25 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
5G kullanıcı sayısı 2022’de yarım milyara ulaşacak
Haberler

5G kullanıcı sayısı 2022’de yarım milyara ulaşacak

Marketing Türkiye
16 Kasım 2016
2 dk okuma
  • Kuzey Amerika, yüzde 25 oranla 2022’de 5G üyeliklerinde başı çekecek
  • Mobil genişbant, 2022’de tüm üyeliklerin yüzde 90’ını oluşturacak.
  • 2022’ye kadar 29 milyon bağlı cihaz olacak, bunlardan 18 milyonu nesnelerin interneti konseptine uygun olacak.

Bugün yayınlanan Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobilite Raporuna göre; 2022’de dünya çapında 550 milyon 5G abonesi olacak. Bu aboneliklerde Kuzey Amerika başı çekecek ve bölgedeki tüm mobil abonelerin yüzde 25’i 5G kullanıcısı olacak.

Asya Pasifik, 5G aboneliklerinin en hızlı büyüdüğü ikinci bölge olacak ve 2022’de 5G abonelerinin yüzde 10’u bu bölgeden çıkacak. 2016’dan 2022’ye kadar Ortadoğu ve Afrika büyük bir dönüşüm geçirerek GSM/EDGE ağırlıklı abonelikten yüzde 80’e varan WCDMA/HSPA ve LTE aboneliğine geçiş yapacak.

2016’nın sonuna kadar dünya çapında 3,9 milyar akıllı telefonu kullanıcısı olacak. Bu kullanıcıların neredeyse yüzde 90’ı WCDMA/HSPA ve LTE ağlarını tercih edecek. 2022’ye kadar akıllı telefon kullanıcı sayısının 6,8 milyara varması bekleniyor. Bu kullanıcıların yüzde 95’inden fazlası WCDMA/HSPA, LTE ve 5G ağlarını kullanacak.

Ericsson Strateji ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı Ulf Ewaldsson konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse yüzde 90’ı bugün 3G ve 4G ağlarını kullanıyor. 5G ise 2020’de hazır olacak. Operatörlerden hali hazırda 5G için inanılmaz bir ilgi olduğunu görüyoruz. 5G, pek çok sektörde dijital dönüşümü hızlandıracak; IoT, otomasyon, ulaşım ve big data başta olmak üzere pek çok konuda yeni kullanım alanları yaratacak.”

Ericsson’un en yeni Mobilite Raporuna göre, 2020’de 8,9 milyar mobil abonelik olacak ve bunun yüzde 90’ı mobil genişbant kullanıcısı olacak. Tekil kullanıcı sayısının ise 6,1 milyar olması bekleniyor.

2016’nın üçüncü çeyreğinde eklenen 84 milyon yeni abone ile birlikte bugün dünyada toplam 7,5 milyar mobil abone olduğu tahmin ediliyor. Üçüncü çeyrekte sırasıyla en hızlı büyümeyi yakalayan ülkeler ise Hindistan (15 milyon +), Çin (14 milyon+), Endonezya (6 milyon +), Myanmar (4 milyon+) ve Filipinler (4milyon +) oldu. Her yıl yüzde 25 oranında büyüyen mobil genişbant abonelikleri sadece 2016’nın üçüncü çeyreğinde 190 milyon arttı. Günümüzde ise 4,1 milyar mobil genişbant abonesi olduğu tahmin ediliyor.

Mobil veri trafiği ise özellikle akıllı telefonların artması ve videoların da önemli etkisiyle kişi başına kullanılan veri miktarının artmasıyla giderek büyüyor. Raporda, veri trafiğinin 2016’nın üçüncü çeyreğinde yüzde 10, yıllık bazda ise yüzde 50 büyüdüğünü belirtiliyor.

Raporda işlenen diğer önemli konular ise şöyle:

Mobil veri trafiği giderek yükseliyor: Mobil video trafiğinin 2022’ye kadar yıllık yüzde 50 büyümesi ve tüm veri trafiğinin yüzde 75’ini oluşturması bekleniyor. Sosyal networking, veri trafiği sıralamasında videolardan sonra ikinci sırada ve önümüzdeki altı yıl boyunca yılda yüzde 39 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Canlı yayın artık sosyal medyada: Kullanıcılar, aile, arkadaş ve takipçileriyle etkileşimi artırmak için canlı yayın uygulamalarını kullanıyor. Amerika’daki her beş akıllı telefon kullanıcısından biri, canlı yayın yapmaya ilişkin ilgisi olduğunu söylüyor. Bu oran Hindistan, Endonezya, Brezilya, Umman gibi gelişmekte olan pazarlarda Amerika’nın iki katı seviyesinde bulunuyor.

Odakta IoT var: Raporda, dünya üzerinde 2022’ye kadar 29 milyar bağlı cihaz olacağı ve bu cihazların 18 milyarının IoT konseptiyle bağlantılı olacağı belirtiliyor. Raporda, IoT konseptini ayrıntılı inceleyen bölümlere yer veriliyor.

Ericsson Mobilite Raporu; mobil veri trafiği ve dünya çağındaki canlı ağlar hakkında derinlikli bilgi veren bir çalışmadır. Raporda yer alan ölçümlemeler, öngörüler ve diğer verilerle birlikte değerlendirilerek geleceğe yönelik trafik ve Pazar trendlerinin oluşturulmasında kullanılmaktadır.

1 Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
2 Google'ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Google’ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
3 Türk oyun şirketi 1 milyar doları aşan değerlemeyle satıldı
Türk oyun şirketi 1 milyar doları aşan değerlemeyle satıldı
4 Türkiye'de çalışanların zam gerçekliği değişiyor: "Motivasyon değil, dayanma eşiği"
Türkiye’de çalışanların zam gerçekliği değişiyor: “Motivasyon değil, dayanma eşiği”
5 Infleuncer'lar gelen PR hediyelerinin vergisini verecek!
Infleuncer’lar gelen PR hediyelerinin vergisini verecek!
Güncel Haberler
Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum inceleme altında
Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum inceleme altında
Kediler 20 milyar dolarlık dev bir pazar yarattı
Kediler 20 milyar dolarlık dev bir pazar yarattı
Nevşin Mengü: Bazı şeyleri konuşmanın bedeli var
Nevşin Mengü: Bazı şeyleri konuşmanın bedeli var
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Anı yakaladığını sanan ama anın ne söylediğini hiç duymayan markalar
Haberler
Anı yakaladığını sanan ama anın ne söylediğini hiç duymayan markalar
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Başarı için liderlerin odağında ne olmalı?
Haberler
Başarı için liderlerin odağında ne olmalı?
Sena Tufan
25 Ocak 2026
Vergi Denetim Kurulu’ndan influencer’lara net mesaj: Risk odaklı dönem başladı
Haberler
Vergi Denetim Kurulu’ndan influencer’lara net mesaj: Risk odaklı dönem başladı
Marketing Türkiye
24 Ocak 2026
Yapay zeka yarışı çip krizini tetikledi: Bilgisayarlardan telefonlara fiyat artışı kapıda
Haberler
Yapay zeka yarışı çip krizini tetikledi: Bilgisayarlardan telefonlara fiyat artışı kapıda
Gülben Dikmen
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.