10 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Çalışma hayatına ara veren kadınların işe dönmesi için proje başlatıldı
Haberler

Çalışma hayatına ara veren kadınların işe dönmesi için proje başlatıldı

Sena Tufan
9 Ağustos 2024
2 dk okuma

Kariyer Odaklı Online Eğitim Platformu Teedo, çalışma hayatına en az 6 ay ara vermiş kadınların yeniden işe dönmeleri için çalışmalar yürüten YenidenBiz Derneği ile anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bu kapsamda derneğin destekçileri arasına katılan Teedo, YenidenBiz Derneği adayı kadınlara eğitimlerde ücretsiz kontenjan sunacak.

Beyaz yakalı profesyonellerin kariyerlerini zenginleştirmeye ve mesleki gelişimlerine odaklanan online eğitim platformu Teedo, eğitimli ve deneyimli kadınların iş hayatlarına ara vermelerinin, kariyer gelişimlerine engel olmadığını savunan; üniversite mezunu, 7 yıl ve daha uzun iş deneyimi olan, çalışma hayatına en az 6 ay ara vermiş tüm kadınların yeniden işe dönmeleri için çalışmalar yürüten YenidenBiz Derneği’nin destekçisi oldu.

Teedo, bu iş birliği kapsamında, kadınların kariyer yolculuklarını desteklemek ve iş dünyasına güçlü bir şekilde geri dönmelerine katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz eğitim desteği verecek. Teedo, ister beceri geliştirmek, isterse yeniden beceri kazanmak isteyen YenidenBiz Derneği’ne kayıtlı adaylara, açtığı her eğitimde ücretsiz kontenjan hakkı tanıyacak ve derneğin Yönetim Kurulu, gönüllüleri, kurumsal destekçileri, özetle tüm paydaşlarına eğitim kayıtlarında avantajlar sunacak.

İş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Teedo Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Direktörü Cansu Karagül, kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmalarını desteklediklerini belirtti. Karagül şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada ve ülkemizde, herhangi bir nedenle kariyer molası vermek durumunda kalan kadınlar, tekrar iş hayatına dönmeye karar verdiklerinde genelde kendilerine ve mesleki yeterliliklerine inançlarını kaybetmiş oluyorlar ya da daha üzücüsü, negatif ayrımcılığa uğruyorlar. Birçok kadın, hız kazanmak, becerilerini geliştirmek veya yeni beceriler kazanmak için bir geçiş dönemine ve eğitim desteği ile mentorluğa ihtiyaç duyuyor. Şirketlerin, özellikle de iş yapış biçimlerinin bu denli hızlı değiştiği günümüz şartlarında, işe dönen kadınların kariyerlerine hak ettikleri seviyede yeniden başlayabilmeleri için açığı kapatmak amacıyla gerekli desteği, özellikle eğitim anlamında vermesi çok önemli. Günümüzde kariyer odaklı online eğitimlerin, yetenek yönetiminde ve organizasyonların stratejik hedeflerine ulaşmalarında kritik bir rol oynadığı inkâr edilemez bir gerçek. Çalışan açısından baktığımızda ise, online eğitimlerden sonra çalışanların iş performanslarının arttığını ve kariyer gelişimlerinde belirgin ilerlemeler kaydettiklerini biliyoruz. Beyaz yakalı profesyonellerin kariyer yolculuklarını destekleyen bir marka olarak, bu doğrultuda çalışmalar yapan YenidenBiz Derneği ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Derneğin destekçisi olarak eğitim odaklı çalışmalarında derneğe ve adaylara gerekli desteği sağlayacağız. Teedo’nun kadrosunda çok değerli, tamamı üst düzey sektör profesyonelleri var. YenidenBiz adaylarına eğitimlerde hem mesleki hem de kişisel tecrübelerini aktaracaklar. Hatta Eylül ayında Teknolojide Kadın Derneği (Wtech)’nin Kurucu Başkanı Zehra Öney liderliğinde gerçekleşecek İş’te Kadın: Yöneticilik ve Liderlik Eğitimimiz de bu bağlamda çok anlamlı olacaktır.”

