
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda bayrak değişimi: Burhanettin Duran, görevi Fahrettin Altun’dan devraldı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda önemli bir görev değişikliği yaşandı. Yaklaşık yedi yıldır bu görevi yürüten Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı oldu. Altun’dan boşalan koltuğa ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Duran atandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda kritik bir görev değişimi yaşandı. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığı’na atandı. Altun’un yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Duran getirildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla resmileşen atama sonrası Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Yaklaşık yedi yıldır yürüttüğü görev süresince kendisine destek olan çalışma arkadaşlarına ve medya mensuplarına da teşekkür eden Altun, görevi Duran’a devretmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.
25 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle başladığım ve yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevimden bugün itibarıyla ayrılmış bulunuyorum.
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) July 9, 2025
Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi…
Prof. Dr. Burhanettin Duran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na atandı

1971 yılında Adapazarı’nda doğan Prof. Dr. Burhanettin Duran, Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı. Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Akademik kariyerine Sakarya Üniversitesi’nde başlayan Duran, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde bölüm başkanlığı yaptı. ABD’de George Mason Üniversitesi’nde misafir akademisyen olarak bulundu.
Uluslararası ilişkiler, siyasi İslam ve Türk dış politikası üzerine çalışmalarıyla tanınan Duran; “Türk Parlamento Tarihi” ve “Türk Dış Politikası Yıllığı” gibi önemli eserlere katkı sundu. 2013 yılında SETA İstanbul’un, 2014’te ise SETA Ankara’nın genel koordinatörlüğünü üstlendi. Bu görevleriyle akademi ile kamu politikası arasında köprü kurarak stratejik analiz süreçlerine yön verdi.