3 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
balparmak
Haberler

Apimondia Uluslararası Dünya Arıcılık Kongresi’nin ev sahibi Balparmak oldu

Seda Başpınar
19 Ağustos 2022
2 dk okuma

Balparmak, 24-28 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek arıcılık ve arı ürünlerinin olimpiyatı sayılan 47. Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’nın bir kez daha Platin sponsorluğunu üstlendi.

47. Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia, bu yıl 24-28 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Balparmak’ın platin sponsorluğunda gerçekleşecek olan Apimondia, dünya arıcılarını, bal sektörü profesyonellerini, bilim insanlarını, kamu kurum ve kuruluşlarını buluşturacak. Kongrede Apiterapi, Arı Biyolojisi, Arıcılık Ekonomisi, Kırsal Kalkınma İçin Arıcılık, Arı Sağlığı, Tozlaşma ve Arı Florası, Arıcılık Teknolojisi ve Kalitesi başlıkları ele alınacak.

“Apimondia’nın platin sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz”

“En büyük arzumuz Türk balının dünya pazarlarında hak ettiği değeri görmesi” diyen Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, Uluslararası Arıcılık Kongresi’nin sektörün gelişimi açısından önemine dikkat çekiyor ve şöyle devam ediyor: “Son yıllarda iklim değişikliği, hastalıklar ve doğal felaketlerin balın, arının ve arıcılık mesleğinin geleceğini tehdit ediyor. Balparmak olarak sürdürülebilir arıcılığın geleceğini, ekosistemin en önemli unsurlarından olan arı varlığının korunmasını, sektörümüzdeki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri de konuşacağımız Apimondia’nın platin sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

Türk arıcılık sektörü için bir milat olarak kabul edilen Apimondia’nın, 2017 yılında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi’nin Platin Sponsor’u olmuştuk. Bu yıl da platin sponsor olarak dünyanın her yerinden gelen uzmanlar, bilim insanları ve sektör profesyonellerini buluşturacak olan Apimondia’da yerimizi alacağız ve kampüsümüzde ağırlayarak Ar-Ge ve üretim tesisimiz hakkında bilgiler paylaşacağız”

“Ekosistemin en önemli unsuru olan arı ve arıcılarımızın yanındayız”

Her bir arı; kovanlarının büyümesi, üretkenliğinin artırılması için mümkün olduğunca çok polen toplayarak birçok bitki türünün tozlaştırılmasını desteklemek için çalışıyor.  Her üç gıdamızdan biri arılar sayesinde soframıza geliyor. Çiçekli bitkilerin ve ağaçların yüzde 80’i arıların taşıdığı polenler sayesinde çoğalıyor. Tozlaşma sayesinde sebze ve meyvelerin verimi ve lezzeti daha farklı oluyor.

Arılar olmazsa, bitki olmaz, canlı olmaz, insan olmaz. Ekosistemin devamlılığını sağlayan en önemli unsurlardan olan arıyı ve arıcılarımızı önemsiyoruz. Yaşanan iklim değişiklikleri, pestisit kalıntıları, zirai ilaç kullanımı arılar için ciddi bir risk arz ediyor. Arıcıların, arıları doğru zamanda doğru yerde konumlandırmak, hastalıklardan korumak, nektar zamanına güçlü yetiştirerek hazırlamak, arıları zirai ilaçlanan yerlerden uzak tutmak, arı hastalıklarını önleyebilmek, hijyenik ortam sağlamak gibi önemli sorumlulukları bulunuyor. Tüm bunlar teknik eğitimlerin içeriğini oluşturuyor. Biz de Balparmak Arıcılık Akademisi’nde verdiğimiz modern arıcılık teknikleri eğitimlerimiz ile arıcılık mesleğine gençleri ve kadınları kazandırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz.”

1 Odadaki fili gösteren araştırma: Çocukların beynini ekranlar değil, yoksulluk şekillendiriyor
Odadaki fili gösteren araştırma: Çocukların beynini ekranlar değil, yoksulluk şekillendiriyor
2 Manifest ve Dyson'dan Toz Pembe'ye alternatif klip
Manifest ve Dyson’dan Toz Pembe’ye alternatif klip
3 Ford, Google Haritalar yerine Apple Haritalar'ı kullanacak
Ford, Google Haritalar yerine Apple Haritalar’ı kullanacak
4 Özgür Özel: "Yeni partinin logosunu yarışmayla belirleyebiliriz"
Özgür Özel: “Yeni partinin logosunu yarışmayla belirleyebiliriz”
5 Yapay zeka yarışı hızlandı, faturası çalışanlara çıktı: 140 bin kişi işten çıkarıldı
Yapay zeka yarışı hızlandı, faturası çalışanlara çıktı: 140 bin kişi işten çıkarıldı
Güncel Haberler
Zendaya, Prada Beauty'nin global marka yüzü oldu
Zendaya, Prada Beauty’nin global marka yüzü oldu
Google, Google Earth'teki yapay zeka özelliğini geri çekti
Google, Google Earth’teki yapay zeka özelliğini geri çekti
Pepsi'den rakibine yaratıcı taşlama: "Yeni" logosunda hiçbir şeyi değiştirmedi
Pepsi’den rakibine yaratıcı taşlama: “Yeni” logosunda hiçbir şeyi değiştirmedi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Depremde yıkılan gençlik merkezinin yerine kurulan ALİKEV Mekan kapılarını açtı
Haberler
Depremde yıkılan gençlik merkezinin yerine kurulan ALİKEV Mekan kapılarını açtı
Sena Tufan
7 gün önce
Tüketicinin kimsenin görmediği ev halleri
Haberler
Tüketicinin kimsenin görmediği ev halleri
Sena Tufan
3 hafta önce
OpenAI ilk klavyesini tanıttı: Codex Micro
Haberler
OpenAI ilk klavyesini tanıttı: Codex Micro
Nafizcan Önder
2 hafta önce
McDonald’s Türkiye, Örümcek Adam’ı menülerine taşıdı
Haberler
McDonald’s Türkiye, Örümcek Adam’ı menülerine taşıdı
Sena Tufan
3 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.