9 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Araştırmada yıkıcı yeniliklerle gelen yeni normal

Marketing Türkiye
23 Mart 2012
2 dk okuma

Araştırmanın en sıcak konularını, alanında uzman global araştırmacılarla gündeme getirecek olan Araştırmada Yenilikler Konferansı bu yıl da dolu bir içerikle 9 Mayıs’ta katılımcılarını bekliyor. Başkanlığını Vural Çakır’ın gerçekleştireceği Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleştirilecek konferansta Yıkıcı Yeniliklerle gelen Yeni normal örnekleriyle açıklanacak; Ipsos Open Thinking Exchange CEO’su Shelley Zalis, Yıkıcı Yenilik (Disruptive Innovation) kavramını ve araştırma ile nasıl tetiklenebileceğini anlatacak. Ipsos OTX Kıdemli Başkan Yardımcısı Maury Giles ise bu yenilik kavramının “karara yolculuk araştırmalarına (Journey Research)” nasıl uygulandığını somut ve interaktif bir örnekle katılımcılara açıklayacak. Bu yeni yaklaşım bir araştırma modelini değil tüketiciyi merkeze alarak, karar sürecine kadar nasıl bir yolculuk yaptığını ve bu yolculuktaki hangi aşamaların satın alma kararında etkili olduğunu inceliyor.
Sadakat araştırmaları alanında dünyaca ünlü uzmanlar Tim Keningham ve Lerzan Aksoy, Harvard Business Review’da yayınlanan yeni makaleleri ile sadakat kavramını yepyeni bir düzeye taşıdılar. MRC’den Yılın Yenilikçi Araştırma Ödülü alan “Cüzdan Payı Alokasyonu” teorisi ile müşteri payının nasıl artırılabileceğini Türkiye’de ilk kez açıklayacaklar. İngiltere’den dünyaya hızla yayılan mağaza içinde ve girişinde alışverişçi davranışlarının dijital analizi konusunu Ipsos Global Perakende Performansı Genel Müdürü Peter Luff örnekleriyle birlikte açıklayacak. İhtiyaç bazlı segmentasyon, Censydiam Enstitüsünün dünyaya armağan ettiği çok önemli bir teknikti. Şimdi bu segmentasyon marka pratiği ile çok daha yakından ilişkilendirilerek aktivize oluyor. “New Censydiam”, Enstitü global başkanı Sue Philips tarafından aktarılacak. 
Türkiye’de  orta sınıf büyük bir değişim içinde. Önümüzdeki yıllarda büyümenin motoru olacak. Peki biz bu orta sınıfı ne kadar tanıyoruz? Bu sorunun yanıtlarını Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırmasını hazırlayan ve yorumlayan uzmanlar Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda verecek. Türkiye’de Tüketici panelleri yepyeni bir düzeye çıkıyor. Konferansta klasik tüketici panel işlevini  zenginleştirerek dünyada ilk kez gerçekleşecek yeni teknoloji uygulaması ile birlikte üst düzey bir işleve kavuşturan Mega Panel’in de lansmanı yapılacak. Araştırmada Yenilikler Konferansı’na katılım Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na gerçekleştirilecek minimum 175.- TL’lik bağışla sağlanıyor olacak. Toplanan bağışlarla, TEGV bünyesinde bulunan ve yılda ortalama 700 çocuğun yararlandığı TEGV Van Çatak Öğrenim Birimi yeni yerinde etkinliklerine başlayacak.

1 Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
2 The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
3 Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
4 Yapay zeka çağında geleceği tasarlamak: The Tech Summit başlıyor…
Yapay zeka çağında geleceği tasarlamak: The Tech Summit başlıyor…
5 Ekim ayının en çok izlenen gazetecileri
Ekim ayının en çok izlenen gazetecileri
Güncel Haberler
Çalışanlar yapay zekaya istekli, "şirket kültürü" ise direniyor...
Çalışanlar yapay zekaya istekli, “şirket kültürü” ise direniyor…
Halk kütüphaneleri sessiz sedasız geri döndü!
Halk kütüphaneleri sessiz sedasız geri döndü!
Mama pazarı hızla büyüyor: Kedi sahipleri daha sık, köpek sahipleri daha çok alıyor!
Mama pazarı hızla büyüyor: Kedi sahipleri daha sık, köpek sahipleri daha çok alıyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türkiye’de sosyal medya platformlarına erişim sorunu sürüyor
Haberler
Türkiye’de sosyal medya platformlarına erişim sorunu sürüyor
İrem Alimoğlu
8 Eylül 2025
Dyson, güzellikten ev teknolojisine uzanan en yeni inovasyonlarını tanıttı
Haberler
Dyson, güzellikten ev teknolojisine uzanan en yeni inovasyonlarını tanıttı
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
Taylor Swift’in başı AI ile dertte!
Haberler
Taylor Swift’in başı AI ile dertte!
Marketing Türkiye
8 Ekim 2025
Akıllı saat seçim rehberi: Tarz, performans ve sağlık dengesi
Haberler
Akıllı saat seçim rehberi: Tarz, performans ve sağlık dengesi
Advertorial
30 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.