24 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Bürotime’da hedef açık ara pazar liderliği

Bürotime’da hedef açık ara pazar liderliği

Marketing Türkiye
28 Temmuz 2018
2 dk okuma

Geçtiğimiz yıl Almanya-Frankfurt ve Kenya-Nairobi’deki mağazalarının da açılmasıyla 50 ülkede 150 satış noktasına ulaşan Bürotime son yıllarda kapsamlı bir dönüşüm yaşıyor. “Açık ara pazar lideri olma” hedefiyle başlatılan dönüşümü konuşmak için bir araya geldiğimiz Bürotime Genel Müdürü Şaban İren “Artık yeni kuşak çalışanların isteklerini dikkate alarak, yeni organizasyonel yapılara göre ofis mobilyaları tasarlıyoruz” diyor.

Bürotime kabuğunu hızlı kırdı

✓ Bürotime 35 yıllık bir şirket. Anadolu’da bir patron şirketi olarak kurulan Bürotime bugün profesyonel bir kadro tarafından yönetiliyor. Marka bu süreçte de evrensel değerleri hep yönetim anlayışının merkezine koymuş.

✓ İlk zamanlar “Oficetime” ismini kullanmış marka. Ancak 2000-2002 yıllarında özellikle Avrupa ülkelerine ihracat yapmak hedeflendiği için Bürotime ismi kullanılmaya başlanmış. Bu anlamda markanın ismi büyük avantajı olmuş.

✓ Biz Türkiye’de Bürotime olarak üç yerdeyiz. Fabrikamız Konya’da. Genel müdürlük binamız İstanbul’da ve yönetim kurulu başkanımızla birlikte uluslararası satışları buradan yönetiyoruz. Bölge müdürlüğümüzse Ankara’da.

Amaç uluslararası bir şirket olmak

✓ Şirket iki temel unsurla büyüyerek önemli yerlere geldi; hızlı üretim ve hızlı sevkiyat… Bu ikisi sektörümüz açısından önemli parametreler. Başarının diğer bir unsuruysa başta Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu’nun vizyonu olmak üzere diğer kardeşlerin de işlerine duydukları tutkuları ve insani değerleri olmuş.

✓ Bizim Türkiye için açık ara pazar liderliği hedefimiz var. Diğer tarafta Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Bey’in “stratejik hedefim” dediği uluslararası bir şirket olma hedefimiz bulunuyor. Hızlı üretimle büyüyoruz.

Dönüşümün içinde yaşamak

✓ Hayat ilginiz neredeyse sizi oraya götürüyor. Ben hep yeniden yapılanma, değişim-dönüşüm noktalarında oldum. Ülker Grubu’nda çalışırken de yeni bir şirket kuruyorduk. Turkuaz’da benzer bir dönem geçirdim. Ciner-Çalık dönüşümü de öyle. Bürotime’da da yine ciddi bir dönüşüm sürecinde göreve başladım.

✓ Yeni yapılanmamızı kurgularken global hedeflerimizi de koyduk. Bu sene sonuna kadar yurt dışındaki mağaza sayımız 25’e, Türkiye’deki mağaza sayımızsa 70’e ulaşacak. Tüm ülkelerde mağaza konseptimiz aynı. Kendine özgü mağaza konseptimizi Nairobi’den Erbil’e kadar tüm mağazalarımızda görebilirsiniz.

Yeni nesil organizasyonlarda insanlar rengarenk

✓ Şirketlerin organizasyonel süreçlerinde çok ciddi bir değişim yaşanıyor. Bürokratik, hiyerarşik organizasyonlar artık yok. Bunda Y ve Z kuşaklarının iş hayatında daha çok yer almaya başlamasının da etkisi var. Şirketler artık insan kaynağına “yetenek havuzu” diye bakıyor. Aslında özel hayatlarında her biri farklı bir renge sahip olan insanları siz bir organizasyon şeması altında tek bir rengin içine sokmaya çalışırsanız yeteneklerini de göremezsiniz.

✓ Yeni nesil organizasyonlarda insanlar kendi renklerini ve kimliklerini ortaya koyabiliyor. Bu değişim bizim ofisler için ürettiğimiz ürünleri de yeniden şekillendirmemize neden oluyor. Artık yeni kuşak çalışanların isteklerini dikkate alarak, yeni organizasyonel yapılara göre ofis mobilyaları tasarlıyoruz. Çünkü bizim işimiz davranış okumak, fonksiyonu doğru tanımlamak.

✓ İnsanlar artık evlerinden çok ofislerinde vakit geçiriyor. Dolayısıyla biz “İnsanların evlerini ofise nasıl taşırız?” ya da “Ofiste ev konforunu nasıl verebiliriz?” sorularının yanıtını arıyoruz. “Home at Office” konseptiyle yeni nesil olarak Home Office Business’a giriyoruz.“Office at Home” diye bir konsepte sahibiz. İnşallah Orgatec Fuarı’nda ilk defa home office ürünlerimizin lansmanını yapacağız ve bu sene Amerika’da ilk defa ürünlerimiz satışa çıkacak.

1 Yeni nesil sekülerler: Seküler yaşayıp dindar ölmek!
Yeni nesil sekülerler: Seküler yaşayıp dindar ölmek!
2 Türkiye’nin gençlik markaları
Türkiye’nin gençlik markaları
3 Yapay zeka ile hazırlanan reklam filmleri ne kadar başarılı?
Yapay zeka ile hazırlanan reklam filmleri ne kadar başarılı?
4 Tavsiye şampiyonu markalar!
Tavsiye şampiyonu markalar!
5 adidas, müşterilerin verilerinin çalındığını açıkladı
adidas, müşterilerin verilerinin çalındığını açıkladı
Güncel Haberler
Her 10 teknoloji liderinden 8'i FOMO yaşıyor!
Her 10 teknoloji liderinden 8’i FOMO yaşıyor!
Üretken yapay zeka, ajan yapay zeka ve silahlandırılmış yapay zeka: Aradaki fark ne? 
Üretken yapay zeka, ajan yapay zeka ve silahlandırılmış yapay zeka: Aradaki fark ne? 
"Peşin ödeme yapan" pazarlamacıların sayısı azalıyor!
“Peşin ödeme yapan” pazarlamacıların sayısı azalıyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ramazan iletişiminin incelikleri...
Haberler
Ramazan iletişiminin incelikleri…
Nafizcan Önder
9 Mart 2025
Cinsiyet eşitliğinde algılar İsveç, gerçekler Pakistan!
Haberler
Cinsiyet eşitliğinde algılar İsveç, gerçekler Pakistan!
Marketing Türkiye
15 Mart 2025
En iyi deneyimi hedef kitlesiyle buluşturan projeler Brandverse Awards’da yarışacak
Haberler
En iyi deneyimi hedef kitlesiyle buluşturan projeler Brandverse Awards’da yarışacak
Sena Tufan
21 Mart 2025
Google Mesajlar, dolandırıcıları tespit edecek!
Haberler
Google Mesajlar, dolandırıcıları tespit edecek!
Sena Tufan
6 Mart 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.