3 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Barbaros Uygun, ING Avusturya’ya CEO olarak atandı
Haberler

Barbaros Uygun, ING Avusturya’ya CEO olarak atandı

Marketing Türkiye
1 Şubat 2018
2 dk okuma

ING Bank Türkiye’nin Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Barbaros Uygun, 1 Mart 2018 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere ING Avusturya CEO’su olarak atandı. Bu transfer, Türkiye’den Avrupa menşeili bir bankaya CEO düzeyinde Avrupa’daki ilk atama olarak Türk bankacılık sektörü adına büyük önem taşıyor.

ING Bank Türkiye, yurt dışına üst düzey yönetici transfer etmeye devam ediyor. ING Bank bu kez Türkiye bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak Türkiye’den Avusturya’ya CEO düzeyinde bir atama gerçekleştirdi. ING Bank Türkiye’de “Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı” ve “İcra Kurulu Üyesi” olarak görev yapan Barbaros Uygun ING Avusturya’nın bundan sonraki büyüme stratejisine liderlik etmek üzere CEO olarak atandı. Uygun, Avusturya’da veri ve teknoloji odaklı dönüşüme liderlik yapacak.

2012 yılında ING Bank Türkiye’ye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Barbaros Uygun, 2013 yılından itibaren mevcut görevine ek olarak ING Bank Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve ING Menkul Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaya başladı. Barbaros Uygun; Bireysel Bankacılık, Özel Bankacılık ve Yatırım Ürünleri, Bankasürans, Dijital Bankacılık, CRM, Pazarlama İletişimi, Müşteri Deneyimi ve Satış Riski ekiplerini yönetti.

Banka’nın yapısal ve kültürel dönüşümüne öncülük eden yönetim ekibinde yer alan Uygun, görev yaptığı dönemde Bireysel Bankacılık alanında eski köye yeni âdet getiren ürün ve servislerin geliştirilmesini sağladı. Banka’nın dijital dönüşümüne, yeni iş modellerinin uygulanmasına ve iş ortaklıkları yapısının oluşturulmasına liderlik eden Barbaros Uygun, aynı zamanda kolay kullanılabilen ve müşteri odaklı teknolojik altyapılara dayalı süreçlerle şube ağının değişimini sağladı. Barbaros Uygun, tüm kanallarda müşteri deneyiminde öncü uygulamalar geliştirilmesi ve ING Bank Türkiye marka stratejisinin olgunlaşmasında da liderlik etti.

Bu önemli atamayı değerlendiren ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, “Aramızdan çok başarılı bir yöneticimizin Avrupa’da ING Bank için önemli bir pazarda CEO olarak atanmasından gurur duyuyoruz. Bu transfer Türkiye’den Avrupa menşeili bir bankaya CEO düzeyinde Avrupa’daki ilk atama olarak Türk bankacılık sektörü adına büyük önem taşıyor. Barbaros Uygun’un bankacılık sisteminde edindiği güçlü deneyim ile başarılarını yeni görevinde de devam ettireceğine inancımız tam” dedi.

Barbaros Uygun Kimdir?

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Barbaros Uygun, İşletme yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı ve Columbia Üniversitesi’ndeki Business Excellence programına katıldı. 1998 yılında yönetici yetiştirme programı ile Garanti Bankası’nda bankacılık kariyerine ilk adımı atan Uygun, Bireysel Bankacılık Satış ve Pazarlama, KOBİ Bankacılığı ve Dağıtım Kanalları dahil olmak üzere birçok farklı bölümde çalıştıktan sonra 2012 yılında ING Bank Türkiye’de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 2013 yılından itibaren mevcut görevine ek olarak İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaya başlayan Barbaros Uygun, aynı yıldan itibaren ING Menkul Yönetim Kurulu Başkanlığını da üstlendi.

Barbaros Uygun evli ve iki çocuk babası.

1 Spotify, 2025 yazına damga vuracak şarkıları açıkladı
Spotify, 2025 yazına damga vuracak şarkıları açıkladı
2 UV kalkanı artık günlük rutin: L’Oréal Paris’ten dört mevsim güneş koruması
UV kalkanı artık günlük rutin: L’Oréal Paris’ten dört mevsim güneş koruması
3 Genç kuşak çalışanların gözünden en iyi iş yerleri!
Genç kuşak çalışanların gözünden en iyi iş yerleri!
4 Bir dönem bitiyor: Anna Wintour, 37 yıl sonra Vogue Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılıyor
Bir dönem bitiyor: Anna Wintour, 37 yıl sonra Vogue Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılıyor
5 Türk popunun Minik Serçesi’nden 5 yıl sonra gelen albüm: “Paşa Gönül Şarkıları”
Türk popunun Minik Serçesi’nden 5 yıl sonra gelen albüm: “Paşa Gönül Şarkıları”
Güncel Haberler
“Ex’ininkini getir, yenisini götür”
“Ex’ininkini getir, yenisini götür”
Patronlar Dünyası artık yazılı basında da var!
Patronlar Dünyası artık yazılı basında da var!
Unilever, dondurma kategorisini ayırdı, The Magnum Ice Cream Company resmen kuruldu
Unilever, dondurma kategorisini ayırdı, The Magnum Ice Cream Company resmen kuruldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Nike ve LEGO'dan çocukları oyuna ve spora davet eden iş birliği
Haberler
Nike ve LEGO’dan çocukları oyuna ve spora davet eden iş birliği
İrem Alimoğlu
30 Mayıs 2025
TikTok LIVE Ajansı olmanın tam zamanı!
Haberler
TikTok LIVE Ajansı olmanın tam zamanı!
Advertorial
2 hafta önce
McKinsey’den sessiz dönüşüm: 5 bin kişi işten çıkarıldı
Haberler
McKinsey’den sessiz dönüşüm: 5 bin kişi işten çıkarıldı
Nafizcan Önder
3 Haziran 2025
Esas Sosyal 10. yılını kutluyor...
Haberler
Esas Sosyal 10. yılını kutluyor…
Sena Tufan
15 Mayıs 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.