3 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
2020'de Türkiye, Twitter'da neler konuştu?
Haberler

2020’de Türkiye, Twitter’da neler konuştu?

Marketing Türkiye
8 Aralık 2020
3 dk okuma

2020, COVID-19 salgını, pandemi, evde kalma dönemi ve maskeli ve mesafeli yaşama geçmeyle tüm dünya için sıra dışı bir yıl oldu. Bu zor yılı geride bırakırken dünyada milyonlarca insanı bir araya getiren Twitter, 2020’de Türkiye gündeminin nabzını tutmayı başardı. Peki bu yıl Twitter’da neler trend oldu? En çok neleri ve kimleri konuştu Türkiye? Yanıtlar Twitter’dan geliyor.

Fahrettin Koca Twitter’a damga vurdu

2020'de Türkiye, Twitter'da neler konuştu?

Açıklanan rakamlara göre; Türkiye’de Twitter’ın 2020 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. Sağlık bakanı 4 milyonun üstünde yeni takipçiyle takipçi sayısı en çok artan kişi de oldu. Sağlık Bakanı’nın 16 Mart’ta attığı ve Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotunu içeren tweeti de en çok Retweet edilen Tweet oldu.

Covid bile Survivor’ı geçemedi!

2020'de Türkiye, Twitter'da neler konuştu?

Çok geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Survivor hakkında en çok tweet atılan # oldu. Ne tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, ne dünyada yükselen K-pop ne depremler ne de sınavlar Survivor’ı geride bırakamadı. Son yıllarda popülaritesini artıran oyuncu Uraz Kaygılaroğlu kendisine 6. sırada yer alırken listenin ilk 15 sırasında K-Pop’un popüler isimleri olan BTS’in üyeleri ve EXO’nun olması da dikkat çekti.

Türkiye’de en çok kullanılan hashtag’lere baktığımızda ikinci sırada depremlerin yer aldığını görüyoruz. Özellikle İzmir’de gerçekleşen büyük deprem döneminde, hem deprem hem İzmir hashtagleriyle son durumlar hakkında bilgi alınırken dayanışma ağları da örüldü.

AHBAP büyümeye devam ediyor

2020'de Türkiye, Twitter'da neler konuştu?

2020 yılında Twitter’da takipçi sayılarını en çok artıran isim şaşırtıcı olmayan bir biçimde Fahrettin Koca oldu. Haluk Levent geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Twitter’in gündemini belirleyen isimlerden oldu. AHBAP topluluğu ile birlikte önemli yardım ve dayanışma çalışmaları gerçekleştiren Haluk Levent, bu yıl Twitter’da 1 milyonun üstünde takipçi sayısı artan isimlerden biri oldu. Görevinden istifa etmeden önce Fox TV Ana Haber Programı sunucusu olan ve bugün yayınlarını sosyal medya üzerinden sürdüren Fatih Portakal ise listenin 9. sırasında yer aldı.

2020’de Twitter’da en çok konuşulan takım Beşiktaş, sporcu ise Kobe Bryant oldu

2020'de Türkiye, Twitter'da neler konuştu?

2020 yılı her zamankinden farklı bir yıl oldu. Evlerimizde daha çok oturduğumuz, sosyal medyayı her zamankinden fazla kullandığımız bu yılda, spor da yine Twitter üzerinden konuşuldu.

Verilere göre, hakkında 10 milyonun üstünde Tweet atılan Beşiktaş JK (@Besiktas) en çok etkileşim alan hesap olurken, sıralamada Beşiktaş’ı Galatasaray ve Fenerbahçe takip ediyor. Türkiye’de Barcelona en çok konuşulan yabancı takım olurken, dünyada ise en çok konuşulan takım Brezilya’nın dev takımı Flamengo oldu. Fenerbahçe  867 bin yeni takipçiyle 2020’de en çok takipçi kazanan kulüp konumunda bulunuyor.

Basketbolda Türkiye’de en çok konuşulan takım NBA şampiyonu Los Angeles Lakers olurken, Renault Formula 1 Takımı da motor sporlarında Twitter’da hakkında en çok sohbet edilen yarış takımı oldu.

 Spor efsanelerini kaybettiğimiz yıl 2020

2020'de Türkiye, Twitter'da neler konuştu?

2020 spor dünyasında çok önemli isimleri sonsuzluğu uğurladığımız bir yıl da oldu. Futbolun efsane ismi Diego Armando Maradona, yılın son dönemlerinde aramızdan ayrılsa da Twitter’da hakkında en çok Tweet atılan isimlerden biri oldu. Yine basketbolun unutulmaz ismi Kobe Bryant da Türkiye’de hakkında en çok konuşulan ve Tweet atılan sporcu oldu. Bryant ile ilgili 1 milyonun üstünde Tweet atıldı.

Arda Turan Barcelona Beşiktaş JK BTS Diego Armando Maradona ekrem imamoğlu EXO Fahrettin Koca fenerbahçe galatasaray haluk levent K-pop Kobe Bryant Los Angeles Lakers mansur yavaş Renault Formula 1 Taner Ölmez Twitter Uraz Kaygılaroğlu
1 İşte Türk tüketicinin Rossmann'da en sevdiği ürünler...
İşte Türk tüketicinin Rossmann’da en sevdiği ürünler…
2 adidas Originals, müziğin evrensel diliyle gençlerle buluşuyor
adidas Originals, müziğin evrensel diliyle gençlerle buluşuyor
3 Dünyaca ünlü gelinlik markası Oleg Cassini, Türkiye’ye veda etti
Dünyaca ünlü gelinlik markası Oleg Cassini, Türkiye’ye veda etti
4 YouTube’da rotayı kim belirliyor? İşte en çok izlenen gezi kanalları...
YouTube’da rotayı kim belirliyor? İşte en çok izlenen gezi kanalları…
5 Google verilerine göre Türkiye sonbaharda spora dönüyor
Google verilerine göre Türkiye sonbaharda spora dönüyor
Güncel Haberler
E-spor arenasında sürpriz gelişme: İlk Olimpik E-Spor Oyunları iptal edildi
E-spor arenasında sürpriz gelişme: İlk Olimpik E-Spor Oyunları iptal edildi
40 milyon aboneyi aşan Bluesky'a "dislike" butonu geliyor
40 milyon aboneyi aşan Bluesky’a “dislike” butonu geliyor
Yapay zeka yeni bir meslek yarattı: "Yerinde çözüm mühendisi"
Yapay zeka yeni bir meslek yarattı: “Yerinde çözüm mühendisi”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türk Telekom’da görev değişimi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CEO koltuğuna oturuyor
Haberler
Türk Telekom’da görev değişimi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CEO koltuğuna oturuyor
İrem Alimoğlu
1 hafta önce
Z kuşağı tasarruf etmeyi öğreniyor
Haberler
Z kuşağı tasarruf etmeyi öğreniyor
Nafizcan Önder
1 hafta önce
Yerel basın eriyor: 13 yılda 349 gazete kapandı!
Haberler
Yerel basın eriyor: 13 yılda 349 gazete kapandı!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, kadim halkların izinde Rize’nin gizemli topraklarını keşfetti
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, kadim halkların izinde Rize’nin gizemli topraklarını keşfetti
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.