5 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Cem Cemimay: “Radyocular tembelleşti”
Haberler

Cem Cemimay: “Radyocular tembelleşti”

Marketing Türkiye
16 Mart 2012
2 dk okuma
“Canım Türkiye’m” cümlesiyle akıllara kazınan ünlü radyocu Cem Ceminay geçtiğimiz ay ansızın kayboldu ortalıktan… Bir süre kimse ne olduğunu anlayamadı. Bu boşluktan istifade ünlü radyocunun görevden alındığı, işine son verildiği gibi asılsız haberler yazılıp çizildi. Ancak işin aslı başkaydı! Zira hafta içi her sabah 07.00- 10.00 arasında “Back Up Morning Show” ile sevenleriyle buluşan Cem Ceminay’ın yayın yaptığı Capital Radio tamamen kapatılmıştı. Biz de radyonun kapatılmasının ardında yatan nedenleri Cem Cemimay’a sorduk. 

Doğuş Yayın Grubu’nun Capital Radio’yu kapatmasının arkasında yatan nedenler neler? Bizi bu süreç konusunda bilgilendirebilir misiniz? 
Capital Radio’nun kapatılmasının arka­sında yatan nedenleri bilmiyorum. Yönetim karar verdi ve kapattı. Bu konuda herhangi bir tahmin yapmam imkan­sız. Belki de dansımı beğenmediler diye düşünüyorum. Yoksa kapatılmasını gerektiren bir durum olduğunu san­mıyorum. 

Her sabah program yaptığınız kanalın kapatılmasını bekliyor muydunuz? Neler hissettiniz? 

Hayır beklemiyordum. Hem üzüldüm hem de şaşırdım. Ancak bunun kariyerim için şans olduğuna inanıyorum. Daha iyi yerlerde daha iyi işler yapabilmem için fırsat doğ­du. Radyoculuğu bilen, anlayan ve seven profesyoneller ile radyoculuğa inanan, değer veren insanlarla çalışmak çok daha zevkli ve keyifli olur diye düşünüyorum. 

Bu konuda sadık dinleyicilerinizden nasıl tepkiler aldı­nız? 

Tepkileri benimkinden farksızdı. Onlar da ne olduğunu anlamadı. Ancak benim dinleyicilerim nereye gitsem be­nimle gelirler. Hangi frekansta olursa olsun beni dinlerler. Bunu hep kanıtladılar. 

Radyoculuğun geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsu­nuz? Radyonun kan kaybetmesi bu mecraya yapılan yatırımların azalmasının bir sonucu mu? 

Radyoculuğun geldiği noktayı radyolara layık bulmuyo­rum. Reklam pastasından maalesef çok az bir pay alıyorlar. Bunun en büyük nedeni radyoculuktan nasibini almamış ve hasbel kader işi yürütmeye çalışan kalifiyesiz ve hedefsiz radyo yönetimleri. Radyoculuğun kan kaybetmesindeki en büyük neden radyoların bir türlü aralarında bir anlaş­ma ve dayanışma sağlayamadan bindikleri dalı kesmeye ve plansız, programsız hareket etmeye devam etmeleri. 
Rekabet etmesini bilmeyen her an birbirlerini arkadan vurmak için fırsat kollayan bir sektörün kan kaybetmesi çok normal. 

Radyoculuğun kan kaybetmesinde reklam verenlerin rad­yo mecrasına yatırımlarının azalmasının nasıl bir etkisi oldu? Reklamverenlerin radyo mecrasına ilgisinin artması için neler yapılabilir? 

Reklamverenlerin radyo mecrasına yatırımlarını azaltmaların­dan çok radyolar doğru dürüst satış ve pazarlama yapmasını bilmedikleri için kan kaybediyorlar. Bugün doğru dürüst rad­yo reklamı satmasını bilen birini bulmak nerdeyse imkansız. Müşteriler radyolara zaten kendileri geliyor. Ajanslar TV ve gazetelerin yanında sırf laf olsun torba dolsun diye radyolara reklam veriyor. 

Radyo mecrasının bir gün eski günlerine dönmesi sizce mümkün mü? Yoksa bu artık bir hayal mi? 

Eski günlerine dönmesi zor. Artık internette ve sanal alemde interaktif bir sosyal medya ortamının içinde yaşıyoruz. Radyo­culuk ruhu denilen şey kaybolmuş vaziyette. 

Radyoculuğun eski popüler günlerini yakalayabilmesi için sizce neler yapılabilir? Bu yönde kimlere nasıl görevler dü­şüyor? 

Radyoların sorumluluklarını üstlenip daha kaliteli programlar yapmaya başlamaları gerekir. Bunun için de yeni yetenekler yetiştirmek ve renkli medyatik isimleri radyo sektörüne çek­mek lazım. Yatırım yapmak şart. 

2000’li yıllara kadar radyodan marka isimler çıkıyordu. Artık böyle bir şey göremiyoruz. İyi radyocular mı yetişmi­yor yoksa radyo programları eskisi gibi dinlenmediği için mi marka isimler çıkmıyor? 

Herkes birilerini taklit etmeye başladığı ve internet ortamında radyoculuk için gereken yaratıcılığını kaybedip tembelleştiği için yeni isimler çıkmıyor. Sektörde para kazanmak zor. Rad­yoculuk kolay ünlü yapan bir iş değil ve sponsorların yoksa karın doyuran bir meslek de değil. Onun için radyocular tem­belleşti ve memur zihniyetiyle çalışmaya başladı. 

Sadık dinleyicilerinizin karşısına bundan sonra nasıl pro­jelerle çıkmayı planlıyorsunuz? 

Projeler önceden söylenmez. Gerçekleştirilir ve ondan sonra paylaşılır. 
Röportaj: Duygu Atahan

 

1 Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan'da sona eriyor!
Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan’da sona eriyor!
2 İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé'den açıklama geldi
İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé’den açıklama geldi
3 Patili dostların sessiz krizi: Her 10 kedi ve köpeğin 4’ü fazla kilolu
Patili dostların sessiz krizi: Her 10 kedi ve köpeğin 4’ü fazla kilolu
4 “Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O'Neal
“Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O’Neal
5 12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
Güncel Haberler
İş dünyasında "liderlik krizi" kapıda!
İş dünyasında “liderlik krizi” kapıda!
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Nisan 2026)
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Nisan 2026)
Oyunun yeni çağı: Dijitalleşme, kişiselleştirme ve sorumlu oyun...
Oyunun yeni çağı: Dijitalleşme, kişiselleştirme ve sorumlu oyun…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Son aşamaya gelindi: Doğum izni uzatılıyor!
Haberler
Son aşamaya gelindi: Doğum izni uzatılıyor!
Gülben Dikmen
4 Şubat 2026
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Haberler
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Gülben Dikmen
8 Şubat 2026
Temu, gümrük engelini şirket kurarak aşacak
Haberler
Temu, gümrük engelini şirket kurarak aşacak
Sena Tufan
12 Şubat 2026
Duayen reklamcı Alinur Velidedeoğlu yaşamını yitirdi
Haberler
Duayen reklamcı Alinur Velidedeoğlu yaşamını yitirdi
Marketing Türkiye
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.