arama trendleri açıklandı: Çiftlerin sevgililer günü planları neler?
Marketing Türkiye
10 Şubat 2026
MediaMarkt Startup Challenge’ta büyük finale doğru: 22 ülkeden 264 girişim yarıştı
Haberler
MediaMarkt Startup Challenge’ta büyük finale doğru: 22 ülkeden 264 girişim yarıştı
Nafizcan Önder
14 Ocak 2026
Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular...
Haberler
Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular…
Nafizcan Önder
8 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.