13 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Jose Mourinho liderliğin sırlarını açıkladı!

Marketing Türkiye
25 Mayıs 2012
2 dk okuma

Sinpaş GYO, ilkini 2009 yılında düzenlediği ve o dönem dünyanın en önemli liderleri arasında gösterilen ABD 42. Başkanı, William J.Clinton Derneği Kurucusu Bill Clinton ile Almanya 7. Başbakanı Şansölye Gerhard Schröder’in konuşmacı olarak katıldığı Sürdürülebilir Başarı için Liderlik Konferansı’nın ikincisi 24 Mayıs Perşembe günü Çırağan Palace Kempinski’de düzenlendi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı ve yoğun basın katılımının olduğu konferansın bu yılki özel konuğu ise bu yıl takımını şampiyonluğa taşıyan Dünyanın En İyi Teknik Direktörü unvanına sahip Jose Mourinho oldu.  Yeni dünya düzeninde liderliğin farklı yönlerden ele alındığı konferansın moderatörlüğünü Acun Ilıcalı yaparken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik de konuşmacı olarak yer aldı.
 

Konferansın özel konuğu Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, mesleğinin kendisine çok şey kazandırdığını belirtti. Bugüne kadar yaşadığı olayların kendisini “dengeli” olmaya yönelttiğini belirten Mourinho, son şampiyonluğu üzerine “Bu benim son şampiyonluğum değil, o yüzden de kutlama yapmam gerekmiyor” diye konuştu. Olaylar iyi gitmediğinde sonuca değil geleceğe odaklanmak gerektiğini ifade eden Mourinho, Başarısızlıktan ders almak yerine öngörülü olmak zaman kazandırır” dedi. Kendisini sosyal açıdan utangaç olarak tanımlayan Mourinho, “Kendimi en rahat hissetiğim yer evim ve futbol. Futbol benim habitatım. Beni geliştiren büyüten yer. Maç ısrasında duygulara yer yok. O an maçı yiyen bir adam olmaya çalışıyorum. Dışarıdan maçı izliyorum. Oyuncularıma performans için yardımcı olmaya çalışıyorum. Çevremde neler olduğunu maçtan sonra öğreniyorum” açıklamasında bulundu.

“Lider olmanın pek çok yolu var”

Lider olmanın pek çok yolu olduğunu söyleyen Mourinho, şunları söyledi: “Benim liderliğim en doğru liderliktir diyemem. Duruma göre liderlik seviyesine ulaşmanın çok yolu olduğunu düşünüyorum. Takımımı her zaman dinlerim ama karar benim kararım. Konuya ilişkin bilgime ve takım arkadaşlarıma güvenirim. Ancak her oyunun bir bilinmeyeni vardır. Kontrolünüz dışında gelişebilecek durumları öngörmek gerek. Bunun için de yaptığınız işi iyi bilmelisiniz. İşinede bilinmeyen ve öngörülemeyen kelimelerini sıklıkla kullandığını ifade eden Mourinho, “Her şey 90 dakikada bitiyor evet, ama rekabetin öbür yüzünde 10 ay 40 maç oynuyorsunuz. Hedefimiz en çok oyun kazanan ya da en fazla puan alan takım olmak. Ama kaybettiğiniz zaman da ağlamanın faydası yok. Ben kaybettiğim zaman iyi kaybederim. Penaltılarda kaybettiğimiz Bayern Munich maçında çok üzüldüm. Soyunma odasına dönünce Bayern Münich ekibinin soyuna odasına gittim ve onların sevinciyle mutlu oldum. Sonra dönüp takımıma da aynı şeyi yapmaları gerektiğini söyledim” dedi.
Acun Ilıcalı’nın yönettiği oturuma, son soruyu sormak üzere katılan Avni Çelik’i “en önemli soruyu soracak” diye takdim eden Ilıcalı’ya Mourinho esprili şekilde cevap vererek, “Spor gazetecilerinden daha güzel soru sormak çok kolaydır. Çünkü çok kötü soru soralarlar. Üstelik dünyanın her yerinde” dedi.  Fenerbahçe’nin yıllar önce yaptığı teklifi de değerlendiren Mourinho, “Gençtim, Porto’yu çalıştırıyordum. O yıl UEFA şampiyonu olmuştuk. Bu şampiyonluk bana ilk yabancı teklifi getirdi. O da Fenerbahçe’ydi. Ama duygusal davranarak Porto’da kaldım” dedi. 

1 Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
2 Apple'da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor...
Apple’da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor…
3 İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
4 IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
5 Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Güncel Haberler
Daha önce yumurta satan cilt bakım markası The Ordinary, şimdi de "ucuz kahve" satışına başladı...
Daha önce yumurta satan cilt bakım markası The Ordinary, şimdi de “ucuz kahve” satışına başladı…
Sorun iş görüşmelerinde başlıyor: Beyaz yakalı kadınların yüzde 72’sine önce "özel hayat" soruluyor!
Sorun iş görüşmelerinde başlıyor: Beyaz yakalı kadınların yüzde 72’sine önce “özel hayat” soruluyor!
SES güncellendi: Türkiye’de sosyo-ekonomik statü tanımı yeniden yapıldı
SES güncellendi: Türkiye’de sosyo-ekonomik statü tanımı yeniden yapıldı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

"Clean Girl" trendi, kozmetik sektörünü nasıl dönüştürdü?
Haberler
“Clean Girl” trendi, kozmetik sektörünü nasıl dönüştürdü?
İrem Alimoğlu
25 Ekim 2025
Yapay zeka ile alışveriş kapıda: Perakende markaları nasıl hazırlanmalı?
Haberler
Yapay zeka ile alışveriş kapıda: Perakende markaları nasıl hazırlanmalı?
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
Starbucks, Sivas Hafik’teki boş tarlaya neden mağaza açtı?
Haberler
Starbucks, Sivas Hafik’teki boş tarlaya neden mağaza açtı?
Marketing Türkiye
5 Ekim 2025
Markalar, Z kuşağının 2010'lar nostaljisinden neler öğrenebilir?
Haberler
Markalar, Z kuşağının 2010’lar nostaljisinden neler öğrenebilir?
İrem Alimoğlu
19 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.