Yemeksepeti’ne veri ihlalinin faturası kesiliyor

Siber saldırıya uğrayan Yemeksepeti’ne; veri ihlalini geç bildirmesi ve 21,5 milyon kişinin verilerini çaldırmasından dolayı…

Yemeksepeti hakkında inceleme başlatıldı!

Yemeksepeti’ne 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği belirtilen siber saldırı sebebiyle KVKK (Kişisel Verileri…

Ali Saydam yazdı: Clubhouse’un doğası gereği nezaket kuralını bozmak mümkün değil

Gençler gibi “yerlisi” olduğum söylenemez ama özellikle iş hayatında internetin nimetlerinden, hızından ve pratikliğinden en…

Şirketlerin dikkatine; son gün 31 Mayıs!

Kullanıcı verisi toplama, işleme ve ticari amaçlı kullanma sürecine dair yeni bir tarih açıklandı. Yeni…

Whatsapp’ten kullanıcılarını çaresiz bırakan sözleşme!

2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındıktan sonra, bir duyuru ile kullanıcılarına söz…

Amazon KVKK kurallarına uymayınca 1 milyon 200 bin ceza aldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon’un Türkiye’deki müşterilerinin kişisel verilerini Avrupa…

Kişisel verinin kötüye kullanımına küresel bakış

Gelişen dijital teknolojilerle tüm dünyada veri paylaşımı hızla yaygınlaşıyor. Her ne kadar kişisel veriler bir…

Kariyer.net’e siber saldırı: 50 bin kişinin verileri çalındı

Kişilerin ve kurumların kişisel verilerini koruyabilmesi, teknolojinin bunca ilerlemesi ve hayatımızın merkezine girmesiyle birlikte  her…

TikTok hakkında inceleme başlatıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), bugün yaptığı açıklamada TikTok hakkında veri güvenliği açığı iddiaları üzerine…