21 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
2015 yılında itibarını en çok arttıran firmalar ödüllerini aldı…
Haberler

2015 yılında itibarını en çok arttıran firmalar ödüllerini aldı…

Marketing Türkiye
9 Ocak 2016
2 dk okuma

Pazarlama sektörünün önemli dergilerinden Marketing Türkiye ile pazar ve tüketici tutumu araştırmaları konusundaki yetkinliğiyle öne çıkan AKADEMETRE’nin işbirliğiyle düzenlenen “The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri” 8 Ocak Cuma akşamı sahiplerini buldu.

Yılın en başarılı ünlü ismi Beyazıt Öztürk olurken, Eti, Koç Holding, Damla, Gliss, Loreal, Denizbank, Marc, Finish, Honda, Avea, Bosch, Vestel, Memorial, Greenpeace, Bimeks, Total, Ak Enerji, Alarko, Pronto Tur, Groupama, Ekonomi Bakanlığı, Fox TV, Sarev, Markafoni, Casper, Hatemoğlu, Onur Air, Boğaziçi Üniversitesi, Forum İstanbul, Namlı, Bellona, Matraş, Netlog ve Dumankaya ödül alan firmalar arasında yer aldı. Pazarlama sektörünün lider yayını Marketing Türkiye ve tüketici araştırmalarındaki başarısıyla öne çıkan AKADEMETRE’nin gerçekleştirdiği “2015 Yılı İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” araştırması sonuçlandı. Bütünleşik pazarlama alanında, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “The ONE Awards” ödül töreni 8 Ocak 2016 Cuma akşamı Raffles İstanbul Zorlu Center’da gerçekleşti. Toplam 12 ilde 1.200 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 35 sektörde itibarını en çok artıran şirketler belli oldu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da halk jürisi tarafından itibarını en çok arttıran markalar ödüllendirildi. Bu markaların yanı sıra başarının önemli bir paydaşı olan reklam ve halkla ilişkiler ajansları da ödüllerini aldı.

Geçtiğimiz yıl itibarını en çok artıran ünlü Beyazıt Öztürk oldu

Araştırmada sektörlerine göre itibarını en çok arttıran marka ve kurumlar; gıda kategorisinde Eti, holdinglerde Koç Holding,  içecekte Damla, kişisel bakımda Gliss, kozmetikte Loreal, ve bankacılıkta Denizbank oldu.  Ev temizlik ürünleri kategorisinde Marc, temizlik ürünlerinde Finish, otomotivde Honda, telefon operatöründe Avea, beyaz eşyada Bosch, kahverengi eşyada ise Vestel ödül alan firmalar arasında yer aldı. Bunun yanında sağlıkta Memorial,  dernek/vakıf kategorisinde Greenpeace, elektronik markette Bimeks, akaryakıtta Total, enerjde Ak Enerji, iklimlendirmede Alarko, turizmde Pronto Tur, sigortada Groupama, kamu kurumlarında Ekonomi Bakanlığı yer aldı. Medya ve yayıncılıkta Fox TV, ev tekstilinde Sarev, e-ticarette Markafoni, elektronik/teknolojide Casper, tekstil/giyimde Hatemoğlu, hava yolunda Onur Air, eğitimde Boğaziçi Üniversitesi, AVM’de Forum İstanbul, hipermarkette Namlı, mobilyada Bellona, ayakkabı/çanta ve deri giyimde Matraş, lojistikte Netlog ve gayrimenkulde Dumankaya oldu. Yılın en başarılı ünlü ismi ise Beyazıt Öztürk seçildi.