YenidenBiz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademi Komite Başkanı Banu İşçi Sezen de şunları söyledi:

“Kadınların iş hayatına dönüş aşamasında, onları gelişim programları ile yeni dünyanın yetkinliklerine hazırlamak, karşılaştıkları zorlukları aşmaları açısından çok önemli. Teedo’nun sunduğu eğitim imkanları, kadınların hem kişisel hem de mesleki gelişimlerini destekleyecek. Aynı zamanda kadınların kendilerine olan güvenlerini yeniden kazanmalarına ve iş dünyasında hak ettikleri yerleri almalarına yardımcı olacaktır. Teedo’nun bu anlamlı desteği, kadınların kariyerlerinde yeni bir sayfa açmalarına olanak tanıyacak.”

YenidenBiz Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan / Eş Başkanı Selen Kocabaş ise “Kadınların işgücüne katılımını artırmak ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında olmak bizim en önemli misyonlarımızdan biri. Teedo ile yaptığımız bu iş birliği, kadınların iş hayatına güçlü bir şekilde geri dönmelerini sağlayacak önemli bir adım. Teedo’nun sunduğu bu eğitimler ve sağladığı destekler, adaylarımızın hem kendilerine olan güvenlerini artıracak hem de mesleki yeterliliklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacak. Bu işbirliğinin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında ve eşit şartlarda ekonomik hayata katılımında önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Teedo’ya bu anlamlı desteklerinden ve iş birliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye ekledi.

Kadın girişimciler Instagram’ın açılması için Cumhurbaşkanına çağrı yaptı

featured Teedo yenidenbiz derneği
1 746 yanıt, 5 asistan, sıkı bir ilk 3: Yapay zeka hangi Türk mobilya markalarını öne çıkarıyor?
746 yanıt, 5 asistan, sıkı bir ilk 3: Yapay zeka hangi Türk mobilya markalarını öne çıkarıyor?
2 Haziran ayının en çok izlenen gazetecileri: Özlem Gürses zirvede, Deniz Zeyrek yükselişte!
Haziran ayının en çok izlenen gazetecileri: Özlem Gürses zirvede, Deniz Zeyrek yükselişte!
3 Kapitalizmin merkezinde devrimsel karar: ABD yapay zekayı kamulaştırmaya hazırlanıyor
Kapitalizmin merkezinde devrimsel karar: ABD yapay zekayı kamulaştırmaya hazırlanıyor
4 Markaların artık tüketiciden önce "algoritmaların" gözüne girmesi gerekiyor
Markaların artık tüketiciden önce “algoritmaların” gözüne girmesi gerekiyor
5 Miley Cyrus artık bir "Barbie"
Miley Cyrus artık bir “Barbie”
Güncel Haberler
TGC 2026 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu
TGC 2026 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu
İş dünyasında haftanın atamaları ( 4-10 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları ( 4-10 Temmuz)
"Karmaşanın ritmi" Marketing Türkiye Temmuz-Ağustos sayısında!
“Karmaşanın ritmi” Marketing Türkiye Temmuz-Ağustos sayısında!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yalnız yaşayanların vazgeçilmez markaları...
Haberler
Yalnız yaşayanların vazgeçilmez markaları…
Nafizcan Önder
23 Mayıs 2026
Starbucks'tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Haberler
Starbucks’tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Marketing Türkiye
18 Mayıs 2026
İçerik üreticiliğinden imparatorluğa: Forbes Top Creators listesini açıkladı
Haberler
İçerik üreticiliğinden imparatorluğa: Forbes Top Creators listesini açıkladı
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Ankastrede yüzde 66, kanepede yüzde 64, yatakta yüzde 61! E-ticarette ev yaşamının tedarik üssü Kayseri...
Haberler
Ankastrede yüzde 66, kanepede yüzde 64, yatakta yüzde 61! E-ticarette ev yaşamının tedarik üssü Kayseri…
Nafizcan Önder
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.