4 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ahmet Gülüm yazdı: "Pandeminin ardından bireysel spor alışkanlıklarında çok ciddi bir gelişime tanık olabiliriz"
Haberler

Ahmet Gülüm yazdı: “Pandeminin ardından bireysel spor alışkanlıklarında çok ciddi bir gelişime tanık olabiliriz”

Marketing Türkiye
12 Mayıs 2020
2 dk okuma
Ahmet Gülüm yazdı: "Pandeminin ardından bireysel spor alışkanlıklarında çok ciddi bir gelişime tanık olabiliriz"
Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm

Covid-19 pandemisi, yılın ilk aylarından itibaren tüm dünyayı bir anda sardı ve hepimizi hazırlıksız yakaladı. Birçok endüstri ve bu endüstrilere emek veren çalışanlar da keskin ekonomik ve sosyal değişimlere uğradı.

Spor, sadece sahada olan biteni hesaplamayıp, gıda, giyim, tesisler gibi yan endüstrilerle birlikte bir düşünüldüğünde 1,6 trilyon dolarlık bir küresel büyüklüğe sahip. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi sporun çeşitliliğinin üst düzeyde olduğu ülkelerde nüfusun yüzde 1,5-2’si doğrudan spor endüstrisinde çalışıyor. Özellikle tekstil ve gıda endüstrisinin önemli bir bölümü de profesyonel veya amatör olarak spor yapanlara aralıksız üretim sağlıyor. Ülkemizde önemi ve büyüklüğü tam olarak anlaşılamasa da sporun durması çok geniş bir kitlenin ekonomik kayba uğramasına neden oluyor.

Kitlesel organizasyonlara ara verilse bile spor, insan doğasının çok önemli bir parçası olduğu için yavaşlasa bile durmadı… İnsanlar karantina süreçlerini kendi hayatlarını ve alışkanlıklarını gözden geçirdiği bir dönem olarak ele aldılar. Spor yapanların sayısı çok hızlı bir şekilde arttı. Bireysel gelişim ve yenilenme söz konusu olduğunda spor insan yaşamının en önemli parçalarından biri haline geliyor. Pandeminin ardından bireysel spor alışkanlıklarında çok ciddi bir gelişime tanık olabiliriz.

Spor dünyası, covid-19 ortaya çıktığı andan itibaren kararlarını hızlı bir şekilde aldı. Birçok devlet veya endüstri farklı senaryoları konuşurken, hangi önlemleri uygulayacağını tartışırken, spor yönetim kurumları kararlarını aldı ve uyguladı. Hemen ardından endüstrinin uğradığı kayıpları ve bu kayıpları hangi yollarla karşılayacağı ile ilgili çalışmalara başladı. Dünyanın dört bir yanında farklı kurumlar araştırmalarla, finansal raporlamalarla öngörüler oluşturuyor.

Sportsnet Group olarak, bu çalışmalardan yola çıkarak spor dünyasının Covid-19 pandemi sürecindeki nabzını tutmaya çalıştık. Özellikle bireysel sporlarda ne gibi değişimler yaşanabileceğini öngörülerle sizlere aktardık.

Sportsnet Group Journal çalışmamız zor ve farklı koşullarda yayınlandı. Belirli periyodlarla yayınımızı pandeminin ardından da sürdüreceğiz ve spor endüstrisindeki önemli gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

Sportsnet Group Journal raporunu görüntülemek için TIKLAYIN…

Ahmet Gülüm yazdı: "Pandeminin ardından bireysel spor alışkanlıklarında çok ciddi bir gelişime tanık olabiliriz"

 

pazarlama spor Sportsnet
1 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
2 Sydney Sweeney iç giyim dünyasına giriyor: SYRN sahnede
Sydney Sweeney iç giyim dünyasına giriyor: SYRN sahnede
3 Toplumun yüzde 87'si çocukların suça karışma oranının arttığını düşünüyor
Toplumun yüzde 87’si çocukların suça karışma oranının arttığını düşünüyor
4 6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
5 Reklamcılıkta yeni dönem: 2025’in dengesi ve 2026’nın işaretleri
Reklamcılıkta yeni dönem: 2025’in dengesi ve 2026’nın işaretleri
Güncel Haberler
"Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
Yıla damga vuracak sosyal medya trendleri...
Yıla damga vuracak sosyal medya trendleri…
Chery, TAB Gıda ve Tıkla Gelsin güçlerini birleştirdi
Chery, TAB Gıda ve Tıkla Gelsin güçlerini birleştirdi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ekonomik baskı geçici değil, kalıcı: Tasarruf artık yaşam tarzı
Haberler
Ekonomik baskı geçici değil, kalıcı: Tasarruf artık yaşam tarzı
Nafizcan Önder
20 Aralık 2025
GSM'de 5G yarışı "ceza yarışına" dönüşür mü?
Haberler
GSM’de 5G yarışı “ceza yarışına” dönüşür mü?
Nafizcan Önder
29 Aralık 2025
2026’da öne çıkacak yeni seyahat akımları...
Haberler
2026’da öne çıkacak yeni seyahat akımları…
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
Türk tiyatrosunun ustası Haldun Dormen 97 yaşında hayatını kaybetti
Haberler
Türk tiyatrosunun ustası Haldun Dormen 97 yaşında hayatını kaybetti
Nafizcan Önder
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.