Ocakoğlu: Pazarlamanın hedefi itibarı yukarı çekmek

The One Awards ödüllerini bu yıl ikinci kez düzenlediklerini belirten Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, “İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü”nü bir önceki yıl 12 sektörde gerçekleştirdiklerini bu yıl ise gelen talepler doğrultusunda sektör sayısını 35’e çıkarttıklarını söyledi. Ocakoğlu, araştırmanın geçen sene C.A.T.I denilen bilgisayar destekli telefon görüşmeleriyle yapıldığını, bu yılın yenilikleri arasında veri toplama ayağında görüşmelerin yüz yüze gerçekleştirildiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Pazarlamanın tek bir hedefi vardır. O da ‘İtibarı ve algıyı yukarı çekmek’. Yıl içinde en çok çalışan takımları, markaları öne çıkardık. İlk yıldan aldığımız cesaretle ve motivasyonla ikinci yıl daha fazla kategoride etkinliğimizi gerçekleştirdik.” Günseli Özen Ocakoğlu son olarak pazarlama dünyasında emeği olan herkesi yürekten kutladığını ifade etti.

Çalışma iki aşamadan oluşuyor

Çalışmanın modeli “Genel Başarı” ve “Yıl Performansı” olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Genel başarı değeri “Marka Bilinirliği”, “Yakından Tanıma Skoru”, “Güven Skoru”, “Farklılık Skoru”, “İletişim ve Reklam Çalışmaları Beğeni Skoru”, “Tavsiye Skoru’’, “Ticari Faaliyetlerini Destekleme Skoru”, “Sosyal Sorumluluk Beğeni Skoru” ve “Genel Beğeni Skoru” olmak üzere dokuz ana kriterin itibar ve marka değeri üzerindeki etkisine göre ağırlıklandırılmasıyla ortaya konuluyor. Çalışmanın ikinci ayağı olan 2015 performans değerlendirilmesinde ise aynı kriterlere göre markaların yıl içi başarıları belirleniyor. Satış, pazarlama ve kurumsal iletişim ekipleri ile ödül alan markaların iş ortaklarının katıldığı gecede Beyazıt Öztürk’ün ekibiyle hazırladığı özel video da gösterildi. Ayrıca kendisi aynı gece Kanal D’de yayınlanan programında teşekkür ederek, ödülünü izleyicileriyle paylaştı. 

1 Getir deposu Rotterdam'da sanat galerisine dönüştü!
Getir deposu Rotterdam’da sanat galerisine dönüştü!
2 Influencerlar mı daha etkili celebrityler mi?
Influencerlar mı daha etkili celebrityler mi?
3 Üniversitelere NFT ve blockchain bölümü geliyor
Üniversitelere NFT ve blockchain bölümü geliyor
4 Netflix yeni güncellemesiyle yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor | Son 24 saatin gündemi
Netflix yeni güncellemesiyle yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor | Son 24 saatin gündemi
5 Yapay Zekayla Yazının Yeniden İcadı
Yapay Zekayla Yazının Yeniden İcadı
Güncel Haberler
Yeni nesil CMO'lar - 3: Realist İtibarcılar
Yeni nesil CMO’lar – 3: Realist İtibarcılar
E-ticarette tüketicinin favori markası hangisi?
E-ticarette tüketicinin favori markası hangisi?
Dijitale emanet ettiğimiz kirli sırlarımız yüzünden kapana kısılmış hissediyoruz
Sırlarımızı dijitale emanet ettik, kapana kısıldık
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

E-ticaret trendlerine göre kredi kartlarının pabucu dama atılıyor
Haberler
E-ticaret trendlerine göre kredi kartlarının pabucu dama atılıyor
Berçem Sultan Kaya
2 hafta önce
Ikea ürün isimlerini SEO'ya özel değiştirdi
Haberler
IKEA yeni kampanyasıyla Google’ı hackledi
Gizem Yıldız
24 Mart 2022
Tam 12’den vuran marka iletişimi: Pera Palas’ta Gece Yarısı
Haberler
Tam 12’den vuran marka iletişimi: Pera Palas’ta Gece Yarısı
Gözde Aytulun
7 Mart 2022
SAS Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Orta Asya Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Lideri Altan Atabarut
Haberler
Altan Atabarut: “Yalnızca insan aklıyla ilerleyemeyiz”
Gizem Yıldız
5 Nisan 2022
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.