12 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Markaların moral yükseltme yöntemi: Influencer'lar
Haberler

Markaların moral yükseltme yöntemi: Influencer’lar

Marketing Türkiye
2 Nisan 2020
2 dk okuma

Süregelen belirsiz zamanlarda herkes bir şekilde işlerini devam ettirmeye çabalıyor. Ancak konu pazarlamacılar olunca duruma başka bir boyut ekleniyor; içerik iletişimini sürdürmeleri hallinde hassasiyetsiz olarak damgalanmak. Bu konuyla ilgili Influencer’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Ben Jeffries görüşlerini The Drum ile paylaştı.

Bir influencer ajansı olan Influencer’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Ben Jeffries de bu çekinceyi yaşayanlardan biri olduğunu belirtiyor. Müşterileriyle her gün bu sorgulamayı yaşadıklarını söyleyen Jeffries araştırmaların sosyal medya kullanımı arttığı için markaların bu gelişmeyi daha çok iletişim kurarak değerlendirmesini belirtse de fırsatçılık ve iletişim yollarını kullanmak ve ikisi arasındaki dengeyi kurmak gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda Jeffries konu hakkındaki görüşlerini The Drum için yazdığı makalesinde şu şekilde bir araya getirdi…

Online içerik yaratıcılarının en büyük gücü etkileşim

Online içerik yaratıcılarının en büyük gücü etkileşimi yüksek toplulukları oluşturabilmesi ve bu etkileşimi koruyabilmesinden geçiyor. Takipçileri onların önerilerine güveniyor ve söyleyeceklerini dinlemek için takip ediyor. Influencer pazarlamasının bu başarısı markaların aktif topluluklara ulaşabilmesini ve influencer’ın sesi aracılığıyla hedef kitlesiyle iletişim kurabilmesini sağlıyor. Influencer’ların etkisi salgın süresinde sekteye uğramadı. İçerik yaratıcıları takipçileriyle her gün etkileşim halinde. Instagram Hikayeler’den soru cevap seansları yapan influencer’ların sayısı giderek artıyor. Bu seanslar COVID-19 korkularından öğlen yemeğinde ne yediklerine kadar geniş bir konu yelpazesi etrafında gerçekleşiyor; yöntemleri ne olursa olsun influencer’lar takipçilerinin ne hissettiklerini her daim ölçümlüyorlar.

İhtiyaç duyulan bir gündem değişikliği

Influencer ekibiyle geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz bir sohbette ağımızdaki içerik yaratıcıları takipçilerine bu dönemde marka ortaklıkları dahilinde paylaştıkları gönderiler karşısında ne hissettiklerini sorduklarını belirtti. Aldıkları yüzlerce cevabın çoğunun takipçilerinin marka sponsorlu içerikleri olumlu bulduğunu ve ihtiyaç duydukları bir gündem değişikliği olarak nitelediğini belirten influencer’lar bu gönderilerin takipçilerini online alışververiş yapmaya motive ettiğini iletiyor. Bunun yanı sıra altı çizilen bir diğer mesaj da takipçi kitlesinin takip ettiği influencer’ları desteklemeye devam etmek istedikleri oldu.

Markalar influencer’larla yakın iletişimde kalmalı

Markalar iş birliği içinde olduğu influencer’ları takipçileri ve etki alanının ötesinde görmeli. İçerik yaratıcıları topluluklarını yarattıkları iyi içeriklerle ve izleyicilerinin ne izlemek istediğini iyi bilmeleriyle bir araya getiriyor. Biz müşterilerimize influencer’ları kreatif ekiplerinin bir parçası olarak görmelerini öneriyoruz. Fırsatçı olarak damgalanmamak adına markaların izleyebileceği en etkili yollardan biri marka mesajlarını iletmek için en iyi yolun hangisi olduğunu tespit etmek amacıyla influencer’lar ile yakın iletişimde kalması.

