5 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Kola sektöründe yeni oyuncu!
Haberler

Kola sektöründe yeni oyuncu!

Nafizcan Önder
27 Ağustos 2020
2 dk okuma

Dünyada belli markaların popülerliğini yürüttüğü ve rekabetlerini sessiz sedasız sürdürdüğü kola sektöründe, bu ay Türkiye’de oyuna yeni bir oyuncu daha katıldı. Torku kola markalarına rakip olarak duyurduğu yeni gazlı içeceği NO ON’u, iddialı bir reklam kampanyasıyla tanıtmaya başladı. NO ON’un geçmişte de oyuna dahil olmak isterken sektöre tutunamayanlardan mı yoksa rekabete yeni bir boyut katanlardan mı merak konusuyken Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup ile yaptığı araştırmada kola markalarının sosyal medya yansımalarını inceledi.

Kola seven ve yerli marka NO ON’un bilinen kola markalarına rakip olup olmayacağını merak eden sosyal medya kullanıcıları, yeni marka ve sektör ile ilgili yorumlarını paylaşımlarına yansıttı. Digilup platformunda, yapılan incelemeye göre, 14-21 Ağustos tarihleri arasında 5 kola markası ile ilgili, sosyal medyada 20 bine yakın paylaşım yapıldı. Paylaşımların çoğu; NO ON markasıyla ilgili yorumların yanı sıra, Coca Cola ve Pepsi rekabetini içerdi.

MTM’nin Digilup platformunda yaptığı araştırmaya göre, bu tarihlerde en fazla konuşulan marka NO ON oldu. Torku’nun, yeni gazlı içeceği NO ON için hazırladığı reklam filmini, 14 Ağustos’ta yayınlamasıyla marka, sosyal medyada hemen yayılmaya başladı. Yorumlarda; yeni ürünün yerli bir marka olması ve global kola markaları arasında önemli bir rekabet ortamı oluşturabilmesi, öne çıktı.

NO ON’u deneyenler, lezzeti ile ilgili olumlu yorum yaparken, bulundukları lokasyonda ürünü bulamadıklarına dair yorum yapan sosyal medya kullanıcıları da oldu.

Sağlık ile ilgili soru işaretleri devam ediyor

Başta kola olmak üzere, gazlı içeceklerin sağlıklı olup olmadığıyla ilgili tartışmalar, bu sürede de devam etti. Kola ambalajlarına, sağlıkla ilgili uyarılar yazılması önerildi.

Coca Cola ve Pepsi’nin ortalama asit değeri PH:3.4. Yani demirdeki pasları bile çözebilir! Bu çocuklar için “diş çürüğü ve ülser” demek!

Neden sigaranın üzerine “sağlığa zararlıdır” yazılırken, Coca Cola ve Pepsi üzerine “diyabet, obezite, kanser” yapar diye yazılmıyor?

— Bilgi Durağı (@hergunyenibil) August 17, 2020

Cola Turka’ya ne oldu?
Yeni bir yerli gazlı içecek markası oluşunca, geçmişte de büyük iddia ile piyasaya çıkan yerli marka Cola Turka hatırlandı ve markanın akıbetine dönük yorumlar yapıldı. Sosyal medyadaki etkileşimi, rakiplerine göre oldukça düşük olan Cola Turka’nın 2016’da Japon firmasına satıldığı belirtildi.

Her bölgede konuşuluyor
Kola markaları ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımları incelendiğinde, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, her bölgedeki sosyal medya kullanıcılarının, konuya dair yorum yaptığı tespit edildi.

Kola sektöründe yeni oyuncu!

NO ON sektöre yaptığı hızlı girişle dikkatleri üzerine çekti, rekabette ise ne denli başarılı olacağını elbette zaman gösterecek.

coca-cola Kola Sektörü NO ON Pepsi rekabet torku
1 Satın almaya giden yol artık "yorumlardan" geçiyor...
Satın almaya giden yol artık “yorumlardan” geçiyor…
2 Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
3 Coca-Cola ikonik şişesini yemek çubuğuna dönüştürdü: "CokeSticks"
Coca-Cola ikonik şişesini yemek çubuğuna dönüştürdü: “CokeSticks”
4 2026 Dünya Kupası maçları WhatsApp'tan takip edilebilecek
2026 Dünya Kupası maçları WhatsApp’tan takip edilebilecek
5 Yorumun şampiyonu markalar
Yorumun şampiyonu markalar
Güncel Haberler
Yapay zeka yatırımları için çalışan zamları askıya alındı
Yapay zeka yatırımları için çalışan zamları askıya alındı
Geri dönüşümde yeni dönem: Depozito sistemi 81 ilde 1 Temmuz’da başlıyor
Geri dönüşümde yeni dönem: Depozito sistemi 81 ilde 1 Temmuz’da başlıyor
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (22 Mayıs-4 Haziran)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (22 Mayıs-4 Haziran)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı reklam cezalarındaki üst limitleri açıkladı
Haberler
Ticaret Bakanlığı reklam cezalarındaki üst limitleri açıkladı
Marketing Türkiye
4 gün önce
Brief’i ver, eşleşmeyi AI yapsın: X’ten Creator Connect hamlesi
Haberler
Brief’i ver, eşleşmeyi AI yapsın: X’ten Creator Connect hamlesi
Nafizcan Önder
2 hafta önce
OpenAI, “gerçek projeler” için 100 dolarlık ChatGPT planını devreye aldı
Haberler
OpenAI, “gerçek projeler” için 100 dolarlık ChatGPT planını devreye aldı
Nafizcan Önder
13 Nisan 2026
A101 ve Pepsi iş birliğiyle mağazada interaktif deneyim alanı
Haberler
A101 ve Pepsi iş birliğiyle mağazada interaktif deneyim alanı
Sena Tufan
1 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.