11 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yeşilay, “Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı” diyor

Yeşilay, “Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı” diyor

Marketing Türkiye
6 Nisan 2020
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Sigara kullanımının koronavirüs riskini 14 kat artırdığına dikkat çeken Yeşilay, “Sigarayı bırakmanın tam zamanı” sloganıyla bir film hazırladı. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Sigara hem bağışıklığı zayıflatarak tedaviyi güçleştiriyor, hem de virüsün solunum yolları ve akciğerde tutunmasını kolaylaştırıyor” dedi.

Yeşilay, yeni tip koronavirüs salgını döneminde sigarayı bırakma çağrısı yapan bir film hazırladı. Sigara kullananların koronavirüse karşı 14 kat daha fazla risk altında olduğunun belirtildiği filmde, “Koronavirüs sigarayı sever, şimdi sigarayı bırakmanın tam zamanı” denildi. “Sigarayı bırakmanın tam zamanı” sloganıyla yürütülecek kampanya, televizyon, radyo ve dijital kanallarda yayınlanacak.

Yeşilay’ın sağlıklı yaşamın bir bütün olduğu yaklaşımıyla hem sağlıklı alışkanlıkların kazandırılması hem de bağımlılıklarla mücadele edilmesi alanlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Yeşilay olarak 100. yaşımızı ‘Nice Sağlıklı Nesillere’ sloganıyla kutluyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi salgın döneminde de iyi ve sağlıklı yaşamın önemini anlatmanın, bireyleri iyi yaşamaya davet etmenin en önemli sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle herkesin sağlığına dikkat ettiği bu dönemde sigaranın verdiği zararlara özellikle dikkat çekmek istedik. Çünkü koronavirüsün akciğerleri hedef aldığını, enfekte hastaların tablolarından biliyoruz. Tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı da akciğerde tahribat yaratıyor; bağışıklığı zayıflatıyor. Ayrıca duman akciğerde öksürük refleksini bloke ederek, ciddi enfeksiyonlara yol açabilen virüs ve bakterilerin solunum yolları ve akciğerde tutunmasını kolaylaştırıyor. Bağışıklık sisteminin zayıflığı da özellikle bu salgın döneminde tedavi sürecini geciktirmesi ve tedaviyi güçleştirmesi gibi nedenlerle de sağlık için bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle sigara kullananların bu dönemi bağımlılıklardan kurtulmak için bir fırsat olarak görmesini öneriyoruz ve onlara ‘Sigarayı bırakmanın tam zamanı’ diyoruz” dedi.

Yeşilay, YEDAM ile sigarayı bırakmak isteyenlerin yanında

“Sigarayı bırakmanın tam zamanı” diyen Yeşilay, tütün ve tütün ürünü kullananlara yardımcı olmak amacıyla, 10 adımda iyi, sağlıklı ve bağımlılıklardan uzak bir yaşama geçiş rehberi niteliğinde bir video da hazırladı. Videoda sigarayı bırakmak isteyenlere, bırakma gününü belirleme, küçük hedefler koyma, spor, müzik gibi uğraşlar bulma, diş fırçalama ve sık duş alma, iyi beslenme ve su içme, sigara içme isteğini tetikleyecek ortamlardan uzak durma, temiz hava ve düzenli hareket etme gibi önerilerde bulunuluyor.

Bağımlılıklardan kurtulmak isteyenler için Yeşilay’ın her zaman desteğe hazır olduğunu belirten Öztürk, “Bu filmi Yeşilay Danışmanlık Merkezi’miz ile birlikte hazırladık ve yol gösterici olacağına inanıyoruz. Ancak vatandaşlarımız bunun dışında bir destek almak isterlerse 444 79 75 Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı’nı arayarak bilgi alabilirler. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde bağımlılıkla ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz” dedi.

yeşilay
1 Adidas’ın reklamı tepki çekti: Boykot çağrılarının ardından özür geldi
Adidas’ın reklamı tepki çekti: Boykot çağrılarının ardından özür geldi
2 Lüks pazarı ikinci el ürünlerle büyüyor. İlgi beklentinin üstünde...
Lüks pazarı ikinci el ürünlerle büyüyor. İlgi beklentinin üstünde…
3 Türkiye’de her dört haneden biri aşırı kalabalık koşullarda yaşıyor
Türkiye’de her dört haneden biri aşırı kalabalık koşullarda yaşıyor
4 Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
5 E-ticaretin en iyilerini halk seçti
E-ticaretin en iyilerini halk seçti
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (5-11 Eylül)
İş dünyasında haftanın atamaları (5-11 Eylül)
Mars, M&M’S portföyünü yeni lezzetler ve Marvel iş birliğiyle Türkiye’de genişletiyor
Mars, M&M’S portföyünü yeni lezzetler ve Marvel iş birliğiyle Türkiye’de genişletiyor
Arabalar karakterleri adidas kramponlarına taşındı
Arabalar karakterleri adidas kramponlarına taşındı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Bundle, kısa video ve podcast odaklı içerik platformu Origins'i kullanıma açtı
Haberler
Bundle, kısa video ve podcast odaklı içerik platformu Origins’i kullanıma açtı
Marketing Türkiye
29 Temmuz 2026
Yapay zeka çağının yeni krizi: Güvenlik açıkları 10 kat arttı
Haberler
Yapay zeka çağının yeni krizi: Güvenlik açıkları 10 kat arttı
Nafizcan Önder
2 hafta önce
AI yatırımları sürüyor, Xbox küçülüyor: Microsoft 4 bin 800 çalışanıyla yollarını ayırıyor
Haberler
AI yatırımları sürüyor, Xbox küçülüyor: Microsoft 4 bin 800 çalışanıyla yollarını ayırıyor
Marketing Türkiye
7 Temmuz 2026
Aras Kargo 3 yılda 100 milyon euroluk yeni yatırım planlıyor
Haberler
Aras Kargo 3 yılda 100 milyon euroluk yeni yatırım planlıyor
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.