3 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
"Dijital Çağda Kriz İletişimi" tartışmaya açılıyor…
Etkinlikler

“Dijital Çağda Kriz İletişimi” tartışmaya açılıyor…

Marketing Türkiye
27 Mayıs 2021
3 dk okuma

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Uluslararası İletişim Günleri’nin sekizincisini “Dijital Çağda Kriz İletişimi” temasıyla düzenliyor. Pandemi döneminde ortaya çıkan sorunlar ve kriz yöntemlerinin ele alındığı, bugün ve yarın da devam edecek sempozyumda dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler 30 oturumda bir araya geliyor. Teknoloji kullanımının artmasıyla ortaya çıkan dijital obeziteden, bu dönemde önemi bir kez daha anlaşılan sağlık haberciliğine, sosyal medyada kriz iletişiminden WhatsApp gizlilik sözleşmesi krizinin kullanıcılar üzerindeki etkisi ve veri güvenliğine kadar pek çok konu uzmanlar tarafından incelenmeye devam ediyor. Pandemide en çok izlenen “Bir Başkadır”, “Kırmızı Oda” ve “Masumlar Apartmanı” gibi psikolojik diziler de iletişim günlerinde ele alınacak konular arasında.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri’nin sekizincisinin ana başlığı ‘Dijital Çağda Kriz İletişimi’ olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından birçok üniversiteden akademisyen, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış konuşmacılar yer alıyor. Sempozyum 300’den fazla sunumla, farklı konulara temas ederek Covid-19 salgınıyla beraber değişen  iletişim modellerini ve bu değişime uyum sağlanmasına hizmet edecek yeni araştırmaları katılımcıların bilgisine sunuyor. 

Temayı “Dijital Çağda Kriz İletişimi” olarak belirledik çünkü dünya tam bir laboratuvara dönüştü

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, pandemi sürecinde hayatın her boyutunda bir kriz yönetimine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Dolayısıyla da biz iletişimcilere ve iletişim camiasına çok büyük iş düşüyordu. Çünkü ne olursa olsun böyle durumlarda toplumu sakin tutmak, çeşitli meslek gruplarına hitap etmek, yaşanan paniği biraz olsun sakinleştirmek için iletişimcilerin değişimleri ve yeni yöntemleri analiz etmesi gerekiyor. Dolayısıyla hem medya sektörünün kriz yönetimine eğilmesi, hem iletişim akademisyenlerinin bu konuda görüş belirtmesi ve araştırma yapması kaçınılmaz oldu. Çünkü dünya tam bir laboratuvara dönüştü. Dolayısıyla biz de bu sempozyumda geniş platformda konuyu çeşitli boyutlarıyla tartışalım istedik” şeklinde konuştu.

Sempozyum Onursal Başkanı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise sempozyumun açılış konuşmasında kriz yönetiminin genellikle kişinin krize karşı aldığı pozisyonla ve hangi yönde tepki vereceği ile oluştuğunu belirterek “Hayat bir zincire benzer. Krizin en güçlü yeri neresidir diye sorarsanız zincirin en zayıf halkasıdır. Krizlerde o halkalarda kırılmalar olur. Ancak ön hazırlığı olanlar krizi daha sağlıklı atlatıyorlar, hızlı reaksiyon ve doğru pozisyon alanlar krizi daha rahat atlatıyorlar” dedi.

Medya her yönüyle ele alınıyor

Sempozyumun bugün devam eden ikinci gününde  “Kriz Haberciliği: Medya, Temsil ve Etik”, “Medya, Öteki ve Şiddet”, “Medya, Temsil ve Söylem” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. “Çevrimiçi Cinsel Şiddetin Haberler Aracılığıyla Sunuluşu”, “Covıd-19 Pandemisine Dair Haberlerde Hak İhlallerinin İzini Sürmek: Çocukların, Gençlerin, Yaşlıların ve Mültecilerin Haberlerde Temsili“, “Salgın Döneminde Salgın Haberciliği” gibi sunumlar yapılacak. “Aşı, Koronafobi ve Medya” başlıklı oturumda “Covıd-19 Sürecinde Sağlık Haberciliği: Ana Haber Bültenleri Üzerinden Bir İnceleme” sunumları izlenebilecek.

