3 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
GSK Tüketici Sağlığı yeni ismini belirledi
Haberler

GSK Tüketici Sağlığı yeni ismini belirledi

Berçem Sultan Kaya
24 Şubat 2022
2 dk okuma

Bünyesindeki Sensodyne, Centrum, Otrivin, Voltaren markalarından oluşan ve fark yaratan portföyüyle tüketici sağlığı alanında faaliyet gösteren GSK Tüketici Sağlığı, 2022 yılı ortasında GSK İlaç bünyesinden ayrılma sürecini tamamlayarak bağımsız bir şirket olarak yoluna devam edecek. 

GlaxoSmithKline (GSK), Tüketici Sağlığı iş biriminin 2022 yılının ortalarında Haleon ismini alarak şirket bünyesinden ayrılacağını duyurdu. 

Haleon ilhamını, eski İngilizce bir kelime olan ve “sağlık” anlamına gelen Hale ve “güç” kelimesiyle ilişkilendirilen Leon’un birleşiminden alıyor. Dünya çapında 100’den fazla pazarda konumlandırılacak şirketin yeni marka kimliği, çalışanlar, sağlık profesyonelleri ve tüketicilerden elde edilen içgörüler doğrultusunda oluşturuldu. 

Sağlık ve kişisel bakıma artan ilgi tüketici sağlığı sektöründe talep yaratıyor

Haleon’ın ortaya çıkış hikayesi, Novartis ve Pfizer’ın tüketici sağlığı ürün portföylerinin entegrasyonları da dahil olmak üzere, GSK Tüketici Sağlığı iş biriminin son 8 yılda gerçekleştirdiği bir dizi başarılı yatırım ve stratejik değişikliklere kadar uzanıyor. Şirket yıllık yaklaşık 10 milyar sterlinlik satış elde eden, tüketici sağlığı odaklı ve son derece değerli global bir şirket olarak yoluna devam edecek.

Haleon, Sensodyne, Centrum, Otrivin ve Voltaren markalarından oluşan dünya standartlarında bir ürün portföyüne sahip olacak. Bu markalar, bireylerin ve toplumların sağlığını ve refahını iyileştirme hedefiyle dünya çapında milyonlarca sağlık profesyoneli, tüketici ve insana ulaşıyor. Sağlık ve kişisel bakıma karşı artan ilgi, yaşlanan dünya nüfusunun yükselen beklentisi ve tüketicilerin yeni ihtiyaçları, tüketici sağlığı sektöründe 150 milyar sterlinlik güçlü bir talep yaratıyor. Bu talep, Haleon’ın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisini artırma ve önümüzdeki yıllarda kategorilerini sürdürülebilir şekilde büyütme konusundaki kararlılığını destekliyor. 

Yeni isim ve marka kimliği

Haleon CEO’su Brian McNamara, “Haleon’ı dünyaya tanıtmak yeni ve bağımsız bir şirket olma yolculuğumuzdaki ilk adım. İsmimizin temeli, insan sağlığı için her geçen gün daha iyiyi sunabilmek ve tüketici sağlığı alanında dünya lideri bir şirket olma amacımıza dayanıyor. Haleon markasını 2022 yılının ortasına kadar tüm pazara duyurmak istiyoruz ve bu noktada emin adımlarla ilerliyoruz. Şubat ayının sonunda gerçekleşecek Capital Markets Day organizasyonumuz kapsamında yatırımcıları ve analistleri bu konuyla ilgili daha fazla bilgilendirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

GSK CEO’su Emma Walmsley ise, “Haleon, bütünüyle insan sağlığına adanmış bu eşsiz yapıyı inşa edebilmek amacıyla birçok değerli insanın yıllarca süren sıkı çalışmasıyla hayata geçiyor. Güçlü büyüme beklentileriyle dünya genelinde insan sağlığı ve refahını iyileştirme konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Haleon, bu bağımsızlık yolculuğuyla GSK hissedarları için de önemli bir değerin kilidini açacak” ifadelerini kullandı. 

Yeni isim, bugün GSK Tüketici Sağlığı çalışanlarına yönelik düzenlenen global bir etkinlikte duyuruldu. Dünyanın dört bir yanından çalışanlar, şirketin vizyonu ve büyüme hedeflerini hayata geçirmeyi amaçlayan yeni isim ve marka kimliğiyle etkileşim kurma fırsatı yakaladı.

haleon
1 Odadaki fili gösteren araştırma: Çocukların beynini ekranlar değil, yoksulluk şekillendiriyor
Odadaki fili gösteren araştırma: Çocukların beynini ekranlar değil, yoksulluk şekillendiriyor
2 Manifest ve Dyson'dan Toz Pembe'ye alternatif klip
Manifest ve Dyson’dan Toz Pembe’ye alternatif klip
3 Ford, Google Haritalar yerine Apple Haritalar'ı kullanacak
Ford, Google Haritalar yerine Apple Haritalar’ı kullanacak
4 Özgür Özel: "Yeni partinin logosunu yarışmayla belirleyebiliriz"
Özgür Özel: “Yeni partinin logosunu yarışmayla belirleyebiliriz”
5 Yapay zeka yarışı hızlandı, faturası çalışanlara çıktı: 140 bin kişi işten çıkarıldı
Yapay zeka yarışı hızlandı, faturası çalışanlara çıktı: 140 bin kişi işten çıkarıldı
Güncel Haberler
Zendaya, Prada Beauty'nin global marka yüzü oldu
Zendaya, Prada Beauty’nin global marka yüzü oldu
Google, Google Earth'teki yapay zeka özelliğini geri çekti
Google, Google Earth’teki yapay zeka özelliğini geri çekti
Pepsi'den rakibine yaratıcı taşlama: "Yeni" logosunda hiçbir şeyi değiştirmedi
Pepsi’den rakibine yaratıcı taşlama: “Yeni” logosunda hiçbir şeyi değiştirmedi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun...
Haberler
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun…
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu…
Haberler
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu…
Nafizcan Önder
9 Haziran 2026
Reklamcılıkta kurallar değişiyor: 1 Ağustos’tan sonra markaları ne bekliyor?
Haberler
Reklamcılıkta kurallar değişiyor: 1 Ağustos’tan sonra markaları ne bekliyor?
Marketing Türkiye
3 gün önce
Google, Google Earth'teki yapay zeka özelliğini geri çekti
Haberler
Google, Google Earth’teki yapay zeka özelliğini geri çekti
Marketing Türkiye
4 saat önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.