8 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Uçhisar’daki projelerle herkes kazanıyor
Köşe Yazıları

Uçhisar’daki projelerle herkes kazanıyor

Günseli ÖZEN
9 Eylül 2017
2 dk okuma

Bir zamanlar çocukların neşeli koşturmalarına tanıklık eden taş binada kıpır kıpır bir hareket neşeli, kadınsı… Üretmenin ya da daha doğrusu onların deyimiyle “işe ya­ramışlık” duygusunun bir dışa vurumu bu. Uçhisar Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’ne dönüştürülme hikayesi de çok ilginç.

Uçhisarda “İçinden köy geçen otel” Argos’un kurucusu Gökşin Ilıcalı bölge kadınlarının aktif yaşama katılmalarını sağlayacak proje­yi Belediye Başkanı Ali Karaaslan ile birlikte Ferit Şahenk’e anlatırlar. Taş binayı Baş­kan vermiş, Doğuş Grubu restorasyonunu yapmış. Lezzetli yöresel yemeklerin kayna­ğı olan Kadıneli Restoran ise bir zamanlar Osmanlı saraylarında rahleyi tedrisattan geçmiş yerel aşçıların Uçhisar’a taşıdığı lez­zetler. Böyle bakınca bir taşla çok kuş; hem yerel lezzetler sürdürülebilir kılınacak, hem kadınlar girişimci olarak deneyim kazanacak ve daha da önemlisi bölgeye gelen turistler makul ve temiz bir mutfaktan hizmet alacak.

Kadınlara, çocuklara, spora ve sanata Doğuş’tan iyi bir gelecek

go2Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fe­rit F. Şahenk’in liderliğini yaptığı sosyal sorumluluk platformunda, “Toplumdan ka­zanılanlar topluma geri verilmeli” anlayışı benimseniyor. İlk kez kültür-sanat, spor ve eğitim alanlarında bugüne dek yapageldik­ler bir arada anlatılıyor. Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi ise keyifli.

Rüya gibi bir yerde, Kapadokya Uçhisar’da­yız. Türk’ün aklı gözündedir misali, Uçhi­sar’da gördüklerim aklıma kazınıyor. Güzel işler oluyor. Doğuş Grubu kadının toplum­daki yeri ve cinsiyet eşitliği konusundaki hassasiyetlerini DOKU projesi altında top­lamış. Bir yandan kadınları eğitiyor diğer yandan üretim yapmalarını sağlıyor. Uçhi­sar ve Urla Kadıneli Merkezleri’nde gıda ve tekstil ürünleri Doğuş Holding’in restoran ve otellerinde de kullanılıyor.

“Çocuklar sporla, müzikle iç içe bilinçli bi­reyler olarak da yetişsin istiyoruz” diyor Er­bengi. “Oyunda Kal” projesiyle basketbolda, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile müzik alanında yol açılıyor. MEB iş birliğiyle yapı­lan 3 Kumbara projesi içinse 5 ilden seçil­miş eğitimcilere eğitimler verilmiş. Amacı birikim, paylaşım ve harcama olan 3 Kum­bara projesi kısa bir sürede yaygın olarak kullanılmaya başlamış.

Yelken, Doğuş Grubu’nun spor projeleri arasında önemli yer tutuyor. Milli yelken­cileri bir araya getiren Rüzgarın Çocukları 2016 yılından beri destekleniyor.

Turizm bir başka başlık. Doğuş Grubu’nun önemli projelerinden birisi Göbeklitepe. Ta­rihin sıfır noktasında 12 bin yıllık medeni­yet 20 yıl süreyle grubun ana sponsorunda korunacak.

“Modern bir toplumun can damarlarından biri olarak kabul edilen sanatın desteklen­mesini önemsiyoruz” diyor Bahar Erbengi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 10 yıldır ana sponsoru olduklarını anlatır­ken. Bu yıl 13’üncü kez gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali, üniversitelilerin işlerini sanatseverlerle buluşturan Sanata Bi Yer ve Türkiye’de bir ilk olarak, Ara Gü­ler Fotoğraf Müzesi Doğuş Grubu’nun gurur duyduğu sanat destekleri.

Bütün bu çalışmalar ve daha fazlası için 200 milyon lira ayrılmış. Bütün yapılagelenle­ri bir arada dinleyince sosyal sorumluluk projesi kapsamında Doğuş Grubu’nun yap­tıklarını görebildim. Sevgili Bahar, biliriz ki bizim toplumumuzda sosyal sorumluluk olarak yapılanların reklamı yapılmaz, hoş görülmez ama bundan böyle belli aralıklarla bilgi paylaşımında bulunmanızı öneririm.

1 Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
2 The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
3 Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
4 Yapay zeka çağında geleceği tasarlamak: The Tech Summit başlıyor…
Yapay zeka çağında geleceği tasarlamak: The Tech Summit başlıyor…
5 Ekim ayının en çok izlenen gazetecileri
Ekim ayının en çok izlenen gazetecileri
Güncel Haberler
Çalışanlar yapay zekaya istekli, "şirket kültürü" ise direniyor...
Çalışanlar yapay zekaya istekli, “şirket kültürü” ise direniyor…
Halk kütüphaneleri sessiz sedasız geri döndü!
Halk kütüphaneleri sessiz sedasız geri döndü!
Mama pazarı hızla büyüyor: Kedi sahipleri daha sık, köpek sahipleri daha çok alıyor!
Mama pazarı hızla büyüyor: Kedi sahipleri daha sık, köpek sahipleri daha çok alıyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

General Motors, 10 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüyor
Haberler
General Motors, 10 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüyor
Sena Tufan
2 gün önce
BMW logosunda sessiz dönüşüm
Haberler
BMW logosunda sessiz dönüşüm
Nafizcan Önder
19 Eylül 2025
Golden Drum 2025'in sonuçları açıklandı... TBWA Istanbul'a tam 9 ödül!
Haberler
Golden Drum 2025’in sonuçları açıklandı… TBWA Istanbul’a tam 9 ödül!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
Haberler
Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
Ali SAYDAM
6 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.