“Kriz ve Stratejik Medya Yönetimi” başlıklı oturumda “Pandemi Döneminde Kullanıcıların Sosyal Medya Kullanım Motivasyonları ve Kullanıcı İçerikleri: Clubhouse Örneği” ve “Krizin (Çekici) Bir Unsuru Olarak Sosyal Medya: Tiktok Uygulamasına Dair Güncel Bir Örnek” sunumları ilgi çekecek sunumlar arasında yer alıyor.

Diziler de masaya yatırılıyor

“Pandemi Döneminde Sinema ve Yeni Seyir Deneyimleri”, “İletişim Bilimlerinde Kriz” başlıklı oturumda “Dijital Medya Dizisi Örneği Ekseninde “Bir Başkadır” Dizisi Üzerinden Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Kadın Temsili”; “Dijital Medya Yoluyla Psikolojik Danışmanlık Covid-19 Pandemisi: “Kırmızı Oda” TV dizisi analizi ve “Masumlar Apartmanı” sunumları katılımcıların dikkatini çekiyor.

Covid-19 krizinin yan etkisi dijital obezite mi?

Sempozyumun 28 Mayıs Cuma günü devam edecek üçüncü ve son gününde “Gözetim, Denetim ve Mahremiyet” başlıklı oturumda “Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Krizinin Kullanıcılar Üzerindeki Etkisi” ele alınacak. “Pandemi Döneminde Dönüşen Tüketim Alışkanlıkları” oturumunda “Covıd-19 Küresel Krizinin Yan Etkisi: Dijital Obezite”, “Türkiye’deki Popüler E- Ticaret Pazaryerlerinin Yapay Zekâ Göz İzleme (Eye Trackıng) Yöntemi İle  Nöropazarlama Açısından Analizi” başlıklı oturumlar da izlenebilecek.

Covid-19 Pandemisi, Medya ve İnfodemi”, “Pandemi Döneminde Sanat, Tasarım ve Görsel Kültür” ve “Markalar ve Dijital Kriz Yönetimi”  oturumları da izleyicilerle buluşacak.

Pandemide dijitalleşme ve yayıncılığın dönüşümü konuşulacak

“Sosyal Medyada Kriz Yönetimi” başlıklı oturumda “Kriz İletişimi Unsuru Olarak Influencerlar ve Pandemi” dikkat çeken başlıklar arasında yer alıyor. Üçüncü günün oturumları arasında “Sinema ve Kriz”, “Pandemi ve Çevrimiçi (Online) Eğitim”, “Kurumsal İtibar ve Kriz Yönetimi”, “Pandemi, Dijitalleşme ve Yayıncılığın Dönüşümü”  gibi yeni döneme ilişkin başlıklar da yer alıyor. 30 oturumdan oluşan sempozyumun 27 Mayıs Perşembe ve 28 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek diğer tüm oturumların detaylarını görmek ve izlemek için TIKLAYIN.

Pandemi, 2020’de iletişime de damgasını vurdu

featured
1 BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
2 Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
3 Algoritmadan sepete: AI ticarete hazır mısınız?
Algoritmadan sepete: AI ticarete hazır mısınız?
4 Doğru brief vermeyi biliyor musunuz? Emin misiniz!
Doğru brief vermeyi biliyor musunuz? Emin misiniz!
5 Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox'ta açıldı!
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox’ta açıldı!
Güncel Haberler
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın "Medya" bölümünde yarışacak!
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın “Medya” bölümünde yarışacak!
BYD satışlarında 6 yılın en sert düşüşü!
BYD satışlarında 6 yılın en sert düşüşü!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sevgililer Günü'nde aşkı ekrana taşıyan markalar
Haberler
Sevgililer Günü’nde aşkı ekrana taşıyan markalar
Nafizcan Önder
2 hafta önce
WhatsApp’tan ebeveynlere yeni güvenlik kalkanı: Ebeveyn denetimi ve kullanıcı adı dönemi
Haberler
WhatsApp’tan ebeveynlere yeni güvenlik kalkanı: Ebeveyn denetimi ve kullanıcı adı dönemi
Nafizcan Önder
12 Ocak 2026
Ölümden sonra da çevrim içi olmak: Meta’dan dijital ölümsüzlük patenti
Haberler
Ölümden sonra da çevrim içi olmak: Meta’dan dijital ölümsüzlük patenti
Nafizcan Önder
3 hafta önce
TikTok çağında "Tutku"
Haberler
TikTok çağında “Tutku”
Advertorial
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.