24 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

2013 yılının gündemine AKP damga vurdu

Marketing Türkiye
25 Aralık 2013
2 dk okuma

2013 yılının medyada en çok konuşulan siyasi partileri ve siyaset adamları belli oldu. Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı rapora göre, AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan medyaya damgasını vuran isimler oldular.
2013 yılını kapsayan siyaset gündemi araştırmasına göre, medyanın en çok ilgi gösterdiği siyasi parti AKP oldu. Demokrasi paketinin açıklanması, Gezi Parkı eylemine Başbakan Erdoğan’ın gösterdiği tepki, kadın milletvekillerinin başörtüleri ile meclise girebilmelerine ilişkin yapılan düzenleme, Başbakan Erdoğan’ın yut içi ve yurt dışı gezileri, açılım çerçevesinde Diyarbakır’da gerçekleşen toplu nikah töreni, mecliste yaşanan milletvekili kavgaları, Suriye ve Mısır’la yaşanan gerginlikler, 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesi çalışmaları, siyaset arenasında yıl boyunca öne çıkan konular arasındaydı. Dershanelerin kapatılmasına yönelik hazırlanan kanun taslağı gündemde geniş yer bulurken, kamuoyunda da konuyla ilgili çeşitli tartışmalara yol açtı. Yılın son günlerine doğru yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun, AKP-Cemaat olayına dönüştüğü iddiası ile de gündemde kalan AKP, yıl boyunca toplam 1 milyon 773 bin 551 haber ve yazı ile medyada yer aldı.

CHP en fazla konuşulan ikinci parti

Yıl boyunca medyada en fazla gündeme gelen ikinci siyasi parti, Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP, Gezi Parkı olaylarının AKP hükümetinin uyguladığı baskının bir sonucu olduğunu iddia ederken, Gezi Parkı eylemlerine destek vermesi ile de basında yer aldı. Mustafa Sarıgül’ün partiye katılması, CHP milletvekili Kamer Genç’in Emine Erdoğan’ın Japonya Büyükelçiliği’nde yaptığı konuşmaya müdahale etmesi, yerel seçim listesinde parti dışından ve muhafazakar adaylara da yer vermesi gibi konular, CHP ile ilgili haberler arasında öne çıktılar. CHP, yılın son günlerinde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili TBMM’de bir araştırma komisyonun kurulması talebinde bulunurken, yıl boyunca 1 milyon 200 bin 341 haber ve yazıya konu edildi.
Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, yılın medyada en fazla öne çıkan diğer siyasi partisi, Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP, Başbakan Erdoğan’ın “2014’te 3 sandık gelebilir” yönündeki açıklamalarına, Anayasal sürece baskı teşkil ediyor gerekçesiyle tepki vermesi, yılın konuşulan konuları arasında yer aldı. MHP Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ın Diyarbakır’da Barzani ile bir araya gelmesini “İkinci Habur rezaleti” şeklinde yorumlarken, sivil anayasa yapımında ise masadan kalkarak taraf olmayacaklarını açıkladı. MHP yıl boyunca toplam, 524 bin 181 haber ve yazı ile konuşuldu.

Başbakan yine ilk sırada yer aldı

Araştırmada öne çıkan diğer siyasi partiler ise, 485 bin 4 haber ile Barış ve Demokrasi Partisi, 66 bin 174 haber ve yazı ile Saadet Partisi. Yıl boyunca medyaya yansıyan tüm haberlerin incelenmesi sonucu hazırlanan araştırmaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yılın en çok konuşulan siyasetçisi olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yılın medyada en fazla dikkat çeken diğer siyasi ismi.

1 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
2 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
3 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
4 Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
5 Google'ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Google’ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Güncel Haberler
Brandverse Awards 10. yılında jüri heyecanını Antalya’ya taşıyor!
Brandverse Awards 10. yılında jüri heyecanını Antalya’ya taşıyor!
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox'ta açıldı!
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox’ta açıldı!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İş Bankası’ndan yeni bir bankacılık deneyimi: İş Black
Haberler
İş Bankası’ndan yeni bir bankacılık deneyimi: İş Black
Advertorial
4 hafta önce
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Haberler
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Gülben Dikmen
2 hafta önce
Sevgililer Günü hediye rehberi!
Haberler
Sevgililer Günü hediye rehberi!
Advertorial
2 hafta önce
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Haberler
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.