5 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye'de dakikada üç kez kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşanıyor
Haberler

Türkiye’de dakikada üç kez kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşanıyor

Gizem Yıldız
12 Ocak 2021
2 dk okuma

Şirketlerin verilerini internete mecralarına emanet etme oranı arttıkça hackerlara gün doğdu. Hatta bu yıl kötü amaçlı yazılım saldırılarında rekor seviyelere ulaştık bile diyebiliriz. WatchGuard’ın 2020 yılı için hazırladığı rapora göre Türkiye’de bir yılda 1,692,320 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı düzenlendi. Geçen yıla göre yüzde 81 oranda artışın gerçekleştiği Türkiye’de, dakikada 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşandı. Gerçekleşen saldırıların birçoğunu “Truva Atı” ve “Exploit” türünde saldırılardı.

WatchGuard, 2020 yılında Türkiye’de gerçekleşen siber saldırılarla ilgili önemli istatistikleri açıkladı. WatchGuard’ın Tehdit Laboratuvarı’ndan elde edilen verilere göre, 2020 yılında Türkiye’de karşılaşılan ve engellenen kötü amaçlı yazılım saldırılarında geçen yıla kıyasla yüzde 81 artış görülüyor. Gerçekleşen 1,6 milyon kötü amaçlı yazılım saldırısına ek olarak bu yıl ağ güvenliği saldırılarında da yüzde 416 oranda ciddi bir artış olduğunu belirleyen WatchGuard, her gün artmakta ve çeşitlenmekte olan siber saldırılara karşı şirketleri ve bireysel kullanıcıları uyarıyor.

Günde 4.675 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşiyor

WatchGuard tehdit merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, 2020 yılında Türkiye’de her gün 4.675, her saat 195 ve her dakika 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Saldırıların yarım milyona yakını “Exploit” ve “Truva Atı” adlı kötü amaçlı yazılımlardı. Bir yılda bu derece artış gösteren kötü amaçlı yazılımlara karşı şirketlerin ve bireysel kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Dolandırıcılık saldırıları 2020’ye damgasını vurdu

Kötü amaçlı yazılım saldırılarının yarısına yakınını JavaScript tabanlı saldırılar oluşturuyor. Rapor, dolandırıcılık scripti Trojan.Gnaeus’un yarattığı tehdide dikkat çekiyor. Gnaeus kötü amaçlı yazılımla hackerlerin kurbanın tarayıcısının kontrolünü gizlenmiş kodla ele geçirmesine ve amaçlanan web hedeflerinden saldırganın kontrolü altındaki alanlara zorla yönlendirmesine olanak tanıyor. Bu tehditlerle mücadele etmek için ise şirketlerin, kullanıcıların bilinmeyen bir kaynaktan tarayıcı uzantısı yüklemesini engellemeleri gerekiyor. Şirketlerin tarayıcılarını en son yamalarla güncel tutmaları, reklam engelleyicileri kullanmaları ve güncellenmiş bir kötü amaçlı yazılımdan koruma motoru bulundurmaları de tehdit düzeyini önemli ölçüde azaltacaktır.

Türkiye’de ağ güvenliği saldırıları 5 kat artış gösterdi

COVID-19 beraberinde dijital ortamda faaliyet gösteren ve verilerini ağlara taşıyan şirketler, değerli verileri çalmak isteyen siber suçlular tarafından her geçen gün tehlike atında bırakılıyor. 2019 yılında 38.858 adet ağ saldırısı gerçekleşirken bu yıl ise 200.647 adet saldırının meydana geldiği raporlandı. Her saatte 23 adet ağ güvenliği saldırısı gerçekleşti ve geçen yıla oranla 5 kat artış gösterdi.  Bu saldırıların büyük bir çoğunluğu “Web Brute Force Login” olarak gerçekleşti.

1 Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan'da sona eriyor!
Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan’da sona eriyor!
2 İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé'den açıklama geldi
İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé’den açıklama geldi
3 Patili dostların sessiz krizi: Her 10 kedi ve köpeğin 4’ü fazla kilolu
Patili dostların sessiz krizi: Her 10 kedi ve köpeğin 4’ü fazla kilolu
4 “Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O'Neal
“Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O’Neal
5 12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
Güncel Haberler
Çalışan bağlılığında dengeler değişiyor: Zirvede uzaktan çalışma var
Çalışan bağlılığında dengeler değişiyor: Zirvede uzaktan çalışma var
İş dünyasında "liderlik krizi" kapıda!
İş dünyasında “liderlik krizi” kapıda!
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Nisan 2026)
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Nisan 2026)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tatilsepeti Dubai’de mahsur kalan yolcuları özel uçuşla Türkiye’ye getirdi
Haberler
Tatilsepeti Dubai’de mahsur kalan yolcuları özel uçuşla Türkiye’ye getirdi
Marketing Türkiye
3 hafta önce
PR artık bir yönetim fonksiyonu!
Haberler
PR artık bir yönetim fonksiyonu!
Marketing Türkiye
15 Şubat 2026
"Ben hep 200 liralık reklam alıyorum"
Haberler
“Ben hep 200 liralık reklam alıyorum”
Cem Eroğlu
9 Şubat 2026
Watsons 185. yılında büyümeye odaklandı: 490 milyon dolarlık yatırım planlıyor!
Haberler
Watsons 185. yılında büyümeye odaklandı: 490 milyon dolarlık yatırım planlıyor!
Gülben Dikmen
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.