Influencer’lar takipçileri profilleri hakkındaki derinlikli bilgilerine dayanan etkili stratejilerin oluşturulmasında önemli bir rol oynarken stüdyoların kapalı olması veya ekiplerin evlerinden çalışması gibi teknik sorunların birçok markayı hareketsizleştirdiği bu dönemde marka mesajını iletmeye çözüm buluyor. Öyle ki birçok influencer’ın ev stüdyoları veya dijital içerik üretme yetenekleri mevcut.

Markalar doğru bilgileri aktardıklarından emin olmalı

Hem markaların hem de influencer’ların takipçilerin onlara neden ulaştığını bilmeleri ve içerik stratejisini oluştururken bu bilgiyi merkezlerine almaları önemli. Bulunduğumuz süreçte tüketiciler eğlenmek, morallerini yükseltmek ve yaşadığımız krizi bir süreliğine de olsa unutmak ve iyi hissetmek için gözlerini favori markalarına ve içerik yaratıcılarına çeviriyor. Online mecralardaki yanlış bilgilerin varlığını da unutmayalım. Markalar COVID-19 salgını hakkında bir haber yapacaklarında doğru bilgileri aktardıklarından emin olmalı.

Salgının neden olduğu belirsiz hepimizin gerçek kimliğini ortaya çıkaran bir faktör oluyor. Tüketiciler markaların kendilerini bu süreçte nasıl hissettirdiklerini bu günler mazi olduğunda dahi hatırlayacak. Esprili ve akılcı bir yaklaşımla hassas içerikler sunan markalar bu stratejilerinin meyvesini uzun yıllar boyunca yiyecek.

 

influencer Koronavirüs marka
1 Türkiye şiddete seyirci kalıyor: 94 TV dizisi incelendi, yüzde 86’sında kadına şiddet var...
Türkiye şiddete seyirci kalıyor: 94 TV dizisi incelendi, yüzde 86’sında kadına şiddet var…
2 Yıl 2026, gece dışarıda yürümek kadınlar için hala endişe sebebi!
Yıl 2026, gece dışarıda yürümek kadınlar için hala endişe sebebi!
3 Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
4 Fast-food devlerinden viral atışma: "CEO'ların ısırık savaşı başladı"
Fast-food devlerinden viral atışma: “CEO’ların ısırık savaşı başladı”
5 İş dünyasında “pink-washing” alarmı: Söylem ve eylem uyuşmuyor
İş dünyasında “pink-washing” alarmı: Söylem ve eylem uyuşmuyor
Güncel Haberler
Sahadan sokağa: adidas, ABD'nin 1994 ikonik denim formasını yeniden yorumladı
Sahadan sokağa: adidas, ABD’nin 1994 ikonik denim formasını yeniden yorumladı
TikTok’un ABD operasyonlarında Oracle detayı ortaya çıktı!
TikTok’un ABD operasyonlarında Oracle detayı ortaya çıktı!
Sephora piste çıktı, F1 Academy'nin sponsoru oldu
Sephora piste çıktı, F1 Academy’nin sponsoru oldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İstanbul’da deprem alarmı: Her iki kişiden biri önlem almadı!
Haberler
İstanbul’da deprem alarmı: Her iki kişiden biri önlem almadı!
Gülben Dikmen
6 Şubat 2026
Brandverse Awards 10. yılında jüri heyecanını Antalya’ya taşıyor!
Haberler
Brandverse Awards 10. yılında jüri heyecanını Antalya’ya taşıyor!
Sena Tufan
2 hafta önce
Toplumun yüzde 63'ü Sevgililer Günü’nü "ticari bir gün" olarak görüyor!
Haberler
Toplumun yüzde 63’ü Sevgililer Günü’nü “ticari bir gün” olarak görüyor!
Gülben Dikmen
4 hafta önce
LC Waikiki bebek ürünlerini yılda 3 milyon kez test ediyor!
Haberler
LC Waikiki bebek ürünlerini yılda 3 milyon kez test ediyor!
Sena Tufan
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.